Piepschuim als vloerisolatie

Piepschuim als vloerisolatie

Vloerisolatie met piepschuim kan op twee manieren toegepast worden. Piepschuim is een veelzijdig isolatiemateriaal dat zich eenvoudig laat verwerken. Het is daarom ook een populair materiaal wat veel wordt toegepast om woningen en schuren te isoleren.

Piepschuim wordt als korrels toegepast voor spouwmuurisolatie of in kleine kruipruimten. Maar het is ook beschikbaar als isolatieplaten waarmee dak- en vloerisolatie wordt aangebracht.

Waarom isoleert piepschuim zo goed? En wanneer is het de beste oplossing als vloerisolatie?

De werking van piepschuim vloerisolatie

Piepschuim isolatieplaten bestaan uit miljoenen kleine bolletjes. Elk bolletje bestaat uit 98% lucht en maar 2% polystyreen. Stilstaande lucht is de beste isolator, daardoor werkt piepschuim zo goed als isolatiemateriaal.

Piepschuim isolatieplaten zijn zeer licht en compact. In vergelijking met bijvoorbeeld glaswol is er een veel minder dikke laag nodig om hetzelfde effect te bereiken. Wanneer u minder ruimte onder uw vloer heeft is dit heel handig.

Heeft u echt een hele kleine ruimte onder uw vloer? Zo klein dat u er zelf eigenlijk niet onder kunt komen? We hebben het dan over een kruipruimte lager dan 30 centimeter.
Dan kunt u toch deze ruimte isoleren door gebruik te maken van EPS isolatieparels, als bodemisolatie.

isolatieparels

EPS is een afkorting van piepschuim, expanded polystyreen. Deze isolatieparels zijn voorzien van een laagje grafiet, vandaar de grijze kleur. Hierdoor reflecteren ze uitstekend warmte en koude. Zo vormen ze een mooie, isolerende laag op de bodem van uw kruipruimte.
Doordat ze zo licht van gewicht zijn blijven ze drijven, mocht er water in de kruipruimte komen, en behouden ze hun isolerende werking.

De voordelen van piepschuim vloerisolatie

Piepschuim biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen. Daarom is het een veel gebruikt isolatiemateriaal.

Piepschuim is gemakkelijk aan te brengen, doordat het eenvoudig in elke gewenste vorm kan worden gesneden. Het is heel vochtbestendig en daardoor ongevoelig voor schimmelvorming. Wat in een vochtige kruipruimte erg handig is.

Piepschuim heeft een zeer hoge isolatiewaarde en is zeer licht van gewicht. Na de lage levensduur, die waarschijnlijk uw woning overtreft, is het volledig te recyclen.

Omdat wij altijd gaan voor optimale isolatie snijden wij de piepschuim platen zelf op maat. Wij leveren deze in verschillende maten en diktes, zodat er altijd de perfecte plaat leverbaar is voor elke klus.

Voordelen van piepschuim vloerisolatie op een rij:
  • Gemakkelijk aan te brengen
  • In elke vorm te snijden
  • Ongevoelig voor vocht
  • Zeer hoge isolatiewaarde
  • Licht van gewicht
  • Lange levensduur
  • Volledig recyclebaar
Het lichte gewicht zorgt er ook voor dat de isolatieplaten en/of isolatieparels gemakkelijk te vervoeren zijn. Na het aanbrengen zal u meteen kunnen genieten van een comfortabel aanvoelende woning en uw eerst volgende energierekening laat een mooie besparing op de energiekosten zien.
Die besparing op gas is niet alleen fijn voor uw eigen portemonnee, maar ook voor het milieu.

Is piepschuim vloerisolatie de beste oplossing voor uw woning?

Elke woning is anders, daarom leveren wij isolatieoplossingen op maat. Want wij gaan altijd voor de hoogst mogelijke besparing. Daarvoor moet het perfecte isolatiemateriaal gekozen worden. Of dat in uw geval piepschuim isolatieplaten, EPS isolatieparels of een ander isolatiemateriaal is komen wij graag bij u bekijken.

Een van onze isolatiespecialisten komt bij u langs om uw huidige vloerisolatie en/of kruipruimte te inspecteren. Aan de hand hiervan kunnen wij u een passend advies en bijbehorende offerte geven.

Dan weet u zeker dat u na het aanbrengen van uw vloerisolatie geniet van maximale besparing op uw energierekening en een heerlijk comfortabele woning.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Reactie plaatsen