arrow_drop_up arrow_drop_down

Dakisolatie met reflecterende folie

Voorkom dat duur gestookte warmte via uw dak verdwijnt 

Dakisolatie met reflecterende folie
Reflecterende folie voor dakisolatie

Dakisolatie met reflecterende folie

Reflecterende isolatiefolie werkt op verschillende manieren. De reflecterende lagen houden, in de winter, warmte binnen en kou buiten uw woning. In de zomer werkt het precies andersom. De warmte van de zon wordt buiten gehouden, daardoor blijft het binnen een stuk koeler dan voor u dakisolatie liet aanbrengen.


Daarnaast werkt isolatiefolie met stilstaande luchtlagen. De kussentjes in de reflecterende folie sluit lucht op. Stilstaande lucht is de beste warmte-isolator.


Kijkt u maar naar de thermoskan. Deze werkt met hetzelfde principe. De luchtlaag tussen de binnen- en buitenkan geleid slecht warmte terwijl de reflecterende folie de warmte die vrijkomt ook nog eens terugkaatst naar de binnenkan. Hierdoor blijft de warmte in de kan.


Reflecterende folies zijn relatief dun waardoor ze weinig ruimte innemen. Hierdoor zijn ze geschikt voor ruimten waar weinig plaats is voor een dikke isolatielaag. 

Dakisolatie met reflecterende folie voordelen

Voordelen van dakisolatie met reflecterende folie:

  • Hoge isolatiewaarde
  • Indien goed aangebracht is het vochtwerend
  • Brandveilig
  • Warmte wordt terug uw woning in gereflecteerd
  • U bespaart flink op uw energierekening

Isolatiefolie voor uw dak?

Isolatiefolie is zeer geschikt voor daken waar weinig ruimte is. Deze isolerende folie levert een gelijkwaardige isolatiewaarde als traditionele isolatiematerialen, maar dan met een drie tot vijf keer dunnere laagdikte. Het is dus een ruimtebesparende oplossing die eenvoudig toepasbaar is in bestaande woningen, maar ook in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

 

Isolatiefolie is duurzaam, energiebesparend en milieuvriendelijk. Uw CO2 uitstoot zal dalen als gevolg van de dalende energievraag. Dat ziet u terug op uw energierekening, elk jaar weer. In tegenstelling tot diverse andere isolatiematerialen zal isolatiefolie geen irritatie opwekken aan de luchtwegen en huid. Speciale kleding en gereedschappen zijn niet nodig bij het aanbrengen.

 

Dakisolatie is een goede investering in uw woning. Uw energierekening zal merkbaar lager worden na het aanbrengen. Uw huis krijgt een hoger energielabel en wordt daardoor meer waard.

Kunt u ook nog gebruikmaken van een subsidie, dan kunt u uw investering helemaal snel weer terugverdienen.

 

Wilt u weten of reflecterende folie de beste dakisolatie is voor uw woning?