Zorgt het aanbrengen van vloerisolatie voor overlast?

Zorgt het aanbrengen van vloerisolatie voor overlast?

Overlast bij het aanbrengen van vloerisolatie komt over het algemeen weinig voor. Het meeste werk wordt ten slotte onder uw vloer verricht. Een goed isolatiebedrijf zorgt ervoor dat u hiervan zo min mogelijk overlast ervaart.

Uw vloer wordt afgedekt, om beschadigingen te voorkomen, en meestal bevindt het kruipluik zich in de buurt van een buitendeur zodat de monteurs niet verder in uw woning hoeven te komen.

De mate van overlast is uiteraard wel afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat toegepast wordt.

Aanbrengen van vloerisolatie

Vloerisolatie wordt aangebracht aan de onderzijde van uw vloer, vanuit de kruipruimte. Er zijn verschillende materialen die worden PUR-vloerisolatiegebruikt als vloerisolatie. Denk bijvoorbeeld aan isolatiefolie, Jetspray, PUR en polystyreen platen.

Het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de onderzijde van de vloer vraagt de nodige precisie. Er zal een naadloze isolatielaag moeten worden aangebracht om een goede isolatiewaarde en optimale werking te bereiken. Hierbij moet rekening gehouden worden met de aanwezige leidingen en buizen in uw kruipruimte.

Het aanbrengen van vloerisolatie zal daarom meer tijd kosten dan het aanbrengen van bodemisolatie. Afhankelijk van de afmetingen van uw vloer zal het aanbrengen van vloerisolatie een dagdeel of een hele dag in beslag nemen.

Aanbrengen van bodemisolatie

Bodemisolatie wordt aangebracht op de bodem van uw kruipruimte. Hier vormt het een isolerende laag die de kou vanuit de bodem tegenhoudt en zorgt dat deze niet langer uw woning binnen kan komen. Ook vocht dat vanuit de bodem uw woning binnen komt wordt op deze manier ‘gevangen’ onder een isolerende laag.
Voor bodemisolatie worden materialen gebruikt als schelpen of isolatiechips.IsolatieChips aanbrengen

Het aanbrengen van bodemisolatie is een stuk eenvoudiger dan het aanbrengen van vloerisolatie aan de onderzijde van uw vloer. Het vergt daarom minder tijd om bodemisolatie aan te brengen.
Leidingen en buizen bevinden zich over het algemeen aan de onderzijde van de vloer waardoor deze niet in de weg zitten.

Maar ook als de leidingen over de bodem lopen is dat geen probleem. Isolatiechips vormen een mooie laag om de leidingen heen en zijn later weer makkelijk te verplaatsen als u bij uw leidingen wilt zijn.

Afhankelijk van de afmetingen van uw kruipruimte kan bodemisolatie binnen één dag worden aangebracht. En de handige doe-het-zelver kan zelf bodemisolatie toepassen onder zijn woning.

Vormen van vloerisolatie waarvan u wel overlast kunt ervaren

Er zijn vormen van vloerisolatie waarvan u overlast kunt ervaren. Een bekend voorbeeld daarvan is PUR schuim als isolatiemateriaal. Wanneer er PUR schuim onder uw vloer wordt aangebracht wordt u aangeraden uw woning te verlaten.
Bij het aanbrengen komen stoffen vrij die mogelijk in uw woning terecht kunnen komen.
Ook twee uur na het aanbrengen kunt u uw woning niet in. Tijdens het aanbrengen en uitharden van dit isolatiemateriaal komen er chemische middelen vrij die slecht zijn voor uw gezondheid, daarmee wilt u niet in aanraking komen.

Tot veertien dagen na het aanbrengen van de PUR schuim isolatie wordt het afgeraden de kruipruimte te betreden. Ondanks deze strenge veiligheidsregels zijn er nog mensen die gezondheidsklachten ervaren na het aanbrengen van PUR schuim vloerisolatie.

Isolatie aanbrengen in woningen zonder kruipluik

Ook in woningen waar een kruipruimte aanwezig is, maar geen kruipluik, is het mogelijk isolatiemateriaal aan te brengen. U zult begrijpen dat er meer bij deze werkzaamheden komt kijken dan wanneer er wel een kruipluik aanwezig is. Indien mogelijk wordt op een logische plaats alsnog een kruipluik gerealiseerd. Is dit niet mogelijk dan zal op een andere manier toegang tot de kruipruimte gemaakt moeten worden.

Vloerisolatie onder uw woning?

Wilt u weten wat u kunt verwachten als wij vloerisolatie of bodemisolatie aanbrengen in uw woning? Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen u precies vertellen hoe wij te werk gaan en wat u daarvan zult merken.
Ook adviseren wij u graag over de beste isolatiematerialen voor uw woning. Zodat u kunt genieten van optimaal resultaat en hoge besparingen. Wij horen graag van u!
Reactie plaatsen