Meer informatie over isolatie? Wij bellen u.
Ja, bel mij

Page content

Isoleren van een Kwaaitaalvloer of Mantavloer

Isoleren van een Kwaaitaalvloer of Mantavloer

Vloerisolatie is een investering die u doet voor de komende jaren. U gaat ervan uit dat u, nadat u de investering hebt terugverdiend, nog jaren kunt genieten van de vele voordelen die vloerisolatie u biedt. Maar hoe zit het als u een Kwaaitaalvloer of Mantavloer heeft?

Kwaaitaalvloeren en Mantavloeren staan erom bekend dat ze zeer gevoelig zijn voor betonrot. De betrouwbaarheid en levensduur van uw vloer neemt hierdoor sterk af. Investeren in vloerisolatie is dan waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt.
Maar toch kan de juiste manier van isoleren u helpen dit vervelende probleem te verminderen.

Wat is een Kwaaitaalvloer?

In de periode 1965 tot 1983 werden veel woningen in Nederland voorzien van een zogenaamde Kwaaitaalvloer. Deze prefab vloeren werden gemaakt door de firma Kwaaitaal in Rotterdam. Om de productie te verdubbelen werd gebruik gemaakt van calciumchloride om het beton sneller uit te laten harden. Helaas veroorzaakte deze stof na verloop van tijd corrosie van de wapening in de betonnen vloer. Deze corrosie drukt de betonlaag kapot waardoor het proces nog meer versneld wordt.
Uw Kwaaitaalvloer zal snel aan sterkte verliezen.

Vocht versnelt het corrosieproces nog meer. Een vochtige kruipruimte is dan ook niet bevorderlijk.

kwaaitaalvloer en mantavloer

Bron: verbouwkosten.com

 

Wat is een Mantavloer?

Een Mantavloer is te vergelijken met een Kwaaitaalvloer. Beiden hebben last van betonrot door het toegevoegde calciumchloride. Een Mantavloer bestaat uit elementen met betonbalken waartussen een dunne vloerplaat zit. Het beton is voorzien van wapening die de trekkracht in het beton opneemt. Ook hier roest de wapening, waardoor de vloer snel aan sterkte verliest en zelfs kan instorten.

Isolatie vertraagt de corrosie in Kwaaitaalvloeren en Mantavloeren

Het roesten van de wapening in zowel de Kwaaitaalvloer als de Mantavloer wordt veroorzaakt door het chemische proces dat plaatsvindt tussen calciumchloride, zuurstof en vocht. Het calciumchloride en de zuurstof kunnen niet weggenomen worden. Het vocht wel!

De relatieve luchtvochtigheid in de kruipruimte versnelt het corrosie proces enorm. Het is dan ook zaak om het vocht zoveel mogelijk uit te kruipruimte te verdrijven. Het toepassen van DroCom bodemisolatie vormt hier de oplossing. DroCom isolatiechips zorgen ervoor dat het vocht en condens op de bodem van de kruipruimte blijft. De luchtlaag boven de isolatiechips wordt droog. Hierdoor wordt het chemische proces, wat de roest in de wapening veroorzaakt, enorm vertraagd.

Kwaaitaalvloer isoleren

Bodemisolatie beter dan vloerisolatie bij Kwaaitaalvloeren en Mantavloeren

Uw Kwaaitaalvloer of Mantavloer is een punt van aandacht als u uw woning wilt verkopen. De potentiële koper of de makelaar zal zeker de conditie van de vloer willen zien. Heeft u de onderzijde van uw vloer geïsoleerd met PUR schuim, isolatieplaten of andere isolatiematerialen waardoor de onderzijde van uw vloer niet meer te zien is? Dit zou de verkoop van uw woning in de weg kunnen staan.
Isoleer daarom altijd uw Kwaaitaalvloer of Mantavloer door middel van DroCom bodemisolatie. Dit isolatiemateriaal laat uw vloer volledig zichtbaar. Ook uw kruipruimte blijft toegankelijk. U schuift de isolatiechips eenvoudig opzij en kunt uw hele kruipruimte betreden.

Daarnaast is bodemisolatie de beste oplossing tegen vocht in uw kruipruimte. En vooral deze eigenschap is bij Kwaaitaalvloeren en Mantavloeren een belangrijk gegeven.

Meer weten over het isoleren van Kwaaitaalvloeren en Mantavloeren?

Kwaaitaalvloer

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van isolatie bij Kwaaitaalvloeren en Mantavloeren? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.
Door onze jarenlange ervaring kunnen wij u van passend advies voorzien. Wij gaan altijd voor maximale isolatie en optimaal resultaat. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

 

    Comment Section

    0 reacties op “Isoleren van een Kwaaitaalvloer of Mantavloer

    Plaats een reactie


    *