Verdiepingsvloer isoleren

Verdiepingsvloer isoleren

Uw verdiepingsvloer isoleren helpt u energie te besparen. Zeker als u de zolder niet als leefruimte gebruikt. Daarnaast kunt u ook ongewenste geluiden buiten houden door uw verdiepingsvloer te isoleren. Het isoleren van de verdiepingsvloer biedt u daarom vele mogelijkheden. Natuurlijk is het isoleren van de buitenschil van uw woning het belangrijkste. U wilt in de winter de kou buiten houden. En in de zomer in een aangenaam koele woning kunnen verblijven.

Maar naast het isoleren van uw vloer, spouwmuren en dak, kunnen ook uw verdiepingsvloeren van isolatie worden voorzien. Zowel qua thermische isolatie, als geluidsisolatie valt hier winst te behalen.

Thermische isolatie verdiepingsvloer

Bij thermische isolatie gaat het om de temperatuur in huis. Als u nooit uw bovenverdieping verwarmt, of beter slaapt in een koele slaapkamer, dan helpt verdiepingsvloer isolatie u de warmte in de onderliggende woonlaag vast te houden.

Uw woonkamer blijft hierdoor aangenaam warm en zal sneller op de gewenste temperatuur komen. Er verdwijnt minder warmte naar de bovengelegen verdieping. Dat scheelt in de stookkosten.

Houdt er wel rekening mee dat uw bovenverdieping nog koeler zal worden. De opwarming vanuit de onderliggende verdieping zal grotendeels verdwijnen, na het isoleren van de verdiepingsvloer.

Heeft u een zolder die u niet als leefruimte gebruikt? Dan is het zeker aan te raden deze verdiepingsvloer te isoleren. Ongemerkt verdwijnt er flink wat warmte naar uw zolder, waar u er niets aan heeft. Een ruimte die u enkel voor opslag gebruikt hoeft natuurlijk niet mee verwarmd te worden met de rest van de woning.

Geluidsisolatie verdiepingsvloer

Bijkomend voordeel is de geluidsisolatie. Wanneer u de verdiepingsvloer (laat) isoleren zal dit ook een geluiddempend effect hebben. Als dit een van uw wensen is, let dan goed op welk isolatiemateriaal er gebruikt wordt. Niet alle isolatiematerialen werken even goed als geluidsisolatie.

Compacte isolatiematerialen, zoals isolatieplaten, zullen nauwelijks geluid tegenhouden. Wollige materialen, met veel volume, zullen juist wel een goede geluidsisolatie geven. Gesiliconiseerde inblaaswol is hier een goed voorbeeld van.

Inblaaswol - verdiepingsvloer isoleren

Hoe wordt de verdiepingsvloer geïsoleerd

Het isoleren van de verdiepingsvloer kan op verschillende manieren. Bij houten vloerconstructies zal er isolatiemateriaal worden aangebracht tussen de balken. Hier is vaak voldoende ruimte voor een dikke laag isolatie. Door op verschillende plekken gaten te boren in de vloer kan het isolatiemateriaal worden ingeblazen.

Het isolatiebedrijf zal hiervoor een speciaal apparaat meebrengen. Dit apparaat zorgt dat er precies de juiste hoeveelheid isolatiemateriaal wordt aangebracht. Voor een mooie egale isolatielaag.
Uiteraard worden de gaten, na het aanbrengen van de isolatie, weer netjes afgedicht.

Voordelen van verdiepingsvloer isolatie

Zoldervloer isolatie inblaaswol

Verdiepingsvloer isolatie biedt, net als alle woningisolatie, voordelen. Zowel qua leefcomfort als financieel. Hoe minder volume u hoeft warm te stoken, hoe lager uw energiekosten zullen zijn. Dat ziet u terug op uw energierekening.

Daarnaast zal uw wooncomfort verhogen. De ruimtes die u aangenaam warm wilt hebben zullen eerder op temperatuur zijn wanneer er geen onnodige warmte verloren gaat naar hoger gelegen verdiepingen. Dit geldt voor de zolder, maar kan ook goed werken op een slaapverdieping waar weinig gestookt wordt.

De voordelen van verdiepingsvloer isolatie op een rij:

  • Hoger wooncomfort
  • Lagere energierekening
  • Houd warmte eerder tegen in huis
  • Uw leefruimte wordt eerder aangenaam warm
  • Goedkoper dan het volledig (na)isoleren van uw dak

Verdiepingsvloer isolatie in uw woning?

Wilt u weten of verdiepingsvloer isolatie mogelijk is bij uw woning? En hoeveel deze isolatievorm u oplevert. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag te berekenen welke isolatie u het meeste oplevert en het beste bij uw woning past. Onze isolatiespecialist komt graag bij u kijken, en zal u van passend advies voorzien.
Reactie plaatsen