Zoldervloer isolatie, of toch dakisolatie?

Zoldervloer isolatie, of toch dakisolatie?

Door uw zolder te voorzien van zoldervloer isolatie kunt u veel kosten besparen. Vooral als uw zolder niet gebruikt wordt als extra leefruimte, is het toepassen van zoldervloer isolatie een goede energiebesparende oplossing. Het kan zelfs een goede vervanging zijn voor dakisolatie.

De warmte in uw woning stijgt. Om te voorkomen dat uw duur gestookte warmte via het dak weer verdwijnt wordt dakisolatie toegepast. Maar hoe eerder u de warmte in uw woning vasthoudt, hoe beter. Door de vloer van uw zolder te isoleren wordt deze ruimte niet meer onnodig opgewarmd. En dat scheelt geld.

Voordelen van zoldervloer isolatie

Het isoleren van de zoldervloer heeft veel voordelen. Het kan zelfs een goed alternatief zijn voor het toepassen van dakisolatie. Zeker als deze ruimte niet wordt bewoond, misschien niet eens toegankelijk is. Of alleen als opslag gebruikt wordt.

Er is voor het isoleren van de zoldervloer minder isolatiemateriaal nodig dan voor het aanbrengen van dakisolatie. Daardoor is dit een goedkoper alternatief, dat u sneller terug zult verdienen.

Afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal kan het toepassen van zoldervloer isolatie ook een geluiddempend effect hebben. Als er een isolatiemateriaal met een losse structuur wordt gebruikt zal uw comfort nog verder verhogen. Geluiden die door het dak naar binnen komen zullen gedempt worden door de isolatie.Zoldervloer isolatie inblaaswol
  • Voordeliger dan dakisolatie
  • Kleine ingreep dus weinig overlast
  • Geluiddempend effect
  • Besparing op uw energierekening

Isoleren van een houten zoldervloer

Heeft uw woning een houten zoldervloer dan kan er worden geïsoleerd tussen de houten vloerbalken. Hier zit vaak een loze ruimte, die kan worden opgevuld met isolatiemateriaal.
Afhankelijk van de dikte van de vloerbalken kan er een isolatielaag van 15 tot 23 centimeter worden aangebracht.

Natuurlijk moet ook het luik naar de zolder, en de kieren er omheen goed worden geïsoleerd. Als er geen luik of deur aanwezig is zal er dakisolatie moeten worden toegepast. Enkel de zoldervloer isoleren is dan niet voldoende. De warmte verdwijnt alsnog via het dak, als het niet goed tegengehouden wordt.

Voor optimale resultaten kunnen dakisolatie en zoldervloer isolatie worden gecombineerd.

Isoleren van een betonnen zoldervloer

Wanneer uw woning voorzien is van een betonnen zoldervloer wordt er een isolatielaag aangebracht op de vloer. Afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal wordt er eerst een dampremmende folie aangebracht om vochtproblemen te voorkomen. Deze laag houdt leefvocht aan de warme zijde tegen. Zo kan vocht het isolatiemateriaal niet aantasten.

Door op deze laag drukvaste isolatieplaten te leggen blijft de zolder bruikbaar. Door de isolatielaag af te werken met beloopbaar plaatmateriaal creëert u bijvoorbeeld een bruikbare opslagruimte. Als de zolder niet of nauwelijks gebruikt wordt is deze afwerking uiteraard niet nodig.

Vloerisolatie voor uw zolder, of toch dakisolatie?

Denkt u erover om uw zoldervloer van isolatie te voorzien? Of twijfelt u of dakisolatie toch een betere optie is? Afhankelijk van het gebruik van uw zolderruimte kan er bepaald worden welke isolatie voor uw woning, en uw portemonnee, de beste oplossing is.

Stel uw vragen aan een van onze isolatiespecialisten, zij adviseren u graag. Ons doel is optimale besparing op uw energierekening. Daarom gaan wij altijd voor isolatie op maat. Natuurlijk hoort daar ook advies op maat bij. Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.
Reactie plaatsen