arrow_drop_up arrow_drop_down

Vloerisolatie aanbrengen?


Doe het zelf!

Zelf vloerisolatie aanbrengen

Bent u een doorgewinterde doe-het-zelver dan wilt u hoogstwaarschijnlijk zelf uw vloer isoleren. En dat is heel goed zelf te doen. Zeker met onze DroCom isolatiechips. De isolatiechips zijn veel makkelijker aan te brengen dan andere isolatiematerialen.


U kunt de benodigde hoeveelheid isolatiechips eenvoudig bestellen in onze webshop. Maak het uzelf gemakkelijk en huur onze inblaasunit erbij


Zo wordt het zelf aanbrengen van uw isolatie helemaal eenvoudig. 

Vloerisolatie zelf aanbrengen

Isoleer uw kruipruimte en voorkom vochtproblemen in huis

Heeft u last van vochtproblemen vanuit de kruipruimte of wilt u uw kruipruimte isoleren om te besparen op uw energiekosten? Met DroCom isolatiechips bereikt u het gewenste resultaat. Vocht wordt op een effectieve manier op de bodem van uw kruipruimte gehouden. Hierdoor worden schimmelvorming, ongedierte en een muffe lucht in uw woning voorkomen.

Zelf uw vloer isoleren

Kan ik zelf mijn kruipruimte isoleren?

Vloerisolatie aanbrengen is specialistisch werk, maar bij een goed toegankelijke kruipruimte kunt u zelf makkelijk DroCom vloerisolatie binnen 2 uur aanbrengen. 


Dit kan bijvoorbeeld met de hand, een bladblazer via het kruipluik (nooit in de kruipruimte zelf vanwege vocht) of door een inblaasunit te huren. Het scheelt u aanzienlijk in de kosten.


Heeft u een kruipluik waardoor u onder uw gehele vloer kunt komen? Dan kunt u zelf uw kruipruimte isoleren. Een minimale hoogte van 30 centimeter is wel nodig om te kunnen werken. Een hoogte vanaf 50 centimeter is comfortabeler.


Ontbreekt het kruipluik of is de ruimte onder uw vloer lager dan 30 centimeter? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen praktisch elke kruipruimte isoleren dus ook voor uw kruipruimte is er een passende oplossing. 

Isolatie kosten besparen

Bespaar ik veel kosten door zelf mijn vloer te isoleren?

De meeste kosten bij isolatie zitten in het materiaal. Door zelf uw vloer te isoleren bespaart u op de montagekosten. Vloerisolatie, direct aan de onderzijde van uw vloer, is arbeidsintensiever om aan te brengen dan bodemisolatie.

U zult hoe dan ook flink wat kosten gaan besparen op uw energierekening. Zo heeft u de investering binnen enkele jaren alweer terugverdient


Tip! Isoleer samen met uw buren en bespaar extra veel.

Hoeveel zakken isolatiechips heeft u nodig?

Wij adviseren om voor een zo dik mogelijke laag te kiezen. 

Hoe meer isolatie, hoe meer u bespaart. De kruipruimte blijft toegankelijk.


U berekent het aantal benodigde zakken als volgt:

(Vloer-oppervlakte in m2) x (Hoogte kruipruimte in cm - 15 cm) x (2) : (100) = ..... zakken

Eenvoudig zelf uw vloer isoleren met DroCom isolatiechips

Maak het uzelf extra eenvoudig en huur onze blaasunit

Doe het zelf, isoleren

U, als echte doe-het-zelver, zal elk klusje in huis zelf aanpakken. Niet alleen het isoleren van uw vloer en/of kruipruimte. In uw kruipruimte lopen diverse leidingen en afvoeren. Zeker bij oudere woningen komt er een moment dat deze onderhoud nodig hebben of zelfs aan vervanging toe zijn. 


U wilt er dan niet aan denken dat u, uw net aangebrachte isolatie, weer moet verwijderen om bij deze leidingen of buizen te komen.


DroCom isolatiechips bieden u die vrijheid. Uw kruipruimte blijft toegankelijk. Wilt u werkzaamheden uitvoer in uw kruipruimte? Dan schuift u eenvoudig de isolatiechips opzij. Daar wordt u als doe-het-zelver toch blij van?