Werking van kruipruimte isolatie

De werking van kruipruimte isolatie

En hoe het u helpt om honderden euro's per jaar te besparen op uw energierekening

Kruipruimte zonder DroCom isolatie

Hoe werkt kruipruimte isolatie?

De werking van DroCom® kruipruimte isolatie is gebaseerd op het natuurkundige principe. Vocht zoekt altijd het koudste punt van de ruimte op.


Een goed voorbeeld van dit principe is het moment dat u in uw auto uitademt. Het vocht in de uitgeademde lucht zoekt het koudste punt in de auto op en condenseert op de ramen. Wanneer u de airco aanzet beslaan de ramen niet, omdat op dat moment de airco het koudste punt in de auto is.

Kruipruimte met DroCom isolatie

DroCom kruipruimte isolatie

De werking in uw kruipruimte is precies hetzelfde. De bodem is het koudste punt, gemiddeld 10-12° Celcius. Door de bodem te isoleren met een laag DroCom® kruipruimte- en vloerisolatie wordt de koude bodem geïsoleerd van de warmere lucht erboven. De bodem blijft daardoor koud. De ruimte die overblijft wordt kleiner en warmer, omdat de vloer erboven warmte afgeeft.


Het vocht wat in de warme lucht boven de DroCom® laag aanwezig is, zoekt het koudste punt op en gaat door de DroCom® kruipruimte- en vloerisolatie naar beneden waarna het condenseert op de bodem.

Daling luchtvochtigheid door kruipruimte isolatie

Kruipruimte isolatie voorkomt vochtproblemen

Iedere 4° temperatuurverschil tussen de bodem en de resterende ruimte zorgt voor een daling van de luchtvochtigheid met 20 %. Hoe hoger dus de isolatiewaarde van het product, des te hoger het noodzakelijke temperatuurverschil zal worden en des te droger de kruipruimte zal worden.

Wat kruipruimte isolatie voor u kan doen:

DroCom vloerisolatie
  1. Schimmelvorming
  2. Zwamgroei in de kruipruimte
  3. Rotten van vloeren en balken
  4. Betonrot
  5. Roesten van leidingen
DroCom vloerisolatie
  • Een lage relatieve luchtvochtigheid
  • Meer comfort en een behaaglijk gevoel in uw woning
  • Een temperatuurstijging van uw vloer, tot wel 4 graden
  • Een eenvoudig toegankelijke kruipruimte
  • Een flinke besparing op uw energierekening
Kruipruimte isolatie met DroCom chips

Resultaat met DroCom kruipruimte isolatie

Een lagere relatieve vochtigheid geeft een behaaglijker gevoel. Huismijt, een belangrijke veroorzaker van luchtwegaandoeningen, wordt bij een lagere relatieve vochtigheid bestreden. Verder maakt het een einde aan schimmelvorming in de woning en zwamgroei in de kruipruimte.

DroCom® kruipruimte- en vloerisolatie voorkomt het rotten van balken, vloeren, betonrot en roesten van leidingen. De kruipruimte warmt op, dit zorgt voor een temperatuurstijging van uw vloer, die kan oplopen tot wel 4 graden Celsius.

DroCom® kruipruimte- en vloerisolatie is zeer licht en eenvoudig aan te brengen. U kunt dit door uw leverancier laten doen, zij beschikken over een blaasunit. Als de kruipruimte goed toegankelijk is kan DroCom® kruipruimte- en vloerisolatie ook door de doe-het-zelver aangebracht worden. 

Zelf uw kruipruimte isolatie aanbrengen?

Bestel eenvoudig uw isolatiemateriaal online in onze webshop.