Wat kan ik besparen met vloerisolatie?

Wat kan ik besparen met vloerisolatie?

Vloerisolatie levert per jaar al snel een besparing op van 5 tot 7 m3 gas per vierkante meter geïsoleerde vloer. Dit betekent in veel gevallen een besparing van 10 tot 15% op de gasrekening. En naast het besparen op uw energierekening levert vloerisolatie u nog meer voordelen op.

Door de vloer van uw woning te isoleren krijgt u een gelijkmatigere temperatuur in huis waardoor het comfort omhoog gaat. Ook bent u verlost van overmatig vocht dat via uw kruipruimte de woning binnen kwam. Vloerisolatie is een weinig ingrijpende maatregel die grote effecten heeft op uw woning en wooncomfort.

Elk jaar bespaart u kosten via uw energierekening. Daarmee heeft u binnen 7 tot 10 jaar uw investering terugverdiend. Maar de levensduur van uw vloerisolatie is langer, dus ook daarna blijft u jaarlijks besparen op uw energiekosten.

Bestaande vloerisolatie verbeteren voor hogere besparing

In sommige woningen is al een vorm van vloerisolatie aanwezig. Vooral woningen die gebouwd zijn voor 1976 zijn niet of nauwelijks geïsoleerd. In de jaren na 1976, tot ongeveer 1982, werden diverse woningen voorzien van vloerisolatie. Is uw woning gebouwd na 1983 dan zou deze al goed geïsoleerd moeten zijn.

De moderne isolatiematerialen zijn stukken verbetert ten opzichte van vroeger. Het na-isoleren van uw woning kan dus nog een extra besparing opleveren. Oude isolatiematerialen kunnen door de tijd heen aangetast zijn door vocht en schimmelvorming waardoor de isolatiewaarde nog maar minimaal is.
Het vervangen van oude isolatie of het na-isoleren van uw vloer geeft vaak nog een zeer rendabele besparing. Wij komen graag bij u kijken hoe de staat van uw huidige vloerisolatie is en of deze verbetert kan worden. Heeft u hier interesse in? Neem gerust contact op.

Besparen vloerisolatie

Besparen met vloerisolatie bij vloerverwarming

Wanneer uw woning is voorzien van vloerverwarming zult u misschien niet zo snel denken aan vloerisolatie. U heeft tenslotte geen last van koude voeten. Maar juist met vloerverwarming is het belangrijk dat uw vloer goed geïsoleerd is. U kunt flink besparen op uw energiekosten door uw vloer te isoleren.

Juist doordat de vloerverwarming in de vloer geplaatst is zal er meer isolatiemateriaal aan te pas moeten komen om warmteverlies naar de kruipruimte tegen te gaan. Door uw vloer te isoleren met een isolatiemateriaal met een minimale Rc-waarde van 5 kunt u al snel 15% besparen op uw stookkosten.

De besparing met vloerisolatie bij vloerverwarming is zelfs nog hoger dan bij woningen zonder vloerverwarming. U bespaart zo’n 7 tot 9 m3 gas per vierkante meter vloer. Daarmee kan de besparing in sommige situaties zelfs oplopen tot 20%.

Combineer uw isolatie voor nog meer besparing

Wij kijken als gespecialiseerd isolatiebedrijf graag naar het complete plaatje. Vloer- of bodemisolatie is een goed eerste stap in het energiezuiniger maken van uw woning. Vocht wordt hiermee direct op de bodem vastgehouden zodat uw woning droger en warmer wordt. Een logische volgende stap is het toepassen van spouwmuurisolatie, gevolgd door dakisolatie.

Door isolatiemaatregelen in uw woning te combineren profiteert u van nog meer besparing. Wilt u weten hoe u een zo hoog mogelijke energiebesparing in uw woning kunt realiseren? Vraag ons gerust om advies. Onze jarenlange ervaring helpt u aan een passend isolatieplan voor uw woning.

Vraag vandaag nog vrijblijvend uw offerte aan.
Reactie plaatsen