Uw huis isoleren betekent winst op de lange termijn
25 januari 2022 

Uw huis isoleren betekent winst op de lange termijn

Uw huis isoleren levert u winst op allerlei vlakken. U wint op het gebied van comfort, want uw woning wordt warmer, droger en comfortabeler. U zet een flinke stap in het verduurzamen van uw woning. Uw CO2 verbruik gaat naar beneden en dat is fijn voor het milieu. Maar de grootste winst ziet u terug op uw energierekening en dat voelt u in uw portemonnee.

Woningisolatie vraagt een eenmalige investering, maar levert u winst op de lange termijn.  Uw energierekening wordt structureel lager. Hierdoor zult u uw investering vanzelf terugverdienen. Maar daar stopt het niet bij. Want ook nadat u uw investering terug heeft, gaat de besparing door. Woningisolatie heeft namelijk een zeer lange levensduur. Daardoor blijft u besparen en levert uw woningisolatie u winst op.

Het isoleren van uw woning kan in eerste instantie duur lijken, maar als u door gaat rekenen komt u er al snel achter dat de winst veel hoger is dan uw investering. Zelfs als u niet van plan bent om tot uw pensioen in dit huis te blijven wonen, is het de investering waard. Goede woningisolatie laat de waarde van uw woning stijgen. Dus ook daar valt winst te behalen.

“Wij gaan altijd voor maximale besparing met maatwerk woningisolatie.”

Uw winst met woningisolatie

Nieuwbouwwoningen worden steeds duurzamer gebouwd. Al bij de bouw krijgen ze een uitstekende isolatie mee. Hierdoor kunnen veel van deze woningen verwarmd worden zonder de traditionele cv-ketel. Vaak wordt hier een warmtepomp gebruikt of de wijk wordt aangesloten op een warmtenet.

Uw bestaande woning net zo goed isoleren als een nieuwbouwhuis is wellicht iets teveel gevraagd, zeker als het gaat om een oud huis. Maar juist bij bestaande woningen valt er heel veel winst te halen met goede isolatie. Een ongeïsoleerde woning zal veel warmte verliezen, uw cv-ketel maakt overuren tijdens een frisse dag. Zonde van de energie en uw geld. Met goede, hoogwaardige dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie gaat u dit warmteverlies tegen.

Uw geld is op een spaarrekening tegenwoordig niet zo goed meer af. Als u niet uitkijkt, wordt het zelfs minder waard. Investeren in woningisolatie levert u een leuke winst op. Als u de winst uit woningisolatie vergelijkt met een spaarrekening komt u tot een verrassende conclusie:

  1. Winst uit spouwmuurisolatie is vergelijkbaar met een rente van 10%;
  2. Winst uit dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 8% op een spaarrekening;
  3. Winst uit vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van 7%;
  4. Winst uit HR++ glas is 6% in vergelijking met de rente op een spaarrekening.

Met andere woorden: u kun uw geld beter investeren in goede woningisolatie dan het werkeloos op de bank te laten staan. Zeker op de lange termijn levert dit u meer winst op.

Winst huis isoleren

Met welke isolatie valt de meeste winst te halen?

Drie op de vier bestaande woningen in Nederland zijn nog niet goed geïsoleerd. Zonde, want de voordelen maken het de investering meer dan waard. Een heerlijk comfortabel huis, lagere energierekening, beter voor het klimaat en besparen op uw energierekening zolang als u in deze woning woont. U kunt letterlijk honderden euro’s per maand besparen, afhankelijk van uw huidige isolatie.

Zoals eerder aangegeven is het rendement op spouwmuurisolatie het hoogst. Hoewel er meer warmte verloren gaat door een ongeïsoleerd dak, zijn de kosten voor spouwmuurisolatie lager. Met goed geïsoleerde muren gaat u tot wel 20% warmteverlies tegen. Het dak is de grootste verliespost in uw huis. Tot wel 30% van uw duur gestookte warmte verdwijnt hier. Dakisolatie aan laten brengen is wat duurder, maar de besparing maakt het meer dan goed.

De ramen zorgen ook voor een groot verlies van warmte in huis. Afhankelijk van uw huidige beglazing kunt u tot wel 15% warmteverlies tegengaan met het aanbrengen van HR++ glas. Vloerisolatie voorkomt tot 10% warmteverlies en de investering is relatief laag, vergeleken met de andere vormen van woningisolatie. Vloerisolatie mag zeker niet overgeslagen worden. Uw wooncomfort wordt merkbaar beter en uw leefomgeving gezonder. Vocht vanuit de kruipruimte komt niet langer uw woning in en vochtproblemen behoren tot het verleden.

Zeker oudere woningen hebben last van koudebruggen en kieren, die uw isolatie deels teniet doen. Via kieren en naden kan alsnog warmte uw woning verlaten. Hoe ouder de woning, hoe meer last u hiervan kunt hebben. Oudere woningen worden grotendeels geventileerd door naden en kieren. Een goed geïsoleerde woning heeft nog steeds ventilatie nodig. De ramen openzetten helpt, maar hierdoor verliest u veel warmte. Met een warmteterugwinsysteem zorgt u dat uw woning continue van verse lucht voorzien wordt, zonder dat u kostbare warmte verliest.

Ook winst maken met uw woningisolatie?

Wilt u echt winst maken met uw woningisolatie? Kies dan voor de beste isolatiematerialen. Elke woning is anders en ook uw wensen zijn belangrijk. Wij kijken naar uw woning als één geheel. Alle woningisolatie moet optimaal op elkaar afgestemd zijn om het hoogste rendement te behalen. Daarom is woningisolatie bij ons maatwerk.

Bent u benieuwd hoeveel winst u kunt behalen met uw woningisolatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij adviseren u graag.

Reactie plaatsen