Wat kost vloerisolatie?

Wat kost vloerisolatie?

Wat kost vloerisolatie eigenlijk? Eén van de eerste vragen die u zich wellicht stelt, wanneer u zich gaat verdiepen in woningisolatie.
Het goed vergelijken van verschillende aanbieders kan lonend zijn. Er zijn veel punten waar u op moet letten wilt u een goede vergelijking kunnen maken. Om achteraf niet voor verrassingen komen te staan laten wij u zien waar de kosten voor vloerisolatie op gebaseerd worden.

Welke factoren bepalen de kosten van vloerisolatie?

Er zijn meerdere factoren die de kosten van vloerisolatie bepalen. Niet elk huis biedt dezelfde mogelijkheden. In sommige gevallen is er meer tijd nodig om bijvoorbeeld de (gehele) kruipruimte te bereiken. Meer manuren betekenen hogere kosten.
Een grotere oppervlakte betekent meer isolatiemateriaal, wat de kosten zal verhogen.

Ook het type isolatie en het type vloer speelt een belangrijke rol. En natuurlijk de gewenste isolatiewaarde. Veel punten dus waar u, in uw vergelijking, op moet letten. Heeft de aanbieder van de offerte alle punten goed bekeken en meegenomen in de berekening? Goedkoop kan duurkoop zijn.

Kosten van vloerisolatie worden onder andere bepaald door:

  • De oppervlakte van de te isoleren vloer
  • De hoogte van de kruipruimte
  • Het gekozen isolatiemateriaal
  • Toegankelijkheid van de kruipruimte
  • Is de kruipruimte schoon van (bouw)afval

Oppervlakte vloerisolatie

Het spreekt voor zich, de oppervlakte van de kosten vloerisolatie oppervlaktevloerisolatie is van grote invloed op de kosten. Hoe groter de oppervlakte hoe meer isolatiemateriaal er nodig is. Maar aan de andere kant is de prijs per vierkante meter vaak lager. Aanbieders die alleen uitgaan van de te isoleren vierkante meters kunnen belangrijke punten missen in hun offerte.

Toegankelijkheid van de kruipruimte

Hoe vaak komt u in uw kruipruimte? Bent u wel eens helemaal onder uw huis door gekropen? Sommige kruipruimten zijn gemakkelijk en volledig toegankelijk. Maar veel kruipruimten zijn maar gedeeltelijk toegankelijk. Of zelfs helemaal niet toegankelijk.

Uiteraard wilt u vloerisolatie onder uw gehele vloeroppervlakte. Daarom zullen deels toegankelijke en ontoegankelijke kruipruimten toegankelijk moeten worden gemaakt. Zodat ook daar isolatiemateriaal aangebracht kan worden.
Het is niet altijd nodig grote gaten te maken. Door het gebruik van speciale isolatietechnieken hoeft de medewerker niet altijd fysiek in de ruimte aanwezig te zijn. Het isolatiemateriaal wordt op afstand, via lanzen, door nauwe gaten in de ruimte aangebracht. Deze techniek is vooral geschikt bij bodemisolatie.
Deze extra werkzaamheden kosten tijd en materiaal en zullen de prijs van de vloerisolatie verhogen.

Belemmeringen tijdens het aanbrengen van vloerisolatie:

