Voordelen van dakisolatie

Voordelen van dakisolatie

Dakisolatie biedt veel voordelen. Het is, samen met andere vormen van isolatie, een zeer goede investering in uw woning. Door uw dak te isoleren stijgt de waarde van uw woning. Uw wooncomfort zal stijgen, doordat kou en tocht worden voorkomen. Uw zolder wordt, door isolatie, geschikt als extra leefruimte.

Daarnaast zorgt dakisolatie voor een flinke besparing op uw energierekening. Deze verminderde CO2 uitstoot is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Wij zetten graag de grootste voordelen van dakisolatie nog eens voor u op een rijtje.

Bespaar op uw energierekening met dakisolatie

Met dakisolatie bespaart u het meeste van alle woningisolatie. U kunt honderden euro’s per jaar besparen. Dus zowel met als zonder subsidie is het isoleren van uw dak een goed idee.

Een goed geïsoleerd dak houdt u in de winter aangenaam warm, en in de zomer heerlijk koel.
Uw duur gestookte warmte stijgt. Zonder goede dakisolatie zal tot wel 30% van de warmte in huis verloren gaan via het dak. Dat zorgt voor een onnodig hoge energierekening. Na het plaatsen van isolatiemateriaal in uw dakconstructie kunt u direct gaan genieten van een lagere energierekening.

Combineert u dakisolatie met spouwmuurisolatie en/of vloerisolatie, dan zult u nog meer besparen. U houdt de energielasten binnen de perken. En in de zomer heeft u minder snel een airco nodig, nu de isolatielaag de warmte buiten houdt.

besparen isolatiemateriaal

Dakisolatie verhoogt uw wooncomfort

Heeft u een huis met open trappen en trapgaten? Dan zult u het verschil goed merken. Zonder dakisolatie is er een constante trek aanwezig. Dit komt door de stijgende warme lucht die door het dak verdwijnt. Zodra de warme lucht niet meer kan ontsnappen zal deze trek stoppen. Daardoor zal uw woning behaaglijker aanvoelen.

Dus niet alleen op zolder is het effect van dakisolatie goed merkbaar. Uw hele woning zal aangenamer aanvoelen. ’s Winters gaat de temperatuur op zolder merkbaar omhoog. En in de zomer zal het duidelijk koeler blijven.

Wanneer de dakisolatie goed is aangebracht zullen vocht- en schimmelproblemen tot het verleden behoren. En afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal kan geluidsoverlast van buiten aanzienlijk verminderd worden. Wordt er gekozen voor een dikke, ‘wollige’ laag isolatiemateriaal dan werkt het meteen geluidsisolerend.

Dakisolatie is relatief goedkoop

Natuurlijk zult u eerst moeten investeren in dakisolatie. Maar in vergelijking met de jaarlijkse besparing die het u oplevert zijn deze kosten gering. Al binnen enkele jaren, vaak 5 tot 7 jaar, zult u deze investering terugverdienen, enkel door te besparen op uw stookkosten.

Maar ook daarna blijft u besparen. Dakisolatie levert u in feite geld op. Zeker met de alsmaar stijgende gasprijs is dakisolatie een zeer rendabele investering.
Nu de bankrente, zo goed als, negatief is kunt u uw geld beter investeren in dakisolatie. Deze vorm van isolatie is vergelijkbaar met een spaarrekening die 9% rente geeft.

Dakisolatie laat de waarde van uw woning stijgen

Energiezuinige woningen zijn populair. Bij de verkoop van uw woning is het overleggen van een energielabel verplicht. Hoe hoger het label, hoe meer u kunt vragen voor uw woning. De investering in woningisolatie is eenmalig, dus ook de volgende bewoners profiteren hiervan.

Energiebesparende maatregelen worden gezien als woningverbeteringen en laten de waarde van uw woning stijgen. En wanneer uw zolder na isolatie netjes is afgewerkt ontstaat er een extra leefruimte in huis, waardoor de waarde nog verder stijgt.

energielabel

Dakisolatie is goed voor het milieu

Of we willen of niet, het milieu heeft onze hulp hard nodig. Elke verminderen van CO2 uitstoot, hoe gering ook, helpt mee aan een beter milieu. Door dakisolatie aan te brengen heeft u minder gas nodig. Hiermee bespaart u op schaarse brandstoffen, die in de toekomst alleen maar duurder zullen worden.

Veel dakisolatiematerialen worden milieuvriendelijk geproduceerd en zijn volledig te recyclen. Ze zijn brandveilig en er komen geen schadelijke dampen of gassen vrij bij het aanbrengen ervan.

Zelf de voordelen van dakisolatie ervaren?

Wil u zelf de voordelen van dakisolatie ervaren? Neem gerust contact op met onze ervaren isolatiespecialisten. Zij komen graag bij u kijken en voorzien u van passend advies wat betreft uw dak.

Wij gaan altijd voor isolatie op maat. Want alleen dan weet u zeker dat u de hoogst mogelijke besparing zult realiseren. U kunt bij ons terecht voor alle vormen van woningisolatie. Daarom bekijken wij uw woning als één geheel. Ons advies geeft u inzicht in alle isolatie mogelijkheden voor uw woning.
Benieuwd wat u kunt besparen? Neem vandaag nog contact met ons op.
Reactie plaatsen