Vloerisolatie bij hoog grondwater

Vloerisolatie bij hoog grondwater

Vloerisolatie bij hoog grondwater, is dat mogelijk? Jazeker, met de juiste isolatiematerialen kunnen ook kruipruimten met hoog grondwater goed geïsoleerd worden.

Nederland ligt voor een groot deel onder de zeespiegel. Daardoor komt in veel kruipruimten een hoog grondwater pijl voor. Vooral in de winter, als het veel regent stijgt het grondwater soms tot wel 30 of 40 centimeter. In de zomer is de kruipruimte vaak wel weer droog. Water in de kruipruimte kan voor vervelende problemen zorgen, zoals een hoge luchtvochtigheid in huis, schimmelvorming en rottende balken onder de vloer. Met goede vloerisolatie kunt u deze problemen verhelpen of voorkomen, maar dan heeft u wel het juiste isolatiemateriaal nodig. Niet elke vloerisolatie werkt even goed bij hoog grondwater.

Kies het juiste isolatiemateriaal bij hoog grondwater

Er zijn allerlei isolatiematerialen op de markt, maar er zijn er maar weinig die ook bij veel vocht of een laag water onder uw vloer hun werking behouden.
Bijvoorbeeld een schelpenlaag isoleert goed zolang de kruipruimte droog is. Zodra het grondwater boven de schelpenlaag uit stijgt, is uw isolatie voordeel verdwenen.

Er zijn ook isolatiematerialen die niet tegen vocht kunnen, gebruik deze nooit in een kruipruimte. Schimmelvorming en rotting liggen op de loer, met alle vervelende gevolgen van dien.

hoog grondwater vloerisolatie

Welke vloerisolatie is geschikt bij hoog grondwater?

Kies bij hoog grondwater in uw kruipruimte voor een isolatiemateriaal dat ongevoelig is voor vocht. Het mooiste is een isolatielaag die de ruimte boven deze laag droog en warm houdt en het water op de bodem van uw kruipruimte opsluit.

Een perfect isolatiemateriaal in deze situatie zijn de DroCom isolatiechips. Dit isolatiemateriaal vormt een mooie egale isolatielaag op de bodem van uw kruipruimte. Vocht blijft onder deze laag en de lucht boven de isolatiechips zal warm en droog worden.

Dit is bijvoorbeeld goed te zien aan houten balken die enkele weken na het aanbrengen van de isolatiechips kurkdroog zijn. Terwijl ze eerst altijd vochtig waren of zelfs schimmel en rotting vertoonde.

Zodra het grondwater in uw kruipruimte begint te stijgen, stijgt de laag isolatiechips gewoon mee. Ze zijn zo licht van gewicht dat ze op het water blijven drijven. Hierdoor blijft de isolatiewaarde behouden en heeft u niet langer last van vocht in uw woning. Uw woonklimaat zal drastisch verbeteren.

Resultaat vloerisolatie bij hoog grondwater:

  • Vocht wordt opgesloten onder de isolatielaag
  • De luchtvochtigheid in uw woning daalt
  • Uw leefruimte zal makkelijker warm gestookt kunnen worden
  • Uw woning voelt aangenamer aan
  • De muffe lucht in huis verdwijnt
  • Schimmelvorming wordt tegengegaan
  • Uw leefomgeving wordt gezonder

Nadelen hoog grondwater in uw kruipruimtevloerisolatie bij hoog grondwater

Het is verstandig om een vochtige of natte kruipruimte zo snel mogelijk aan te pakken. Niet in alle gevallen is het hoge grondwaterpeil te beïnvloeden. Maar door te zorgen dat het vocht niet meer uw woning binnen kan dringen voorkomt u veel problemen.

Vocht is een perfecte voedingsbodem voor schimmels, algen, mossen en ongedierte. Ook uw bouwconstructie, zoals houten vloerbalken, ondervinden schade van vocht.

Het vocht wat zich in de kruipruimte bevindt kan via de muren en uw vloer de woning binnen komen en daar voor een onaangenaam woonklimaat zorgen. Schimmelvorming op uw muren en een kil, onaangenaam gevoel zijn maar enkele van de nadelen van een te vochtig huis.

Bodemisolatie bij hoog grondwater

Het toepassen van bodemisolatie met DroCom isolatiechips zal veel vervelende gevolgen van hoog grondwater wegnemen.
Wilt u weten in hoeverre bodemisolatie een oplossing voor uw probleem kan zijn?
Neem gerust contact met ons op. Wij komen graag bij u kijken en geven u een passend isolatieadvies voor uw woning.
Reactie plaatsen