Hoe lang gaat isolatie mee?

Hoe lang gaat isolatie mee?

Goede isolatie gaat de volledige levensduur van uw woning mee. Het is een eenmalig investering waarvan u jarenlang de voordelen kunt ervaren. Uw woning wordt energiezuiniger. U bespaart elk jaar weer op uw energierekening.

De waarde van uw woning zal stijgen doordat uw woning een hoger energielabel krijgt.

Goede isolatie gaat lang mee en zal niet vervormen of vergaan door de tijd. Het is belangrijk goed te kijken naar de isolatiematerialen die u gebruikt. Niet elk isolatiemateriaal is even geschikt en zal even lang meegaan.

De levensduur van goede isolatie

De levensduur van goede isolatie overtreft de levensduur van uw woning. Het is dan wel noodzakelijk dat de gekozen isolatiematerialen niet kunnen krimpen, uitzetten of vocht kunnen opnemen. Wanneer dit wel het geval is zal de isolatiewaarde door de tijd heen afnemen.

De gevoeligheid voor vocht is een belangrijke graadmeter voor de levensduur van uw isolatie. Neemt uw isolatiemateriaal vocht op dan is het gevoelig voor schimmelvorming. Het materiaal verliest zijn stabiliteit en de isolatiewaarde zal afnemen. U zult uw isolatie moeten vernieuwen.

Goede isolatie vergt eenmalig een hogere investering maar zal daarna een leven lang meegaan.

Levensduur van kruipruimte isolatie

Bij kruipruimte isolatie is het extra belangrijk dat uw isolatiemateriaal tegen vocht kan. Vaak is de kruipruimte een vochtige of ronduit natte plek. Wanneer u hier isolatiemateriaal plaatst dat vocht op kan nemen loopt u het risico op schimmelvorming. Uw houten balken kunnen worden aangetast. Uw betonnen vloer kan hierdoor last krijgen van betonrot. Vocht en schimmelvorming zorgen voor grote (gezondheids)problemen in huis, dat wilt u natuurlijk voorkomen.

Uw kruipruimte is ook de plaats waar veel leidingen, buizen en elektra te vinden is. U zult hier af en toe bij moeten voor onderhoud of reparaties. Het is daarom ook belangrijk dat uw isolatiemateriaal tegen een stootje kan en niet uw complete kruipruimte blokkeert.

drocom bodemisolatie

Kies voor uw kruipruimte een isolatiemateriaal die de ruimte toegankelijk houdt, goed tegen water kan en een zeer lange levensduur heeft. U zit er niet op te wachten deze krappe ruimte om de zoveel tijd te moeten herisoleren.

Levensduur van dakisolatie

Dakisolatie is net als kruipruimte isolatie gevoelig voor vocht. Om de dakisolatie te beschermen tegen vocht wordt er eerst een dampscherm geplaatst. Wanneer u geen dampscherm gebruikt kan vocht in uw isolatiemateriaal trekken. Zou u bijvoorbeeld glaswol gebruiken zonder dampscherm dan trekt het vocht in deze isolatielaag waardoor de isolatiewaarde flink afneemt.

Bij een plat dak kunt u ervoor kiezen uw isolatie aan de buitenzijde aan te brengen. Nadeel hiervan is dat uw isolatiemateriaal continue wordt blootgesteld aan diverse weersinvloeden. Als gevolg hiervan kan de kwaliteit hard achteruit gaan waardoor de levensduur flink beïnvloed wordt.
Als u kiest voor isolatie aan de buitenzijde van uw platte dak zorg dan in ieder geval dat het onder afschot ligt. Zo loopt water sneller weg waardoor u rendement behoudt en de levensduur verlengt wordt.

Levensduur spouwmuurisolatie

Ook spouwmuurisolatie is een investering die u eenmalig doet. Pakt u dit goed aanspouwmuurisolatie dan is de levensduur van het isolatiemateriaal langer dan van uw woning.
Een ander verhaal wordt het met gevelisolatie. Gevelisolatie wordt aangebracht aan de buitenzijde. Aan de buitenzijde worden de isolatiematerialen blootgesteld aan de weersinvloeden.
Door goed onderhoud kunt u de levensduur verlengen. Maar er zullen vroeger of later herstelwerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Afhankelijk van het isolatiemateriaal zal na 20 tot 30 jaar uw gevelisolatie aan vervanging toe zijn.

Welke isolatie kiest u?

Welke isolatiematerialen kiest u voor het isoleren van uw woning? Weet u welke isolatie de beste prestaties leveren bij uw type woning? Zit u met deze of andere vragen, neem gerust contact met ons op. Wij informeren en adviseren u graag.

Door onze jarenlange ervaring weten wij precies welke isolatiematerialen optimale prestaties bieden in elke situatie. Iedere woning heeft iets anders nodig, iedere woningeigenaar heeft zijn eigen wensen. Wij helpen u tot een optimaal resultaat te komen wat bij uw wensen en budget past.
Reactie plaatsen