Dakisolatie met inblaaswol, de 5 grootste voordelen

Dakisolatie met inblaaswol, de 5 grootste voordelen

Inblaaswol is zeer geschikt als dakisolatie. Dit duurzame en hoogwaardige isolatiemateriaal scoort hoog op zowel thermische als akoestische eigenschappen. Daarom profiteert u met inblaaswol niet alleen van een hoge energiebesparing, maar ook van een verhoogd geluidscomfort in uw woning.

Inblaaswol is brandwerend waardoor het een veilige manier van dakisolatie is. Als het op een correcte manier wordt aangebracht regelt het de vochthuishouding voor een gezonde luchtkwaliteit.

Waarom inblaaswol als dakisolatie?

Inblaaswol is als dakisolatie wellicht een minder bekend materiaal. Maar de isolatiewaarde is gelijk aan de hoogwaardige HR isolatieparels. U zult met dit isolatiemateriaal dan ook een goed merkbare besparing op uw energierekening realiseren.

Door een dak kan veel geluid de woning binnenkomen. Door de geluidsisolerende eigenschappen van inblaaswol worden de geluiden flink gedempt.

In een dakconstructie is over het algemeen meer dan genoeg ruimte om een flink dikke laag isolatiemateriaal aan te brengen. En hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger de besparing. Dit geldt ook zeker voor dakisolatie.

Met inblaaswol kunnen wij u helpen een maximale besparing te behalen met uw dakisolatie.
Hieronder de 5 grootste voordelen van inblaaswol als dakisolatie.

Inblaaswol dakisolatie

Voordeel 1: Maximale besparing met inblaaswol

Dakisolatie is maatwerk, vinden wij. Elk dak is anders en elke bewoner heeft andere wensen. Daarom maken wij geen gebruik van kant-en-klare isolatieoplossingen. Hierdoor wordt vaak een dunnere isolatielaag geplaatst dan eigenlijk mogelijk was geweest. En dat is zonde, want u had een veel hogere energiebesparing kunnen hebben.

Daarom gebruiken wij over het algemeen inblaaswol voor dakisolatie. Deze isolatielaag wordt aangebracht aan de binnenzijde van uw dak. Wij werken met een dampremmende folie, zodat leefvocht aan de warme zijde wordt tegengehouden. U zult hierdoor geen vochtproblemen ervaren.

Na het aanbrengen van de isolerende inblaaswol zult u direct beginnen met het besparen van energie. En uw woning stijgt in waarde met deze nieuwe isolatielaag.

Voordeel 2: De geluidsisolerende werking van inblaaswol

Zoals gezegd kan door een dak veel omgevingsgeluid binnenkomen. Het dak werkt als een klankkast, waardoor vooral geluiden veroorzaakt door luchttrillingen binnendringen. Dit kan voor overlast zorgen.

De relatief grote massa van inlbaaswol, en de ‘wollige’ structuur, heeft een geluidsisolerend effect. Het biedt u dus een akoestisch comfort waardoor u meer rust in huis ervaart. Hinderlijke geluiden van buitenaf worden tot een minimum beperkt.

Voordeel 3: Permanent verhoogd wooncomfort

Dakisolatie biedt u per direct een verhoogd wooncomfort. Afhankelijk van uw dak, duurt het aanbrengen over het algemeen niet meer dan één dag. Vanaf dat moment kunt u gaan genieten van een warmere woning in de winter, en een heerlijk koele woning in de zomer.

U geniet van zowel thermisch comfort als rust door de vermindering van het geluid van buitenaf. En dit isolerende effect is blijvend. Inblaaswol behoudt zijn vorm en zal niet inzakken. De prestaties blijven optimaal, gedurende de gehele levensduur van uw woning.

Inblaaswol

Voordeel 4: Inblaaswol, een gezonde isolatieoplossing

Inblaaswol bestaat voor 80% uit gerecycleerd materiaal. Er worden geen chemische middelen aan toegevoegd en is geurloos en stofarm. Uw dakisolatie met inblaaswol voldoet aan de hoogste eisen voor binnenluchtkwaliteit. Inblaaswol isoleert niet alleen goed maar ademt ook. Daardoor profiteert u altijd van een optimale luchtvochtigheid. Inblaaswol is waterafstotend en ongevoelig voor schimmelvorming.

Voordeel 5: Eenvoudig geplaatst, binnen 1 dag

Wordt uw zolder niet gebruikt als leefruimte dan spuiten we de inblaaswol direct op uw zolder. Zonder breekwerk en zonder sporen na te laten wordt de isolatielaag binnen één dag aangebracht. U hoeft uw woning niet te verlaten en zult minimale overlast ervaren.

Brengen we inblaaswol aan als tussenvloerisolatie dan zullen wij in een vast patroon gaten boren in de zoldervloer die, na het vullen, weer keurig worden afgesloten.

Wilt u van uw zolder een extra leefruimte maken dan wordt de inblaaswol keurig netjes in uw dakconstructie aangebracht. Wij bieden zelfs de mogelijkheid deze isolatielaag netjes voor u af te werken.

Extra voordeel: Inblaaswol verdient zichzelf terug

Zoals elke vorm van isolatie zal ook dakisolatie met inblaaswol zichzelf terugverdienen. Meestal heeft u uw investering binnen 3 tot 5 jaar weer terug. En ook daarna blijft u besparen.
Wellicht kunt u profiteren van een van de aantrekkelijke subsidies die regelmatig beschikbaar zijn. Vraag uw isolatiespecialist naar de mogelijkheden.

Wilt u meer weten over inblaaswol als dakisolatie? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag de maximale besparing uit uw woningisolatie te halen.
Reactie plaatsen