Vloerisolatie bij een betonnen vloer

Vloerisolatie bij een betonnen vloer

Vloerisolatie bij een betonnen vloer levert u energiebesparing op. Ook als uw vloer voorzien is van vloerverwarming. Er zijn veel woningen uitgerust met een betonnen vloer. Een betonnen vloer kan koud aanvoelen. Zeker als er onder de vloer een kruipruimte is. De kou en het vocht kan vanuit de kruipruimte de woning binnendringen, wat voor een onaangenaam woonklimaat, een muffe lucht en koude voeten kan zorgen.

Vloerisolatie laat uw betonnen vloer aangenaam aanvoelen en voorkomt koude voeten. Uw wooncomfort wordt met vloerisolatie aanzienlijk verhoogd. En uw investering heeft u zo weer terugverdiend door de jaarlijkse besparing op uw energierekening.

Voordelen van vloerisolatie onder uw betonvloer

Warmte stijgt, uw vloer zal daarom altijd het koudste punt zijn in uw woning. Zonder vloerisolatie kan er een temperatuurverschil van wel 5 graden ontstaan. Dit veroorzaakt koude voeten en een onaangenaam gevoel. De kans is groot dat u de verwarming nog een graadje hoger zet.

Een geïsoleerde vloer zal gemakkelijker op temperatuur komen waardoor er een aangenaam woonklimaat ontstaat.

Vloerisolatie biedt u veel voordelen, wij noemen er enkelen:

  • Aanzienlijke besparing op uw energierekening
  • Gezonder woonklimaat
  • Vermindering van vocht en daarmee schimmels
  • Aangenaam warm in de winter
  • Goed voor het milieu

De beste vloerisolatie bij betonnen vloeren

Er zijn verschillende isolatiematerialen op de markt waarmee uw betonnen vloer kan worden geïsoleerd. Elke isolatie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Uiteindelijk is de keus aan u.

Veelgebruikte isolatiematerialen voor vloerisolatie zijn:
Nadeel van veel van deze vloerisolatie materialen is dat ze tegen de onderkant van uw vloer worden bevestigd. Sommige zijn later ook niet meer te verwijderen, waardoor de staat van uw vloer niet langer te controleren valt.

Daarnaast nemen sommige vaste isolatiematerialen zeer veel plek in beslag. Uw kruipruimte kan daardoor minder of niet meer toegankelijk zijn. En dat is lastig als u voor onderhoud of reparatie bij een van de leidingen, buizen of kabels moet zijn.

Let op met Kwaaitaal en Manta betonvloeren

Tussen de bouwjaren 1965 en 1983 zijn diverse woningen uitgerust met een Kwaaitaal of Manta betonvloer. Deze betonvloeren bleken later zeer gevoelig te zijn voor betonrot. U kunt hierover meer lezen in ons artikel “Isoleren van een Kwaaitaal vloer of Mantavloer”.

Wanneer u een Kwaaitaal of Manta betonvloer wilt gaan isoleren is het extra belangrijk om voor goede isolatie te kiezen. Sommige isolatiematerialen verergeren en versnellen het chemische proces in uw vloer waardoor de betonrot nog sneller uw vloer zal verzwakken.

Het is in dit geval beter voor bodemisolatie te kiezen. Niet alleen omdat u hiermee het rottingsproces kunt vertragen, uw vloer blijft zichtbaar waardoor de staat altijd te controleren is.

Isoleren betonnen vloer - Kwaaitaal vloer

Wanneer kiest u voor bodemisolatie bij een betonvloer?

Bodemisolatie is in verschillende situaties een goed idee. Heeft u veel last van vocht in uw kruipruimte en daardoor schimmelvorming in uw woning? Bodemisolatie biedt u de oplossing. Door goede bodemisolatie aan te brengen wordt het vocht op de bodem van uw kruipruimte vastgehouden waardoor het niet langer uw woning binnen kan dringen.

Dit is zeker bij Kwaaitaal en Manta betonvloeren een goede oplossing. Vocht versnelt het corrosie proces. Door hier het vocht te verdrijven met bodemisolatie beschermt u uw betonvloer.

Lopen er veel leidingen, buizen en bekabeling door uw kruipruimte? Dan wilt u er vast zo nu en dan eens bij. Veel vloerisolatie materialen nemen veel plek in en zullen de kruipruimte minder toegankelijk maken. De juiste bodemisolatie biedt u wel de volledige toegankelijkheid.

Welke bodemisolatie kiest u voor uw betonvloer?

Bodemisolatie kan met verschillende isolatiematerialen worden toegepast. Al heel lang geleden werd er gebruik gemaakt van schelpen als bodemisolatie. Tegenwoordig zijn er modernere manieren en materialen om uw kruipruimte van bodemisolatie te voorzien.DroCom Bodem isolatie betonnen vloer

Isolatieparels zijn prima geschikt voor hele lage kruipruimten. Heeft u voldoende hoogte dan zijn isolatiechips van het merk DroCom een uitstekende bodemisolatie.
Dit lichtgewicht isolatiemateriaal geeft u alle vrijheid en toegankelijkheid in uw kruipruimte.
Uw vloer, leidingen en bekabeling blijft volledig zichtbaar en toegankelijk. Vocht blijft op de bodem van uw kruipruimte. Zelfs bij een laag water blijft de werking optimaal, in tegenstelling tot schelpen.

Welke isolatie kiest u voor uw betonvloer?

Welke isolatie voor uw betonvloer het beste is? Dat hangt volledig af van uw woning en uw wensen. Wij voorzien u graag van passend advies waarop u uw beslissing kunt baseren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.
Reactie plaatsen