Wordt vloerisolatie verplicht?

Wordt vloerisolatie verplicht?

Wordt goede vloerisolatie in de toekomst verplicht? Dat is iets wat steeds meer woningeigenaren zich afvragen. Met de energielabels, de nieuwe regelgeving voor nieuwbouw woningen en energieneutraal bouwen lijkt er geen ontkomen meer aan.

Er zijn in Nederland inderdaad nog veel niet geïsoleerde woningen. Vooral woningen die gebouwd zijn voor 1975 zijn slecht of niet geïsoleerd. Voor deze tijd was isoleren van woningen dan ook niet verplicht vastgelegd in het bouwbesluit.
Deze energieverslindende woningen kunnen veel duurzamer gemaakt worden met de juiste isolatiemaatregelen.

Tot nu toe is er nog geen verplichting vanuit de overheid voor het toepassen van vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Wel worden vanuit allerlei hoeken de verduurzaming van woningen gestimuleerd.

Verplicht isoleren

Het energieverbruik moet de komende jaren flink naar beneden. Daarom hebben de lidstaten van de Europese Unie, jaren geleden al, richtlijnen opgesteld om tegen het jaar 2020 zo’n 20% minder energie te verbruiken. Woningen en bedrijfspanden zijn grote energieverbruikers. Een besparing hierop heeft dus een positieve invloed op het energieverbruik, en daarmee ook op het milieu.

De Nederlandse regelgeving loopt perfect in lijn met de Europese regels. Woningen en bedrijfspanden die na 2020 worden gebouwd, moeten zo goed als energieneutraal gebouwd worden. Deze panden worden dan ook verplicht voorzien van uitstekende vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie.


Wachten met isoleren tot het verplicht is?

Ondanks dat de Nederlandse overheid isoleren van woningen niet direct verplicht stelt is het toepassen van isolatie toch slim. Een ongeïsoleerde woning wordt steeds duurder. De waarde van het pand zal dalen door het slechte energielabel. En de kosten voor energie worden steeds hoger.

Waarom zou u wachten tot de overheid het isoleren van uw woning verplicht stelt? U bent voordeliger uit wanneer u uw woning van goede isolatie voorziet. En wanneer u tot het laatste moment wacht is de kans groot dat er geen subsidies en speciale regelingen meer beschikbaar zijn. En juist deze regelingen maken het gemakkelijker om nu al voor een goede woningisolatie te zorgen.

Daarnaast kunt u jaren langer genieten van een aangenaam woonklimaat, en alle andere voordelen die bij woningisolatie horen. En vergeet natuurlijk niet de jaarlijkse besparing op uw energierekening. Die komt elk jaar weer terug. Dus hoe sneller u uw woning van goede isolatie voorziet, hoe sneller u kunt beginnen met besparen. Zo verdient u uw investering vanzelf weer terug.

Stel vandaag nog uw isolatieplan op

Wilt u ook nu al profiteren van goede woningisolatie door vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie in uw woning toe te passen? Kies dan voor de beste isolatiematerialen met het hoogste rendement. Geen woning is hetzelfde, ga dus altijd voor een maatwerk oplossing.

Wij helpen u graag met advies die past bij uw woning en uw wensen. U kunt bij ons terecht voor het complete isolatiepakket. Zowel bodem- en vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie wordt door ons aangebracht. Daardoor kunnen wij uw woningisolatie perfect op elkaar afstemmen zodat een optimaal isolatieplan ontstaat.
Wilt u het maximale uit uw woningisolatie halen? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.
Reactie plaatsen