Verschillende manieren om vloeren te isoleren

Verschillende manieren om vloeren te isoleren

Er zijn verschillende manieren om vloeren te isoleren in uw woning. Naast de vele isolatiematerialen die er op de markt zijn kunt u ook nog kiezen voor vloerisolatie of bodemisolatie. En dan is er ook nog de mogelijkheid om tussenvloeren te isoleren. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld uw onbewoonde zolderverdieping.

Hoe pakt u nu het beste de isolatie van uw vloeren aan?

Welke manieren zijn er om vloeren te isoleren?

U wilt uw vloer isoleren om zo warmteverlies tegen te gaan. De beste manier om dit te doen is isolatiemateriaal aanbrengen in uw kruipruimte. Dit is vaak een koude en vochtige ruimte. Door de vochtige omgeving kan niet elk isolatiemateriaal hier gebruikt worden.

Enkele bekende manieren om uw vloer/kruipruimte te isoleren zijn:

Welke manier van vloeren isoleren is het beste?

Hoe dikker de isolatielaag hoe hoger, over het algemeen, de isolatiewaarde is. Ga altijd voor een zo hoog mogelijke isolatiewaarde, zo heeft u het hoogste rendement. Welke isolatie bij uw woning het beste is hangt af van verschillende factoren.

Zorg er bij voorkeur voor dat de kruipruimte onder uw woning toegankelijk blijft. Er lopen veel kabels en leidingen die wellicht in de toekomst onderhoud nodig hebben. Isolatiematerialen als bijvoorbeeld Jetspray en PUR schuim bedekken ook uw leidingen waardoor deze niet meer toegankelijk zijn zonder de isolatielaag te beschadigen.

Ook dunne, kwetsbare folies als Tonzon maken de kruipruimte moeilijk toegankelijk. Deze folie beschadigd snel waardoor de isolatiewaarde afneemt.
Schelpen als bodemisolatie vormen een zware, massieve laag op de bodem van uw kruipruimte. Hier kruipt u niet zomaar even doorheen. En bij hoog grondwater loopt u het risico dat de schelpen laag onder water komt te staan, waardoor de isolatiewaarde zo goed als nihil wordt.

Isolatiechips bieden in veel kruipruimten een uitstekende isolatiewaarde. Ze zijn licht van gewicht en vormen een mooie, blijvende isolatielaag, ook als er water in uw kruipruimte staat. DroCom isolatiechips bieden zelfs de hoogste isolatiewaarde van alle isolatiechips.

Welke materialen zijn geschikt om vloeren te isoleren?

Omdat de kruipruimte vaak een vochtig klimaat heeft is het belangrijk dat het gebruikte isolatiemateriaal ongevoelig is voor vocht. Het laatste waar u op zit te wachten is schimmelend en rottend isolatiemateriaal onder uw vloer.

Vloerisolatie met PIF isolatiefolie

Bij voldoende ruimte onder uw vloer kan gekozen worden voor bijvoorbeeld isolatiefolie. Wij maken gebruik van PIF isolatiefolie. Deze folie zorgt, met zijn meerdere lagen aluminium folie en luchtkussens, voor een mooie isolatielaag die absoluut ongevoelig is voor vocht. Voor het aanbrengen van PIF isolatiefolie is wel een minimale hoogte van 50 centimeter nodig in de kruipruimte. Het grondwater mag ook niet te hoog zijn.

Andere optie, die in bijna elke kruipruimte toe te passen is, zijn de isolatiechips van DroCom. Deze chips worden met een speciale blaasinstallatie onder uw vloer aangebracht. Hier vormen ze een mooie, egale isolatielaag die vocht vasthoudt op de bodem van uw kruipruimte. Vochtproblemen zijn hiermee verleden tijd.
Dit isolatiemateriaal behoudt zijn werking, het blijft drijven op water zodat de isolatiewaarde hoog blijft, zelfs als er een flinke laag water in de kruipruimte staat.

Waarom de tussenvloer isoleren?vloerisolatie in tussenvloer of zoldervloer

De tussenvloer, en dan met name de vloer van uw zolder, is zeer geschikt voor isolatie. Vooral wanneer u de zolder niet gebruikt als woonruimte. Door de tussenvloer te isoleren houdt u de warmte vast in uw woonruimte, in plaats van het via het dak te laten ontsnappen.

Voor het isoleren van de tussenvloer kan bijvoorbeeld inblaaswol worden gebruikt. Naast de isolerende eigenschappen is dit materiaal ook geluiddempend.

De beste manier van vloerisolatie voor uw woning

Advies op maat levert u de hoogste isolatiewaarde en daarmee het hoogste rendement. Daarom vinden wij het belangrijk om u van persoonlijk, passend advies te voorzien. Advies dat past bij uw wensen en uw woning.

Wij helpen u graag aan de beste vloerisolatie voor uw woning. Neem gerust contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan.
Reactie plaatsen