Bodemisolatie vermindert huisstofmijt

Bodemisolatie vermindert huisstofmijt

Huisstofmijt is in elk huis te vinden. Deze kleine beestjes zijn met het blote oog niet te zien. Het maakt niet uit hoe vaak u schoonmaakt, ze gaan niet weg.
Het aantal mensen met astma en ander allergische longaandoeningen stijgt nog elk jaar. De huisstofmijt wordt steeds vaker als de boosdoener aangewezen. In 4 op de 5 woningen is een schadelijke hoeveelheid huisstofmijt aanwezig. Hoe zorgt u voor een gezond leefklimaat met zo min mogelijk huisstofmijt?

Goede bodemisolatie vermindert huisstofmijt!

Verbeter uw leefklimaat, verminder huisstofmijt

De beste manier om huisstofmijt de baas te worden is uw leefklimaat onaantrekkelijk te maken voor huisstofmijten. Deze kleine beestjes leven het liefst in een warme en vochtige omgeving. De meest optimale omstandigheden zijn een luchtvochtigheid van 75-80% en een temperatuur van 25 graden.Stofzuigen tegen huisstofmijt

Huisstofmijten zijn gek op vochtige tapijten en beschimmelde muren maar ook uw matras en kussen zijn favoriete plekken. Ze voeden zich met huidschilfers, bacteriën, schimmels en dierenharen. Uw huis is daarmee de perfecte plek voor een huisstofmijt.

Door de mijt zijn perfecte leefklimaat te ontnemen zult u veel minder last hebben van deze beestjes. De concentratie mijten in huis is het laagste tijdens de winter. Dan is uw huis het droogste door het stoken. En de temperatuur blijft vaak onder de 25 graden.

Het effect van bodemisolatie op huisstofmijt

Uw huis droger maken is dus een belangrijke stap in de strijd tegen huisstofmijt. Goede isolatie van uw vloer helpt u daarbij. Veel vocht in uw huis komt vanuit de vochtige kruipruimte. Vaak zijn huizen gebouwd op koud, vochtig zand of een vochtige klei bodem. Staat het grondwater onder uw woning hoog dan staat er misschien zelfs een groot deel van het jaar een laag water onder uw vloer.

Bodemisolatie zorgt ervoor dat het vocht in uw kruipruimte op de bodem blijft en niet meer uw woning binnendringt. Bodemisolatie zoals de isolatiechips van DroCom vormen een dikke, isolerende laag op de bodem van uw kruipruimte. Vocht en kou blijft onder deze isolatielaag. De warmere, droge lucht bevindt zich direct onder uw vloer.

Zelfs wanneer er een laag water in uw kruipruimte staat blijven de DroCom isolatiechips hun werk doen. Ze zullen gaan drijven op het grondwater en hun isolatiewaarde behouden.

Het resultaat van goede bodemisolatie

Voorziet u uw woning van bodemisolatie dan zult u al snel de resultaten ervaren. Uw woning wordt droger. Droge lucht is makkelijker te verwarmen en zal sneller aangenaam aanvoelen. Zo kunt u ook de verwarming een graadje lager laten staan zonder dat dit meteen oncomfortabel aanvoelt.

Schimmelvorming op uw muren en in uw meterkast, veroorzaakt door een vochtige kruipruimte, behoren tot het verleden.
De algehele luchtvochtigheid in uw woning zal dalen waardoor het leefklimaat voor de huisstofmijt minder gunstig zal worden.

Extra maatregelen tegen huisstofmijt

Goed ventileren helpt uw woning droog te houden. Zet daarom regelmatig uw ramenVentileren tegen huisstofmijt open om frisse lucht binnen te laten of gebruik ventilatieroosters. Door zoveel mogelijk vochtige lucht uit uw huis te verdrijven blijft uw huis droger. Zorg dus voor goede ventilatie op vochtige plaatsen zoals de badkamer en keuken. Droogt u de was binnen? Zet dan een raam open.

Zorg verder dat u zoveel mogelijk stof uit uw huis verwijdert. Stofnesten zijn een goede voedingsbodem voor mijten. Was uw beddengoed op minimaal 60 graden. Kunt u niet alles op 60 graden wassen? 24 uur in de vriezer overleven huisstofmijten ook niet.

Gaat u de strijd aan met huisstofmijt door bodemisolatie?

De bodemisolatie van DroCom geeft u een aangenaam leefklimaat en gaat de strijd aan met huisstofmijt. En dat is niet het enige voordeel. Door het isoleren van uw kruipruimte zult u ook nog eens flink besparen op uw energierekening. Bodemisolatie heeft dan ook veel voordelen.

Wilt u weten wat bodemisolatie voor uw woning kan doen? Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren en informeren u graag over de mogelijkheden van bodemisolatie voor uw woning.
Reactie plaatsen