Dakisolatie met polystyreen platen, de voor- en nadelen

Dakisolatie met polystyreen platen, de voor- en nadelen

Polystyreen platen worden regelmatig toegepast als dakisolatie. Deze witte kunststof platen zijn te koop bij diverse bouwmarkten en vrij eenvoudig te verwerken. De kant en klare platen hebben standaard afmetingen, die u zelf op de gewenste maat kunt snijden.

Net als de bekende glaswol dekens worden ook de polystyreen platen tussen de balken van uw dak geklemd. Het goed op maat maken van deze platen is uitermate belangrijk om een naadloos geheel te krijgen en een optimale besparing te bereiken.

Waarom isoleren polystyreen platen zo goed?

Polystyreen worden gemaakt van polystyreen korrels die onder verhitting uitzetten en aan elkaar kleven. Zo ontstaan de bekende piepschuim platen. Tijdens dit proces komen er zeer veel luchtbelletjes vrij in het materiaal.

Hierdoor bevindt zich in de polystyreen platen een zeer grote hoeveelheid stilstaande lucht. Stilstaande lucht is een zeer goede isolator, waardoor dit isolatiemateriaal ook als dunne laag al een hoge isolatiewaarde kan leveren.
Polystyreen platen zijn breed toepasbaar. Ze worden gebruikt bij vloerisolatie, dakisolatie en muurisolatie.

Voordelen van polystyreen platen als dakisolatie

Elk isolatiemateriaal heeft zijn eigen voor- een nadelen. Hieronder een aantal voordelen van de polystyreen platen op een rijtje:
 • Hoge isolatiewaardeDakisolatie
 • Ongevoelig voor vocht
 • Relatief goedkoop isolatiemateriaal
 • Gemakkelijk te verwerken
 • Lichtgewicht
 • Ongevoelig voor schimmelvorming
 • Drukvast en daardoor beloopbaar
 • Brandveilig
 • Veroudert niet of nauwelijks, dus blijvend goed geïsoleerd

Nadelen van polystyreen platen als dakisolatie

Polystyreen platen als isolatiemateriaal hebben weinig nadelen. Toch zijn er enkele te noemen:
 •  Het is niet de meest milieuvriendelijke oplossing, het basismateriaal is kunststof waar aardolie voor nodig is.
 • Ondanks de benodigde aardolie en de chemische producten in het productieproces zijn polystyreen platen volledig recycleerbaar en bevatten ze geen irriterende stoffen.
 • De platen zijn niet flexibel waardoor het afdichten van kleinere hoekjes en gaatjes lastiger is dan met flexibele isolatiematerialen zoals bijvoorbeeld minerale wol.

Maximale besparing met polystyreen platen als dakisolatie

Zoals bij elke vorm van isolatie geldt ook hier, hoe dikker de isolatielaag hoe hoger de besparing. Daarom is het aan te raden voor een zo dik mogelijke plaat te kiezen voor uw dakisolatie. Benut de ruimte die u heeft goed, en ga voor een maximale besparing.

De kant en klare polystyreen plaat, die u in de bouwmarkten vindt, is vaak nog aan de dunne kant. Er is meer uit uw dakisolatie te halen! Daarom werken wij met isolatieoplossingen op maat. Wij snijden de platen, speciaal voor uw dak, op maat. Elke gewenste dikte en lengte is mogelijk.

Zo kunnen wij een egaal en naadloos resultaat bereiken met een zo dik mogelijke laag polystyreen.

Dakisolatie met polystyreen platen voor uw woning?

Zou u graag polystyreen toepassen als dakisolatie? Wij komen graag bij u kijken om u van passend advies te voorzien. Zo weet u waar u aan toe bent en ontvangt u een offerte op maat.

Welk isolatiemateriaal voor uw dak het meest geschikt is, kan een isolatiespecialist u precies vertellen. Wij laten u maximaal profiteren van uw dakisolatie. Een hoge besparing op uw energierekening, een hoger wooncomfort en een gezond woonklimaat.

Neem vandaag nog contact met ons op. Wij helpen u graag aan een uiterst efficiënte dakisolatie.
Reactie plaatsen