Aandachtspunten bij vloerisolatie

Aandachtspunten bij vloerisolatie

Vloerisolatie aanbrengen dient met enige zorg te gebeuren. U wilt natuurlijk een zo hoog mogelijk rendement. Als u de volgende aandachtspunten goed in de gaten houdt kan ook u straks genieten van een flink lagere energierekening en een aangenaam woonklimaat.

Natuurlijk begint het al bij het kiezen van het juiste isolatiemateriaal. Daarnaast is het belangrijk om uw kruipruimte goed te (laten) inspecteren, zodat u later niet voor vervelende verrassingen komt te staan.
Gaat u de vloerisolatie zelf aanbrengen of laat u het doen door een professioneel bedrijf? En welk bedrijf kiest u dan?

Welk materiaal kiest u voor uw vloerisolatie?DroCom Bodem isolatie betonnen vloer

Er zijn diverse isolatiematerialen die geschikt zijn als vloerisolatie. Maar welke kiest u? Meer uitleg over de verschillende isolatiematerialen vindt u in ons artikel “Verschillende manieren om vloeren te isoleren”.

De bekendste materialen zijn wel de isolatiefolies, polystyreen platen en het omstreden PUR schuim. Maar wist u dat bodemisolatie met isolatiechips, of isolatieparels in een lage kruipruimte, vaak hetzelfde of een beter effect geven? Zeker een punt om aandacht aan te besteden.

Vloerisolatie zelf aanbrengen of laten doen?

De echte doe-het-zelver draait zijn hand niet om voor het zelf aanbrengen van vloerisolatie. Maar sommige isolatiematerialen zijn lastig zelf aan te brengen en kunnen beter worden overgelaten aan de professional. Neem bijvoorbeeld het kwetsbare Tonzon isolatiefolie.
Om optimaal rendement te behalen moet vloerisolatie met grote precisie worden aangebracht. Gebeurt dit niet dan is uw besparing minder groot en kunt u last krijgen van vochtproblemen.

Bodemisolatie is, in een goed toegankelijke kruipruimte, zeer goed zelf aan te brengen. De lichtgewicht DroCom isolatiechips bijvoorbeeld, zijn ideaal voor het zelf aanbrengen van isolatie in uw kruipruimte. Elke doe-het-zelver kan hiermee uit de voeten en zal een geweldig resultaat bereiken.
Natuurlijk staan wij graag voor u klaar om, binnen één dag, uw bodemisolatie aan te brengen.

vloerisolatie aanbrengen

Vloerisolatie moet naadloos aansluiten

Vloerisolatie moet perfect naadloos aansluiten onder de vloer. Elke kier kan tocht en vocht doorlaten. En dat moet voorkomen worden.
Onder de vloer lopen vaak allerlei kabels, buizen en leidingen. Deze moeten ergens door de vloer heen, naar de woning toe. Het is vaak lastig om het isolatiemateriaal hier naadloos aan te laten sluiten. Zeker als u later werkzaamheden aan deze kabels, buizen of leidingen wilt uitvoeren kunt u hier lastig, of helemaal niet meer bij.
Daarbij kunnen kabels die onder PUR schuim terecht komen verbranden, met gevaarlijke situaties tot gevolg.

Vocht en kou komt vanuit de bodem van uw kruipruimte omhoog. Wat is er eenvoudiger dan het probleem bij de bron aan te pakken. Door een goede laag bodemisolatie aan te brengen blijft de kou en het vocht op de bodem van uw kruipruimte, en kan niet meer door uw vloer de woning binnendringen.

Zorg voor goede ventilatie na isolatie

Isolatie zorgt ervoor dat tocht door naden en kieren wordt tegengehouden. Dit zorgt uiteraard voor een prettig woonklimaat, meer comfort en minder energieverlies. Maar wanneer u zowel vloerisolatie als spouwmuurisolatie en dakisolatie laat aanbrengen, dan wordt uw woning bijna helemaal luchtdicht.Ventilatie van kruipruimte in muur

Het is belangrijk om altijd voldoende ventilatie in huis te hebben. Het afvoeren van leefvocht, door koken, wassen en douchen, is belangrijk om vochtproblemen te voorkomen. Hoe u vochtproblemen voorkomt kunt u ook lezen in ons artikel “Krijg ik vochtproblemen door isolatie?”

 

Kies een ervaren isolatiebedrijf

Wilt u het aanbrengen van uw vloerisolatie uitbesteden? Of wilt u informatie inwinnen en de mogelijkheden op een rijtje zetten? Neem dan contact op met een ervaren isolatiebedrijf. Een isolatiespecialist kan u precies vertellen waar u op moet letten en hoe u het beste rendement behaalt uit uw isolatie.

Wij gaan altijd voor isolatie op maat, om zo het hoogst haalbare rendement te realiseren.
Heeft u vragen of wilt u een offerte ontvangen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.
Reactie plaatsen