Folie als vloerisolatie

Folie als vloerisolatie

Folie als vloerisolatie is een regelmatig toegepast isolatiemateriaal. Naast het bekende Tonzon folie zijn er nog andere isolatiefolies waarmee uw vloer geïsoleerd kan worden.
Vloerisolatie draagt bij aan een hoger wooncomfort en een forse daling in uw stookkosten. Want na uw buitenmuren is uw vloer de grootste oorzaak van warmteverlies in uw woning.

Welke soorten vloerisolatie folie zijn er? En wat zijn de voor- en nadelen van deze vorm van vloerisolatie?

Hoe werkt vloerisolatie folie?

Folie als vloerisolatie wordt aangebracht aan de onderzijde van uw vloer. Deze folie heeft over het algemeen een geringe dikte waardoor het niet veel ruimte inneemt. Met uitzondering van Tonzon folie dat in ‘zakken’ onder uw vloer komt te hangen. Dit worden de thermokussens genoemd. Tonzon neemt hierdoor veel ruimte in en is kwetsbaar, wanneer u werkzaamheden wilt uitvoeren in uw kruipruimte.

isolatiefolie aanbrengen

Wij maken gebruik van PIF isolatiefolie. Dit vloerisolatiemateriaal is compacter en veel minder kwetsbaar dan Tonzon folie. Deze isolatiefolie bestaat uit meerdere lagen luchtkussens met daaromheen een laag aluminium folie voor een extra isolerende werking.
Op de bodem van uw kruipruimte wordt een bodemfolie aangebracht. Deze laag houdt vocht en radongas tegen.

Voordelen van folie als vloerisolatie

Folie als vloerisolatie heeft verschillende voordelen. Het is duurzaam en daarmee milieuvriendelijk. Wanneer u folie onder uw vloer laat monteren draagt dit bij aan een daling van uw CO2 uitstoot, wat goed is voor het milieu.

In tegenstelling tot glaswol en steenwol is folie niet irriterend. U heeft er dus geen last van tijdens het aanbrengen, en later wanneer u onder uw vloer moet zijn.

Isolatiefolie heeft een hoge isolatiewaarde, is brandveilig en werkt vochtwerend als het goed is aangebracht. De reflecterende isolatiefolie kaatst warmte terug de woning in. Uw stookkosten zullen merkbaar lager worden.

PIF-isolatie- vloerisolatie folie

Nadelen van folie als vloerisolatie

Er zitten ook nadelen aan folie als vloerisolatie. Het zal zeer nauwkeurig en naadloos moeten worden aangebracht om optimaal te werken. Als er veel buizen en leidingen in de kruipruimte aanwezig zijn wordt het moeilijker om de isolatiefolie naadloos en sluitend aan te brengen. Daarnaast zullen de buizen en leidingen minder goed bereikbaar worden als er later reparaties nodig zijn.

Voor het aanbrengen van isolatiefolie is een minimale hoogte in de kruipruimte nodig van 50 centimeter. Is uw kruipruimte te laag dan is het niet mogelijk om de isolatiefolie goed aan te brengen.
Isolatiefolie is een kwetsbaar materiaal, denk bijvoorbeeld aan knagende dieren zoals muizen in uw kruipruimte. Een lekke luchtkamer zal zijn werking verliezen waardoor uw isolatiewaarde sterk terug kan lopen bij beschadiging.

Is isolatiefolie een goede oplossing voor uw vloer?

Isolatiefolie is niet voor elke vloer de juiste oplossing. Soms zijn er andere isolatiematerialen die een hogere isolatiewaarde, en daarmee een hogere besparing, opleveren. Het is natuurlijk zonde om dan voor een minder goede oplossing te kiezen.

Wij gaan altijd voor de hoogst haalbare besparing met uw isolatie. Daarom komen wij graag bij u kijken en voorzien u van advies dat past bij uw woning.
Wilt u weten of folie als vloerisolatie de beste oplossing is? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.
Reactie plaatsen