Waarom is vloerisolatie belangrijk? De 4 belangrijkste punten.

Waarom is vloerisolatie belangrijk? De 4 belangrijkste punten.

Vloerisolatie is belangrijk om meerdere redenen. Niet alleen om te besparen op uw energierekening. Ook uw woning en uw eigen gezondheid gaan erop vooruit. Uw wooncomfort zal verbeteren, zowel in de zomer als in de winter.

Een goed geïsoleerd huis verliest zo min mogelijk warmte via het dak, de spouwmuren en de vloer. Maar ondanks dat spouwmuurisolatie de best renderende vorm van woningisolatie is, mag vloerisolatie niet worden vergeten. Als u alleen zou kiezen voor dakisolatie en spouwmuurisolatie loopt u het risico op vervelende problemen. Problemen die u kunt voorkomen met vloerisolatie.

Vloerisolatie bij een vochtige kruipruimte

Vloerisolatie wordt aangebracht onder uw vloer, in de kruipruimte. Dit is vaak de koudste en vochtigste plek van het huis. Hoog grondwater of lekkages kunnen zelfs zorgen voor een natte kruipruimte. Bijna de helft van alle kruipruimtes in Nederland zijn vochtig.
Dat hoeft geen probleem te vormen. Zolang er maar een goede isolatielaag aanwezig is, waardoor het vocht niet de woning binnen komt.

Via leidingen en buizen kan het vocht vanuit de kruipruimte omhoog komen.
Vloerisolatie is belangrijk om uw woning droog, comfortabel en gezond te houden.

Een vochtige kruipruimte kunt u herkennen aan:

  • Druppels aan de onderkant van het kruipluikbodemisolatie chips belangrijk om goed te isoleren
  • Vocht en/of schimmel in de meterkast
  • Vochtplekken op muren
  • Vocht en/of schimmel in aanrechtkastjes
Het is zaak dit vocht in de kruipruimte vast te houden, bijvoorbeeld met goede bodemisolatie. Zolang het vocht op de bodem blijft kan het geen kwaad. Maar als het vocht uw woning binnenkomt zal de luchtvochtigheid flink stijgen.
Dit geeft niet alleen een onaangenaam, koud gevoel maar zorgt ook voor vochtproblemen en vervelende gezondheidsklachten.

De 4 belangrijkste punten om vloerisolatie te nemen:

  • Verhoog uw comfort
  • Bespaar op uw energierekening
  • Beter voor uw gezondheid
  • Beter voor het milieu

Punt 1: Vloerisolatie verhoogt het comfort

Koude voeten zijn niet fijn. En hoe hoog u de kachel ook zet, uw vloer blijft koud en kil. Zonder vloerisolatie krijgt u uw woning niet op een behaaglijke temperatuur. Tocht en vocht vanuit de kruipruimte helpen ook niet mee.

Maar als u uw vloer voorziet van goede vloerisolatie zult u het verschil zeker merken. Uw woning zal droger aanvoelen, en droge lucht is gemakkelijker te verwarmen. De temperatuur van een geïsoleerde vloer gaat een aantal graden omhoog. Dit zal uw comfort zeker verhogen.

Punt 2: Bespaar met vloerisolatie

In een tijd waarin de energieprijzen maar blijven stijgen is het altijd fijn om te kunnen besparen op een grote kostenpost. Woningisolatie levert u veel op. Zoveel zelfs dat u uw investering vaak al binnen enkele jaren zult terugverdienen, enkel door te besparen op uw energiekosten.

Vloerisolatie, en andere vormen van woningisolatie, laten u niet alleen besparen op uw energierekening. Uw woning wordt door deze maatregelen ook meer waard. U zult een beter energielabel krijgen waardoor de woningwaarde stijgt.

Vloerisolatie levert u dus een dubbel financieel voordeel op.

Goede vloerisolatie beter voor gezondheid

Punt 3: Vloerisolatie is beter voor uw gezondheid

Vocht in huis is niet gezond. Vooral als u veel vocht in uw kruipruimte heeft kan dit een aanzienlijk gezondheidsrisico vormen. Schimmels en huisstofmijten houden van vochtige ruimten en zullen in aantal toenemen. En juiste deze beestjes verspreiden allergische stoffen in uw woning.

Is uw woningisolatie niet goed in orde dan zal de warme, vochtige binnenlucht gaan condenseren. Dit ziet u op ramen, maar het kan ook op uw muren gebeuren.
Er kunnen ook vochtproblemen ontstaan na isolatie. Vaak is dan de isolatie niet vakkundig uitgevoerd. Vraag daarom altijd een erkend isolatiebedrijf om advies welke isolatiemaatregelen er nodig zijn in uw woning.

Punt 4: Vloerisolatie is goed voor het milieu

Zuinig omgaan met onze aarde zou voor iedereen een gewoonte moeten zijn. Maar toch verstoken we in Nederland een enorme hoeveelheid gas die we eigenlijk niet nodig hebben.
Door vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie toe te passen kunt u met heel wat minder gasverbruik een aangenaam woonklimaat creëren.
Zo is vloerisolatie niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Wilt u ook profiteren van alle voordelen van vloerisolatie? Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag over de beste isolatiemogelijkheden voor uw woning.
Reactie plaatsen