Krijg ik vochtproblemen door isolatie?

Krijg ik vochtproblemen door isolatie?

Isoleren is een goede manier om vochtproblemen tegen te gaan. Toch zijn vochtproblemen een regelmatig gehoorde klacht na isolatie. Schimmelvorming op de muren en beslagen ramen zijn tekenen van teveel vocht in huis. Hoe kunnen problemen door vocht ontstaan en hoe kunnen deze opgelost worden?

Door de isolatie van uw huis op een goede manier aan te pakken, met de juiste materialen, voorkomt u vochtproblemen en laat u bestaande vochtproblemen verdwijnen.

Vochtproblemen na isolatie

Steeds meer oude huizen worden geïsoleerd. En dat is goed nieuws! Niet alleen voor uw eigen portemonnee maar ook voor het milieu.

In oude huizen is er een natuurlijke ventilatie aanwezig. Via kieren en naden verdwijnt vochtige lucht naar buiten en komt frisse lucht binnen. Maar in de winter komt er op deze manier ook veel koude lucht in uw woning. Dit ervaart u als onaangenaam en de verwarming moet flink aan de slag om de kou buiten te houden.

Wanneer u gaat isoleren worden alle naden, kieren en ander bronnen van kou Condens vochtprobleemafgesloten. Hierdoor houdt u de warmte in de winter binnen. Maar het vocht kan uw woning niet meer via de natuurlijke manier verlaten.
In het dagelijks leven produceren we veel vocht. Denk maar aan douchen, koken, het laten drogen van de was en ook als we ademen komt er vocht vrij. Al dit vocht blijft in de woning hangen.

Goede ventilatie helpt tegen vochtproblemen

Zeker in oudere huizen is goede ventilatie erg belangrijk na het isoleren van uw woning. U mist opeens de natuurlijk ventilatie die eerst aanwezig was. Dit kunt u opvangen door regelmatig uw ramen open te zetten. Maar zeker als u veel van huis bent is dit wellicht niet voldoende.
Ventilatieroosters kunnen hier een oplossing bieden.

Wanneer wij uw huis isoleren adviseren wij u altijd over de benodigde ventilatie. Uw gezondheid staat voorop en daarmee ook een gezonde leefklimaat.

Vochtproblemen voorkomen, isoleer in de goede volgorde

Heeft u nog geen vochtproblemen dan kunnen deze wel ontstaan als er op de verkeerde manier wordt geïsoleerd. Hiermee bedoelen we vooral de verkeerde volgorde van isoleren. Begint u met uw dakisolatie, daarna de spouwmuurisolatie en pas als laatste de vloerisolatie dan is de kans groot dat u vochtproblemen in huis krijgt.

Vooral wanneer u een erg vochtige of zelfs natte kruipruimte heeft kunnen vochtproblemen ontstaan bij deze volgorde van isoleren. U sluit eigenlijk het vocht op in uw huis. Door van boven naar beneden te isoleren maakt u van uw huis een stolp.

De juiste volgorde van isoleren is van beneden naar boven. Begin met het isoleren van uw kruipruimte. Hierdoor wordt het vocht, dat vanuit uw kruipruimte de woning binnen kwam, opgesloten onder een isolerende laag. Het vocht blijft op de bodem. Zelfs als er een laag water in uw kruipruimte staat zorgen DroCom isolatiechips ervoor dat het vocht niet langer uw woning binnen komt.

Uw vochtproblemen voorkomen of verhelpen met isolatie?

Wilt u het vochtprobleem in uw woning verhelpen door middel van isolatie? De resultaten die behaald worden met DroCom isolatiechips zijn zeer goed. De isolatiechips zijn zeer licht van gewicht. Hierdoor zullen ze blijven drijven als er een laag water in uw kruipruimte staat. Zo blijft de isolatiewaarde behouden.

U kunt bij ons terecht voor al uw isolatiewerkzaamheden. Wij verzorgen uw bodemisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies welke isolatie uw woning nodig heeft. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.
Wil
Door

Wil

op 05 Dec 2021

Ik heb +/_ 80 m2 natte kruipruimte. Hoeveel Broco chips heb ik hiervoor nodig en wat gaat dit totaal kosten?

Reactie plaatsen