Woningisolatie, dit levert het u op
07 oktober 2021 

Woningisolatie, dit levert het u op

Wat levert goede woningisolatie u eigenlijk op? Overal om u heen hoort u over energiebesparende maatregelen. Het isoleren van uw huis, zonnepanelen plaatsen, een warmtepomp laten installeren, rijden met een elektrische auto tot aan een eigen moestuin aan toe. We kunnen oneindig energie besparen en duurzaam leven, maar wat is interessant voor u?

De prijzen van fossiele brandstoffen zullen alleen maar oplopen de komende jaren. We horen elke dag wel iets over klimaatveranderingen en sommige deskundigen drukken ons op het hart dat we snel onze CO2-voetafdruk moeten verkleinen, voor het te laat is.

Vanaf 2050 moeten we CO2-neutraal produceren. U kunt natuurlijk rustig afwachten en kijken wat er op uw pad komt, of wat de overheid van u verwacht. Maar u kunt er ook voor kiezen om zelf aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen.


“Het leuke is: woningisolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee én uw comfort.”


Woningisolatie voor een duurzaam huis

Als we naar de wereld om ons heen kijken lijkt het een druppel op een gloeiende plaat. Wat kunt u als burger, of wij als klein landje, nu bijdragen. Veel landen zijn nog lang niet zover. Hoe kunnen wij dan het verschil maken?

Uw besparingen lijken op grote schaal misschien klein en onbelangrijk, maar in uw leven kan het een groot verschil maken. Sommige investeringen in duurzame maatregelen kunnen fors zijn. Verdiep u daarom goed in welke duurzame oplossingen voor u van belang zijn.

Woningisolatie is nog steeds een van de meest effectieve manieren om energie te besparen. Zeker wanneer uw woning van vóór de jaren negentig is. Het aanschaffen van vloerisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie zal, samen met het aanbrengen van hoogwaardig dubbelglas, de energierekening meteen naar beneden brengen. Zo zult u met deze eenmalige investering direct een maandelijkse besparing realiseren die jaren doorloopt, ook nadat u de investering hebt terugverdiend.

Heeft u een oude cv-ketel, dan is het zeker het overwegen waard om een nieuwe te laten installeren. De techniek heeft door de jaren heen flinke stappen gezet en de moderne ketels zijn veel zuiniger. Wilt u echt een duurzaam huis, dan is investeren in een warmtepomp een goed idee. Maar voor u zover bent zal eerst de woningisolatie helemaal op orde moeten zijn.

Woningisolatie duurzaam wonen

Woningisolatie voor meer comfort én besparing

Met relatief weinig kosten kunt u veel aardgas besparen en gaat uw comfort omhoog. U geniet van een behaaglijk huis en een gezonder binnenklimaat. Bedenk wel dat goede isolatie nooit ten koste mag gaan van de ventilatie. Dan verruilt u het ene probleem (kou) voor het ander probleem (vocht).

Goede ventilatie hoort er dus bij. Dit is ook wel te zien aan de geavanceerde binnenklimaat systemen die tegenwoordig in nieuwbouwwoningen zitten. Deze woningen worden aardgasvrij opgeleverd. Er is geen gasaansluiting aanwezig en alle voorzieningen worden zoveel mogelijk op een duurzame manier van energie voorzien.

Zonnepanelen worden daardoor op steeds grotere schaal gebruikt. Veel nieuwbouwwoningen worden standaard opgeleverd met zonnepanelen. Zelfs bij weinig daglicht wordt er nog stroom opgewekt. Wanneer u gasvrij wilt wonen is het slim om zoveel mogelijk zelf de energie op te wekken die u nodig heeft in huis.


“Investeren in woningisolatie en duurzaam wonen biedt een hoger rendement dan geld op uw spaarrekening.”  


Dit levert goede woningisolatie u op

Eigenlijk elke woning die voor het jaar 2000 gebouwd is, kan verbeteringen van de woningisolatie gebruiken. Als we even kijken naar het warmteverlies bij een gemiddelde niet geïsoleerde woning schrikt u:

  1. Tot wel 35% van de warmte gaat verloren via het dak;
  2. Koudebruggen en kieren in uw woning veroorzaken tot wel 10% van het warmteverlies;
  3. Tot wel 25% van de energie verlaat uw huis via ramen en deuren;
  4. Het warmteverlies via de buitenmuren kan wel oplopen tot 35%;
  5. Via uw vloer verdwijnt tot wel 15% van uw duur gestookte warmte.

Woningisolatie loont

Als u uw woning wilt gaan verduurzamen dan komt u niet onder goede woningisolatie uit. Dit is echt de eerste, en misschien wel belangrijkste, stap naar duurzaam wonen. Op termijn zullen oplossingen als de warmtepomp de cv-ketel moeten gaan vervangen. Als u woning niet goed geïsoleerd is, zal een warmtepomp uw woning niet aangenaam warm krijgen. Zeker niet als er een strenge winter voor de deur staat.

Zelfs als u voorlopig nog niet denkt aan het overstappen op alternatieve manieren van verwarming, dan nog loont het om uw woningisolatie op orde te hebben. Zeker gezien de alsmaar stijgende gasprijzen is het fijn om hier flink op te besparen. Een graadje lager stoken en toch een aangenaam huis, zonder tocht. Uw wooncomfort gaat omhoog, terwijl uw energierekening daalt.

Profiteer ook van woningisolatie

Steeds meer woningeigenaren maken hun woning toekomstbestendig en investeren in goede woningisolatie. Wij helpen u graag de beste keuzes te maken en bekijken uw woningisolatie als één geheel, zodat alle isolatie goed op elkaar afgestemd is. Wij gaan altijd voor maximale besparing!

Benieuwd wat woningisolatie u oplevert? Vraag vrijblijvend uw offerte op. 

Reactie plaatsen