  • Lage kruipruimte
    Wanneer de kruipruimte te laag is om in te kruipen zullen er speciale technieken moeten worden gebruikt om het isolatiemateriaal aan te brengen. Een van deze technieken is het aanbrengen van isolatie materiaal op afstand. Via gaten wordt, met een lans, het isolatiemateriaal aangebracht.
  • Grondwater
    Staat er veel water in uw kruipruimte dan kan dit een belemmering zijn bij het Wat kost vloerisolatie bij hoog grondwater - DroCom isolatieaanbrengen van vloerisolatie. Het kan zijn dat de medewerker een waadpak moet dragen of dat eerst het water weggepompt moet worden voor er gewerkt kan worden.
    Hoogstaand grondwater betekent niet dat uw vloerisolatie minder effectief zal zijn. Vooral DroCom bodemisolatie chips geven een zeer goed resultaat en lossen vochtproblemen in de woning op.
  • Tussenfunderingen
    Door tussenfunderingen onder uw vloer kunnen er compartimenten ontstaan die niet bereikbaar zijn. Tussenfunderingen kunnen bestaan uit volledig beton, beton met metselwerk erop of volledig metselwerk. Om de compartimenten te bereiken zullen we moeten boren, hakken of graven.
  • Kabels, leidingen en pijpen
    Lopen er veel kabels, leidingen en pijpen door uw kruipruimte dan kan dit het aanbrengen van vloerisolatie moeilijker maken. Vloerisolatie moet naadloos aansluiten om optimaal effect te hebben. Daarom moet er netjes om alle obstakels heen gewerkt worden. Dit kost extra tijd en zal invloed hebben op de kosten van uw vloerisolatie.
  • Geen kruipluik aanwezig
    Is er geen kruipluik in uw woning aanwezig dan moet er een toegang worden gemaakt. Een optie is via de buitenfundering. Met een cilinderboor worden gaten gemaakt waardoor met een lans isolatiemateriaal in de ruimte geblazen wordt.
    Is dit ook niet mogelijk dan kunnen we, in zeldzame gevallen, van bovenaf de kruipruimte bereiken door een gat in de vloer te maken.
https://www.youtube.com/embed/whLojw5cq9s

Welk type vloerisolatie kiest u?

Kiest u voor directe vloerisolatie of bodemisolatie? Het aanbrengen van directe vloerisolatie is arbeidsintensiever dan bodemisolatie. De kosten voor directe vloerisolatie zullen daarom hoger zijn.
Directe vloerisolatie kan op verschillende manieren worden aangebracht. Gespoten isolatiemateriaal als PUR, Knauf Jetspray is sneller aangebracht dan reflecterende folies zoals Tonzon.

Wilt u precies weten wat het verschil is tussen deze isolatievormen? In het artikel ‘Wat is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie?’ leggen wij dit uit.

Welk type vloer heeft u?

Vooral bij directe vloerisolatie kan het type vloer een grote invloed hebben op de kosten. Een betonnen vloer met een gewelfde vorm (boogjes of balkjes) heeft een groter te isoleren oppervlak. Een groter oppervlak betekent in dit geval, meer tijd en arbeid. Dit kan van invloed zijn op de kosten. Bij bodemisolatie speelt dit een minder belangrijke rol .

Gewenste isolatiewaarde van uw vloerisolatie?

Welke isolatiewaarde wilt u bereiken? Hoe beter de isolatiewaarde, hoe hoger uw energiebesparing zal zijn. Vaak betekent dit dat er meer isolatiemateriaal nodig is om deze hoge isolatiewaarde te bereiken. Meer materiaal verhoogt de kosten van uw vloerisolatie.

Meer informatie leest u in ons artikel over isolatiewaarden en opbrengsten.

Kosten en opbrengsten van uw vloerisolatie

Vergelijk bij de offertes niet alleen de kosten van uw vloerisolatie. Kijk ook vooral naar de opbrengsten. De kosten zijn eenmalig. De opbrengsten zijn jaarlijks en gedurende de gehele levensloop van uw woning.

Aanbieders van vloerisolatie kunnen op het eerste oog vergelijkbare vloerisolatie aanbieden. Maar goedkoop kan duurkoop zijn. Kijk daarom ook goed naar de isolatiewaarde. Is deze even hoog? Van welke laagdikte wordt er uitgegaan? Een dunnere laag is goedkoper maar zal een lagere isolatiewaarde bieden.

Bij een gelijke laagdikte heeft DroCom aantoonbaar een betere isolatiewaarde. En zal dus een hogere jaarlijkse energiebesparing bieden dan andere merken isolatiechips. Ieder jaar bespaart u meer.

Vergelijk dus goed voor u beslist. Heeft u vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag.
Reactie plaatsen