Vloerisolatie offertes vergelijken

Vloerisolatie offertes vergelijken

Vloerisolatie offerte vergelijken kan een lastige klus zijn. U wilt vloerisolatie aan laten brengen en heeft verschillende bedrijven benaderd, zodat u offertes kunt vergelijken. Maar elke offerte geeft u andere informatie. Er worden andere isolatiematerialen gebruikt. Een andere laagdikte aangehouden, verschillende termen gebruikt. Hoe kunt u deze vloerisolatie offertes nu op een goede manier vergelijken?

Om goed beslagen ten ijs te komen is het belangrijk dat u weet wat de termen betekenen en waar u op moet letten. Zo kunt u makkelijker de isolatiewaarden vergelijken en een juiste, goed onderbouwde keus maken.

Verschillende termen op uw vloerisolatie offerte

Vaak worden er termen gebruikt op uw vloerisolatie offerte die u niets zeggen. Daarom beginnen we met deze uit te leggen. U wilt weten wat de isolatiewaarde is van het u aangeboden vloerisolatiemateriaal. Deze isolatiewaarden worden aangegeven met letters. Een belangrijke term is de lambda waarde, deze geeft de warmtegeleidingcoëfficiënt aan.vloerisolatie offerte vergelijken

Deze termen kunt u ook tegenkomen:
  • Rd = Resistance declared
  • Rc = Resistance construction
  • Rbf = Resistance basement floor
  • Rbw = Resistance basement wall
Maar veel van deze waarden zeggen niets over de totale isolatiewaarde van de aangeboden vloerisolatie. De laagdikte is uiteindelijk bepalend voor de totale isolatiewaarde. U kunt pas echt goed vergelijken als alle offertes een gelijke laagdikte aanbieden.
Voor een betrouwbare vergelijking kijkt u naar de Rc-waarde en de Rbf-waarde. Staan deze niet op de offerte dan kunnen ze eventueel omgerekend worden, zodat u alsnog een goede vergelijking kunt maken.

Vergelijk de lambda waarden op uw vloerisolatie offerte

De lambda waarde is een belangrijk getal als u de isolatiewaarde van verschillende isolatiematerialen wilt vergelijken. Deze waarde geeft het isolerende karakter van een bepaald materiaal aan.
Algemene regel is; hoe lager dit getal, hoe beter het materiaal isoleert.

De lambda waarde geeft de warmtegeleiding van het materiaal aan en vormt daarmee de basis om de overige isolatiewaarden te berekenen. Uiteraard speelt ook hier de aangebrachte dikte van de isolatielaag een belangrijke rol. Isolatiemateriaal met een hogere lambda waarde zal in een dikkere laag net zo goed isoleren als een isolatiemateriaal met een lagere lambda waarde in een dunnere laag zal doen.

Wat vertellen de termen R, Rd en Rc op uw offerte?

De termen R en Rd geven beide het isolatievermogen van het materiaal aan. Het is een term die gebruikt wordt om het isolatievermogen van dubbel glas, vloeren, daken en muren aan te geven.
Door de dikte van het isolatiemateriaal(in meters) te delen door de lambda waarde wordt de R waarde berekend. Deze waarden worden vaak gebruikt als maatstaf voor subsidies maar geeft niet de totale isolatiewaarde aan.

Daarvoor kunt u beter naar de Rc waarde kijken. Deze term geeft de totale isolatiewaarde aan van de combinatie of constructie. Verschillende isolerende lagen versterken elkaar. De Rc waarde geeft de totale isolatiewaarde van het product aan. Hoe hoger dit getal, hoe beter de isolatiewaarde.

offertes vergelijken vloerisolatie

Vloerisolatie en bodemisolatie offertes vergelijken

Het lijkt een bijna onmogelijke opgave maar ook een offerte voor vloerisolatie en bodemisolatie kunt u vergelijken. Er spelen verschillende factoren mee bij deze twee verschillende isolatieoplossingen.
Bij bodemisolatie is er bijvoorbeeld sprake van warmteverlies door niet mee geïsoleerde funderingen en/of ventilatieopeningen in de kruipruimte.

Om vloerisolatie en bodemisolatie met elkaar te vergelijken zijn de Rbw en Rbf waarden nodig. Met deze waarden kan de Rc bij bodemisolatie worden berekend. Ook hier geldt, hoe hoger de Rbw en Rbf waarde hoe beter de isolatie.
Er is een ingewikkelde formule voor nodig om de Rc waarde uit te rekenen. Maar als het juiste isolatiemateriaal wordt gebruikt, in de juiste laagdikte, kan de Rc waarde van bodemisolatie in veel gevallen beter zijn dan die van vloerisolatie.

Conclusie vergelijken vloerisolatie offertes:

  • Kijk voor een betrouwbare vergelijking naar de Rc-waarde of Rbf-waarde
  • Hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter de isolatiewaarde
  • Hoe lager de lambda waarde, hoe beter het materiaal isoleert

Laat uw vloerisolatie offertes vergelijken door een professional

Ziet u door de bomen het bos niet meer? Geen probleem. Wij helpen u graag om uw vloerisolatie offertes te vergelijken. Heeft u offertes ontvangen van concurrenten? Wij voorzien u graag van persoonlijke uitleg zodat u een weloverwogen keus kunt maken.
Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag uw offertes te vergelijken.
Reactie plaatsen