Isolatiechips, wat zijn het en wat doen ze?
12 augustus 2021 

Isolatiechips, wat zijn het en wat doen ze?

Isolatiechips in uw kruipruimte? Waarom zou u kiezen voor dit isolatiemateriaal? Voor u hier een goed antwoord op kunt geven wilt u natuurlijk eerst weten wat isolatiechips nu precies zijn en wat ze doen. Dat leggen we u graag uit in deze blog. En we laten u ook meteen zien wat het verschil is tussen DroCom isolatiechips en de andere soorten chips waarmee u uw kruipruimte kunt isoleren.

Isolatiechips: de moderne schelpenisolatie

Schelpen werden eeuwen geleden al toegepast om hun isolerende werking. Een laag stilstaande lucht creëren levert de beste isolatie op. Met een laag schelpen in uw kruipruimte kunt u dit bereiken. Schelpen isolatie zorgt voor ongeveer 75% stilstaande, droge lucht. De luchtlaag tussen de schelpen en de vloer warmt op en wordt droog. Om met schelpen een Rd-waarde van 3 te halen is een laag van zeker 37 centimeter nodig. Ze moeten dan wel op een droge bodem liggen, anders heeft u een dikkere laag nodig.

Schelpen vormen een natuurlijke isolerende laag die vochtproblemen in huis oplost en voorkomt. Toch bleken schelpen in de praktijk niet altijd even praktisch te zijn. Zo is alleen de schelpenlaag die droog blijft effectief. Zodra de schelpen onder water komen, verdwijnt hun isolerende werking. Daarnaast vormt zo’n laag schelpen een behoorlijk obstakel wanneer u werkzaamheden wilt uitvoeren in uw kruipruimte.

De vorm van DroCom isolatiechips is gebaseerd op deze schelpen isolatie. Daardoor kunt u DroCom isolatiechips zien als de moderne en verbeterde versie van schelpen isolatie. Ze overtreffen ruimschoots de isolatiewaarde, zowel op gebied van warmte isolatie als vochtwering. U heeft met DroCom isolatiechips alle voordelen van schelpen isolatie, zonder de nadelen.

Isolatiechips als bodemisolatie onder uw huis

Wat zijn isolatiechips?

DroCom isolatiechips hebben de hoogste isolatiewaarde in hun klasse. Het zijn lichtgele, schelpvormige chips, gemaakt van polystyreen. Dit materiaal maakt ze zo licht dat ze gemakkelijk blijven drijven op een eventuele waterlaag in uw kruipruimte. Zo blijven ze hun volledige isolerende werking houden, ook in een zeer natte kruipruimte.

DroCom isolatiechips zijn goedgekeurd door de TNO, zo weet u zeker dat u iets goeds in huis haalt. Zo bleken deze isolatiechips ruimschoots aan de voorwaarden van de vlamuitbreidingsklassering te voldoen en zelfs gunstiger te presteren. Het TNO-rapport geeft aan dat DroCom isolatiechips geschikt zijn voor het isoleren van kruipruimten in woningen, gebouwen en andere ruimten. Het is volgens het rapport geschikt voor het oplossen van vochtproblemen in woningen en gebouwen.

Dit zien wij in de praktijk ook zeker terug. Tros Radar en Vereniging Eigen Huis ontdekken de werking van isolatiechips in de praktijk:

Wat mag u van isolatiechips verwachten?

Isolatiechips in uw kruipruimte biedt u veel voordelen. U zult niet alleen flink gaan besparen op uw energierekening. Al snel naar het aanbrengen zult u merken dat uw woning droger en aangenamer van temperatuur wordt. DroCom isolatiechips blinken uit in hun vochtremmende werking. Dat komt in het vochtige Nederland goed van pas.

Doordat DroCom isolatiechips de hoogste isolatiewaarde bieden van alle isolatiechips bereikt u hiermee de hoogste besparing. Door deze jaarlijkse besparing zult u al binnen enkele jaren uw investering terugverdienen. En ook daarna gaat de besparing door.

DroCom isolatiechips is een isolatiemateriaal waar u hoge verwachtingen van mag hebben.
• U krijgt een hoge isolatiewaarde;
• Uitstekende vochtremmende werking;
• U mag een flinke besparing op uw energierekening verwacht;
• Ook bij hoog water wordt de isolatiewaarde behouden;
• Uw kruipruimte blijft toegankelijk voor werkzaamheden;
• Bevorderd een gezond leefklimaat;
• Eindelijk verlost van die muffe geur in huis;
• Rottende balken, vloeren en betonrot worden voorkomen;
• Maakt een eind aan schimmelvorming;
• De isolatiespecialist brengt het binnen één dag aan;
• Ook prima zelf aan te brengen;
• Isolatiechips zijn duurzaam en geurloos.

Isolatiechips aanbrengen

Zijn isolatiechips altijd de beste oplossing?

Isolatiechips kunnen in veel kruipruimtes worden toegepast. Voor een goed resultaat is er wel een minimale dikte nodig van 30 centimeter. De hoogte van de kruipruimte zal daarom 40 tot 50 centimeter hoog moeten zijn.
Niet alle kruipruimtes zijn hoog genoeg voor het toepassen van isolatiechips. Maar ook daar hebben we een goed, vergelijkbaar alternatief voor. In kleine en lage ruimten gebruiken we isolatieparels.

DroCom isolatiechips zijn in veel Nederlandse kruipruimtes de oplossing tegen kou en vocht. Onze isolatiespecialist komt graag bij u kijken en voorziet u van persoonlijk advies. Voor ons is woningisolatie maatwerk. Elke woning is anders en we stemmen de werkzaamheden graag af op uw wensen.

Meer weten over isolatiechips?

Vraagt u zich af of isolatiechips voor uw woning de beste oplossing vormen? Hoeveel u kunt besparen en van welke voordelen u kunt profiteren? Wij vertellen u graag meer over dit innovatieve isolatiemateriaal.

Of u de isolatiechips nu zelf aanbrengt of dit laat doen door onze isolatiespecialisten, u kunt direct genieten van een comfortabeler en gezonder woonklimaat. Uw energiekosten zullen zichtbaar lager worden, waardoor u vanzelf uw investering terugverdient. Zo zijn DroCom isolatiechips goed voor uw gezondheid, milieu én portemonnee.

Vraag onze isolatiespecialisten om advies over isolatiechips voor uw woning. 

Reactie plaatsen