Wat is de terugverdientijd van vloerisolatie?

Wat is de terugverdientijd van vloerisolatie?

Vloerisolatie is een investering die u door de tijd ruimschoots zult terugverdienen. Hoe snel u de investering via uw energiebesparing zult terugverdienen is van een aantal factoren afhankelijk. In de gemiddelde woning is een terugverdientijd tussen de 5 en 10 jaar normaal.

Dit klinkt misschien lang maar uw vloerisolatie is een eenmalige investering. U woont gemiddeld langer dan 10 jaar in een woning. Daarom zult u ook na het terugverdienen van uw investering blijven profiteren van een jaarlijkse besparing van zo’n 8 tot 10%.
En dan hebben we het nog niet eens over alle andere voordelen die het aanbrengen van vloerisolatie met zich meebrengt.

Waar is de terugverdientijd van afhankelijk?

De terugverdientijd van uw vloerisolatie is van een aantal factoren afhankelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het type isolatiemateriaal dat is gebruikt. Natuurlijk speelt de aankoopprijs een belangrijke rol. En als u kunt profiteren van bepaalde subsidies op isolatie kan dat uw terugverdientijd flink verkorten.

Natuurlijk wilt u het liefst een zo kort mogelijke terugverdientijd. Kies hiervoor een isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde. Deze materialen isoleren het beste en geven hierdoor een hogere energiebesparing. Objectief vergelijken van isolatiebedrijven kan u ook veel geld schelen. Er kunnen flinke verschillen zitten in de offertes van verschillende bedrijven.
Door deze goed te vergelijken heeft u uw eerst besparing al binnen, dat verkort meteen uw terugverdientijd.

Terugverdientijd

Wat heeft nog meer invloed op de terugverdientijd van vloerisolatie?

Er zijn nog meer factoren die invloed hebben op de terugverdientijd van vloerisolatie. Natuurlijk speelt uw energie (on)zuinige leefstijl een rol. Maar ook de gasprijs. Als de gasprijs snel stijgt zal de terugverdientijd korter worden.

Natuurlijk helpen koude winters niet mee aan het terugdringen van het gasverbruik. Maar met goede vloerisolatie zult u in een koude winter minder gas hoeven te verstoken om het toch comfortabel te houden in huis. Een paar koude winters verkorten uw terugverdientijd.

U kunt zelf ook een handje helpen de terugverdientijd te verkorten. Door goede vloerisolatie blijft de warmte langer in huis hangen. U kunt daarom makkelijk de verwarming een uur voor het slapen gaan al terugzetten. Ook als u langer van huis weg bent kunt u de verwarming lager zetten. Als u terugkomt zal er niet zoveel warmte verdwenen zijn als u gewend was.

Bereken de terugverdientijd van uw vloerisolatie

U kunt zelf een goede inschatting maken van de voor u geldende terugverdientijd, door deze eenvoudig te berekenen. Wanneer u een offerte heeft gekregen weet u wat de vloerisolatie u per vierkante meter kost.

Stel dat u uitgaat van een besparing van 4 tot 5 m3 gas per vierkante meter dan weet u, in combinatie met de op dat moment geldende gasprijs, hoeveel u per vierkante meter bespaart.

Rekenvoorbeeld:
Kosten isolatie € 25,- per m2
Besparing 4-5 m3 gas per m2
Gasprijs van € 0,65 per m3
Geeft een besparing van ongeveer € 3,- per m2

Uw investering heeft een terugverdientijd van 7 tot 8 jaar.

De beste terugverdientijd voor uw vloerisolatie?

Wij helpen u graag een zo kort mogelijke terugverdientijd voor uw vloerisolatie te realiseren. Bij ons is vloerisolatie altijd maatwerk. Alleen zo kan in elke situatie de hoogst haalbare besparing worden bereikt. Onze isolatiespecialisten voorzien u graag van passend advies voor uw woning.

Neem gerust contact met ons op of vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan.
Reactie plaatsen