arrow_drop_up arrow_drop_down
Helmfoam spouwmuurisolatie

Helmfoam Spouwmuurisolatie

Jaarlijks de hoogste energiebesparing

met de laagste investering

" frameborder="0" allowfullscreen>

Spouwisolatie met Helmfoam

Helmfoam is een gemakkelijk te verwerken isolatiemateriaal dat kan worden toegepast als spouwmuurisolatie, op dakenhellingen en in holle plafonds. In tegenstelling tot PUR schuim wordt bij Helmfoam gebruik gemaakt van lucht om op te schuimen, geen schadelijke Cfk's. Helmfoam is volledig geurneutraal.


Het vloeibare schuim wordt in uw spouwmuur gegoten. Het bezit unieke eigenschappen waardoor het niet plakt, niet opzwelt maar wel doordringt tot in de kleinste hoekjes. Een ideale isolatiewaarde is het gevolg. Doordat het isolatiemateriaal niet opzwelt is er geen gevaar voor schade aan spouwbladen en ramen door een te hoge spanningsdruk.


De open cel structuur is waterafstotend en ongevoelig voor schimmelvorming. Helmfoam is dampdoorlatend en voldoet aan de brandvoorschriften met een B klasse, wat staat voor ‘heel moeilijk brandbaar’.

Uitermate geschikt om jaren '70, '80 en '90 woningen goed na te isoleren

Spouwmuurisolatie met Helmfoam

Helmfoam is ook uitermate geschikt voor het na-isoleren en herstellen van oude spouwmuurisolatie. En dit is goed nieuws voor u! Het is voor u veel goedkoper als de huidige isolatie kan blijven zitten. Helmfoam vult eenvoudig en snel waardoor een volledig egale, isolerende laag ontstaat.


In tegenstelling tot andere materialen (ook PUR) kan Helmfoam namelijk mineralen wol comprimeren (hogere densiteit geven) en de onstaande vrije ruimte ook. Dit maakt Helmfoam tot een uniek product.


Zelfs bij zeer smalle spouwbreedtes zal Helmfoam de kleinste gaatjes en holtes vullen. De unieke, sterk vullende eigenschap van Helmfoam biedt u een zeer hoge en blijvende isolatiewaarde.


De voordelen van Helmfoam:

  • Alle kieren naadloos afgedicht
  • Uitstekende isolatiewaarde
  • Waterafstotend
  • Luchtdoorlatend
  • Brandveilig, brandklasse B2
  • Duurzaam en vormstabiel
  • Ongevoelig voor temperatuurswisselingen
  • Hoge besparing op de energierekening
  • Zeer geschikt voor na- en herisoleren van bestaande spouwmuren
  • Geschikt voor isoleren van lege spouwen 

Aanbrengen van Helmfoam

Er worden kleine gaatjes in de voegen van uw buitenmuur geboord

In deze gaatjes worden buisjes bevestigdHelmfoam aanbrengen spouwmuurisolatie

Via deze buisjes wordt de Helmfoam in de lege ruimte tussen uw binnen- en buitenmuur gegoten

Voor het opschuimen wordt lucht gebruikte, géén schadelijke Cfk's!

Na het aanbrengen worden de gaatjes in uw muur netjes gedicht met passende mortel

Spouwmuurisolatie combineren met vloerisolatie

Ventilatie na spouwmuurisolatie, voorkom vochtproblemen

Normaal gesproken is het volledig opvullen van de spouwmuur geen enkel probleem. De spouw heeft maar een geringe betekenis wat betreft de ventilatie. Behalve in situaties waarin de kruipruimte geventileerd wordt door de spouwmuur. In dat geval zou er gewerkt moeten worden met ventilatiekokers om vocht vanuit de kruipruimte te ventileren. Nadeel van ventilatie is het energieverlies. Niet alleen het vocht wordt geventileerd, ook warmte ontsnapt hierdoor.


Om vochtproblemen te voorkomen biedt DroCom bodemisolatie de oplossing. Met directe vloerisolatie wordt het condensatiepunt dicht onder uw vloer gelegd waardoor extra ventilatie nodig is. Met DroCom bodemisolatie condenseert vocht op de bodem van uw kruipruimte. Alle lucht boven deze isolerende laag wordt kurkdroog. Hierdoor is minder tot geen ventilatie meer nodig. 

Wilt u meer weten over spouwmuurisolatie met Helmfoam?

Of de combinatie van spouwisolatie en bodemisolatie?