Vloerisolatie voor een appartement

Vloerisolatie voor een appartement

Vloerisolatie voor een appartement? Daar kunt u weinig aan vloerisolatie doen. Of toch wel? Bij een flat of appartement heeft u geen kruipruimte onder uw vloer, waar u directe vloerisolatie of bodemisolatie kunt toepassen. Toch zijn er manieren waarop uw de vloer van isolatie kunt voorzien.

Appartement vloerisolatie

Natuurlijk komt er in een appartement niet zoveel kou uit de vloer als bij een huis op de begane grond. Maar toch zijn er voldoende redenen om vloerisolatie toe te passen in een appartement.

Belangrijkste redenen voor vloerisolatie in een appartement:

Waarom vloerisolatie in een appartement?

Heeft u een appartement vlak boven de garageboxen dan kan de vloer toch flink koud aanvoelen. De garages zijn niet verwarmd en deze kou kan uw woning binnendringen. Dan biedt een isolatielaag u veel comfort en warme voeten.

Een andere, veel gehoorde, klacht in appartementen is de gehorigheid. Burenruzies kunnen er door ontstaan. Het nadrukkelijk horen lopen van de buren kan een flink punt van irritatie zijn. En de hele dag stilletjes rondsluipen in uw eigen huis is ook geen optie.

Vloerisolatie kan ook prima worden ingezet als akoestische oplossing, door zijn geluiddempende werking.

De vloer van uw appartement isoleren

De vloer isoleren in een appartement gebeurt vanaf de bovenzijde. De standaard vloerisolatie materialen kunnen hier niet gebruikt worden.
Er kan wel gewerkt worden met een dekvloer. Die zorgt er niet alleen voor dat het geluid gedempt wordt. De thermische voordelen zullen het warmteverlies tot een minimum beperken.

Deze vloeren zijn wel vrij dik. Daarom zullen er ook aanpassingen aan uw deuren en plinten gedaan moeten worden.
Niet elk appartement mag van vloerisolatie voorzien worden. De isolatie maakt uw vloer zwaarder. Hierdoor verandert de staat van uw woning. Zeker bij oudere appartementen is het belangrijk dit eerst even na te vragen, bijvoorbeeld bij uw gemeente.

Uw hele appartement comfortabel geïsoleerd

Ook de spouwmuren en het plafond van uw woning kunnen van isolatie voorzien worden. Door de muren kan veel kou binnen komen, en warmte verdwijnen. Goed geïsoleerde spouwmuren maken van uw woning een aangename, comfortabele ruimte.

Een isolatielaag op het plafond zorgt ervoor dat uw warmte niet naar uw bovenburen of het dak verdwijnt. Als u onder het dak woont zorgt de isolatielaag in de zomer voor een veel aangenamere temperatuur in huis. Heeft u bovenburen dan zult u met isolatie veel minder last hebben van hun geluiden.

In uw appartement kunt u de volgende isolatie toepassen:
Vloerisolatie appartement

Subsidie voor het isoleren van uw appartement

Als u in een appartement woont is er een VvE. Zeker als u denkt over spouwmuurisolatie is het slim om dit samen met uw buren aan te pakken.
Leuke bijkomstigheid is dat er, speciaal voor VvE’s, subsidies en andere financieel aantrekkelijke maatregelen beschikbaar worden gesteld voor energiebesparende maatregelen.

Dankzij een subsidie heeft u uw investering nog sneller terugverdiend.
Naast de subsidies worden er ook financieringsmogelijkheden aangeboden voor de verduurzaming van gebouwen. Zo wordt het voor iedereen mogelijk om op korte termijn isolatie toe te passen.

Wij helpen u graag met het isoleren van uw appartement

U kunt bij ons terecht voor alle vormen van woningisolatie. Wij hebben jarenlange ervaring met dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie. Wij zoeken altijd naar de beste oplossing en maximale besparing. Want alleen dan kunt u genieten van een comfortabele woning en de hoogst haalbare besparing op uw energierekening.

Onze isolatiedeskundigen kijken graag met u mee en geven u eerlijk en passend advies. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.
Reactie plaatsen