Vloer isoleren zonder toegankelijke kruipruimte

Vloer isoleren zonder toegankelijke kruipruimte

Uw vloer isoleren zonder toegankelijke kruipruimte? Het is mogelijk! Zelfs als uw woning niet voorzien is van een kruipluik of uw kruipruimte is zeer slecht toegankelijke, dan nog kan er vloerisolatie worden aangebracht.

De meest effectieve manier om de vloer te isoleren is via de kruipruimte. Dit levert u een veel hoger rendement op, in vergelijking met isolatiemateriaal op uw vloer aanbrengen. Het is dus zeker de moeite waard om na te gaan of u een kruipruimte heeft en wat de mogelijkheden zijn. Een goede isolatiespecialist helpt u hier graag bij.

Heeft u wel een kruipruimte?Isoleren in Delft

U wilt graag vloerisolatie aan laten brengen. In het meest optimale geval wordt de vloerisolatie in uw kruipruimte aangebracht. De eerste stap is dus nagaan of uw woning beschikt over een kruipruimte. Heeft u geen kruipluik en kunt u nergens onder de vloer komen dan kunt u via bouwtekeningen nagaan of er een kruipruimte aanwezig is.

Heeft u geen bouwtekeningen, kijk dan eens bij buren met een vergelijkbare woning of hier een kruipruimte aanwezig is. Wordt u hier niet wijzer van, vraag dan een goede isolatiespecialist om hulp.

Vloer isolatie zonder kruipluik

In sommige woningen is geen kruipluik aanwezig. Het kan zijn dat deze tijdens een verbouwing niet meer aangebracht is, terwijl er wel een kruipruimte onder uw vloer aanwezig is. In dat geval kan er weer een kruipluik worden gemaakt waardoor de kruipruimte opnieuw toegankelijk wordt.

Welke vorm van vloerisolatie het beste geschikt is hangt onder andere af van de hoogte van uw kruipruimte. Ook factoren als grondwater spelen een rol bij het kiezen van het meest geschikte isolatiemateriaal.

Isoleren van een niet toegankelijke kruipruimte

Is er een ruimte onder uw vloer aanwezig maar is deze te klein om te betreden of om een andere reden niet toegankelijk? Isoleren van deze ruimte is nog steeds mogelijk.
Een optie kan zijn om de kruipruimte alsnog toegankelijk te maken door het uitgraven van de bodem of het maken van een kruipluik of ander ingang naar de kruipruimte. Maar vaak zijn dit erg dure oplossingen en zult u hier niet snel voor kiezen.

Bodemisolatie is de oplossing bij niet toegankelijke kruipruimte. Door de blaasinstallatie kunnen wij zelfs op moeilijk bereikbare plekken een goede isolatielaag aanbrengen.
Is er voldoende hoogte onder uw vloer dan kunnen hier DroCom isolatiechips worden gebruikt. Is er maar heel weinig ruimte onder uw vloer dan zijn isolatieparels een uitstekend isolatiemateriaal.

IsolatieChips aanbrengen

Via eventuele tijdelijke ingangen wordt de bodemisolatie aangebracht en kunt u toch genieten van een goed geïsoleerde vloer, met alle voordelen die daarbij horen.

Vloerisolatie zonder kruipruimte

Is er onder uw vloer geen ruimte aanwezig waar vloerisolatie kan worden aangebracht? Maar wilt u wel graag vloerisolatie in uw woning. Dan kunt u ervoor kiezen een isolatielaag op uw vloer aan te laten brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwevende dekvloer. Tussen de grondvloer en de dekvloer wordt een isolerende laag aangebracht. Hierbij komt uw afwerkvloer wel hoger te liggen dan voorheen. Een dekvloer met isolatiemateriaal heeft ook meteen een geluiddempend effect.

Welke vloerisolatie is geschikt voor uw woning?

Wilt u weten welke isolatiemogelijkheden er zijn voor uw woning? Onze isolatiespecialisten komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken. Wij bieden u isolatie op maat waardoor uw altijd het hoogst haalbare rendement kunt verwachten.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.
Reactie plaatsen