5 reden waarom vloerisolatie goed is voor uw gezondheid
11 maart 2021 

5 reden waarom vloerisolatie goed is voor uw gezondheid

Bij vloerisolatie denkt u misschien niet zo snel aan uw gezondheid. Toch maakt goede vloerisolatie uw woning een gezondere plek om te verblijven. Dus naast dat u beter bezig bent voor het milieu, de waarde van uw woning verhoogd en uw stookkosten dalen krijgt u er ook een gezondere woning voor terug.

Hoe kan vloerisolatie invloed hebben op mijn gezondheid, zult u wellicht denken. Een logische vraag, want veel mensen weten niet dat goede vloerisolatie en ventilatie zorgen voor een gezonde leefomgeving. De hoogste tijd dat we dit in deze blog verder uitleggen.

Hier ontdekt u de 5 redenen waarom vloerisolatie goed is voor uw gezondheid:

1. Maak een einde aan hoge luchtvochtigheid in uw woning

Een te hoge luchtvochtigheid in uw woning kan voor allerlei gezondheidsklachten zorgen. Van pijnlijke spieren en reumatische klachten tot problemen met uw luchtwegen. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Veel vocht in uw woning zorgt vaak voor een onaangename, muffe geur.

Zeker wanneer de luchtvochtigheid boven de 60% komt kan dit zorgen voor schimmelvorming in huis. Vooral kinderen en ouderen krijgen last van hun ademhaling. Dit is te merken aan veel hoesten en slijm in de neus en keel. Daarnaast vormt een vochtige omgeving de ideale leefomgeving voor allerlei bacteriën en virussen, die zich hier naar hartenlust kunnen vermenigvuldigen.

Vloerisolatie voor betere gezondheid

2. Stop schimmelvorming met goede vloerisolatie

Schimmels kunnen niet zonder vocht. In veel huizen in Nederland komt er relatief veel vocht uit de kruipruimte de woning binnen. Bij sommige huizen staat er zelfs permanent een laag water onder het huis. Schimmels hebben het helemaal naar hun zin en u ziet opeens dat de muren in uw meterkast vol schimmel zitten. Of nog erger, de muren in uw woonkamer.

Schimmels zijn niet alleen ontsierend op uw muur. Kleine schimmelsporen zweven door de lucht en worden ingeademd. In de luchtwegen kunnen ze zorgen voor allergische reacties.

3. Maak het huisstofmijt moeilijk

Net als schimmels houden ook huisstofmijten van een hoge luchtvochtigheid. Door ze dit te ontnemen krijgen ze het moeilijk om zich te vermeerderen. Natuurlijk zult u ze nooit helemaal uit uw woning verdrijven, maar door goede vloerisolatie wordt vocht en tocht buiten de deur gehouden, waardoor hun leefgebied een stuk minder aantrekkelijk wordt.

Veel mensen zijn allergisch voor huisstofmijt. Hoesten, benauwdheid, hoofdpijn en vermoeidheid zijn vage klachten die veroorzaakt kunnen worden door de aanwezigheid van huisstofmijt.

4. Verjaag ongedierte uit uw woning met goede vloerisolatie

Ongemerkt wonen er heel wat meer dieren in uw huis dan u denkt. Natuurlijk komt u van alles tegen als u de kruipruimte in gaat, maar daar blijven ze niet. Ze kruipen door de kleinste openingen en houden zich bijvoorbeeld op achter u keukenkastjes. Denk hierbij aan pissebedden, zilvervisjes, muggen, motten en muizen.

Zeker pissebedden, zilvervisjes, muggen en motten zijn afhankelijk van een vochtige omgeving om zich voort te planten en in leven te blijven. Door uw woning droger te maken zullen ze zich hier niet meer thuis voelen en vertrekken.

5. Een aangenaam warme vloer

Koude voeten geven u een onaangenaam gevoel. U zult er niet direct ziek van worden, maar fijn is anders. Zeker als u kleine kinderen in huis heeft, die veel over de vloer kruipen, is het fijn als de vloer warm aanvoelt. Van kou en tocht krijgen ze sneller een snotneus.

Warme voeten voor betere gezondheid

Kies voor gezond isolatiemateriaal

Wilt u vloerisolatie laten aanbrengen? Kies dan voor een gezond isolatiemateriaal. Anders maakt u uw leefomgeving niet gezonder, maar juist ongezonder door de chemische middelen die hierbij gebruikt worden. Een goed voorbeeld hiervan is PUR schuim. Hiervan is bekend dat het een negatief effect heeft op de gezondheid. In sommige gevallen zelfs zo erg dat mensen na het aanbrengen van de vloerisolatie niet meer in hun huis konden wonen.

Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn. Dit is ook de reden dat Helmwijk nooit PUR schuim zal gebruiken om uw woning te isoleren. Wij vinden het belangrijk om de hoogst mogelijke besparing te realiseren in uw woning. Daarom gebruiken we de juiste isolatiematerialen op de juiste plek. Niet alle isolatiematerialen zijn geschikt voor gebruik in vochtige ruimten, zoals de kruipruimte. Zouden deze materialen hier gebruikt worden, dan hebben ze juist een tegenovergesteld effect.

Uw woning gezonder maken met vloerisolatie?

Wij helpen u graag uw woning gezonder te maken met de juiste vloerisolatie. Onze isolatiespecialist komt graag bij u kijken wat voor uw woning de beste oplossing is. Isoleren en ventileren gaan hand in hand. Zo kan er schone, verse lucht in en condens kan zijn weg naar buiten vinden zonder in de woning te blijven hangen.

Bent u benieuwd hoeveel gezonder uw woning kan worden met goede vloerisolatie? Neem vrijblijvend contact op met de isolatiespecialist voor de beste vloerisolatie.

Reactie plaatsen