Wat is de beste vloerisolatie?

Wat is de beste vloerisolatie?

Wat is de beste vloerisolatie voor uw woning? Deze vraag is niet zomaar te beantwoorden. Elke woning is anders en per situatie is een andere aanpak nodig. De beste vloerisolatie biedt een hoge isolatiewaarde en een korte terugverdientijd. Daarnaast voorkomt het vochtproblemen of zal bestaande vochtproblemen vanuit uw kruipruimte verhelpen.

Er is een ruime keus aan isolatiematerialen, maar welke kiest u om uw vloer te isoleren? Een isolatiedeskundige kan u adviseren en helpen de juiste keus te maken. Wilt u eerst zelf meer weten over de mogelijkheden, lees dan dit artikel.

De allerbeste vloerisolatie

Wilt u echt de allerbeste vloerisolatie? In veel woningen zal dit betekenen dat de complete vloer eruit moet en helemaal opnieuw gelegd wordt, inclusief isolatie. U begrijpt, dit is over het algemeen geen optie. U zit niet te wachten op een complete verbouwing.

Daarom zoeken wij altijd naar de beste vloerisolatie, die past bij uw woning. En die aansluit bij uw wensen en verwachtingen.

Niet elke vloerisolatie is het beste voor úw kruipruimte

Er is niet één isolatiemateriaal het beste is voor elke kruipruimte. Voor bepaalde isolatiematerialen, zoals bijvoorbeeld vloerisolatiefolie, is een minimale hoogte nodig van 50 centimeter. In lagere kruipruimten kan deze isolatie niet worden aangebracht.Bodemisolatie

Behalve de hoogte van uw kruipruimte zijn er meer dingen waar u rekening mee moet houden. Lopen er bijvoorbeeld veel leidingen, buizen en kabels door uw kruipruimte dan wilt u daar in de toekomst nog wel bij kunnen. Kies dan geen vloerisolatiemateriaal dat de toegang tot de kruipruimte zal belemmeren. Of isolatie die een vaste laag vormt om uw leidingen zodat u er later niet meer bij kunt.

Ook water in uw kruipruimte of optrekkend vocht zijn dingen waar u rekening mee moet houden. Door het juiste isolatiemateriaal te kiezen in uw kruipruimte heeft u in de toekomst geen last meer van dit vocht in uw woning.

Hoe maakt u de beste keus in vloerisolatie voor uw woning?

Het kan heel lastig zijn om de juiste keus te maken uit alle vloerisolatie aanbiedingen. Let vooral op de isolatiewaarde. Deze moet hoog genoeg zijn om voldoende rendement te behalen.
Neem ook bovengenoemde punten mee zoals de aanwezige leidingen, buizen en eventueel vocht in de kruipruimte. Dit zijn belangrijke punten waarop u uw keus kunt baseren.
Vraag vooral offertes op van vloerisolatie oplossingen die u aanspreken. Vind u het lastig om deze te vergelijken? U kunt gerust contact met ons opnemen, wij helpen u graag bij het vergelijken en toelichten van de diverse offertes.

Is er één vloerisolatie het allerbeste?

Beste keus vloerisolatie

De beste keus in vloerisolatie is degene die het hoogste rendement oplevert in uw woning. Het is de vloerisolatie oplossing die u van eventuele vochtproblemen af helpt. Het is de vloerisolatie waarbij u het meest waar voor uw geld krijgt.

Wilt u weten welke vloerisolatie het beste past bij uw woning en uw wensen? Een van onze isolatiedeskundigen komt graag bij u langs om u vrijblijvend advies te geven.

Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag de beste keus in vloerisolatie te maken.
Reactie plaatsen