Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Hoe wordt vloerisolatie aangebracht?

Vloerisolatie wordt aangebracht aan de onderzijde van uw vloer. Dit wordt gedaan vanuit de kruipruimte onder uw woning. Meestal is deze ruimte te bereiken via een kruipluik dat zich bijvoorbeeld onder de mat bij uw voordeur bevindt.

Afhankelijk van het soort isolatiemateriaal dat gebruikt wordt zijn er verschillende manieren van aanbrengen.

Vloerisolatie aanbrengen met isolatiefolie

Het aanbrengen van vloerisolatie met isolatiefolie vergt vakmanschap. De isolatiefolie moet een naadloze laag vormen om optimale werking te garanderen. Er zijn verschillende isolatiefolies die op verschillende manieren aangebracht worden.isolatiefolie aanbrengen

De dunne isolatiefolie van Tonzon wordt onder uw vloer vastgezet met folieversterkers en een nietapparaat. Onderling, en als afwerking, wordt gewerkt met dubbelzijdige tape om alle delen aan elkaar te bevestigen. Obstakels als leidingen en buizen moeten ook rondom worden afgewerkt zodat er geen gaten in de isolatielaag ontstaan.

PIF isolatiefolie bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie met daartussen luchtkussens, die voor extra isolatie zorgen. In uw kruipruimte worden lijnen gespannen waarover de isolatiefolie wordt bevestigd. Al het bevestigingsmateriaal is van een hoogwaardige kwaliteit zoals roestvrij staal of kunststof. Leidingen en buizen worden netjes, naadloos afgewerkt.

Bij beide isolatiemethodes wordt er een bodemfolie aangebracht die vocht en radongas vanuit de bodem tegenhoudt.

Vloerisolatie aanbrengen met gespoten isolatiematerialen

Bepaalde isolatiematerialen worden aan de onderzijde van uw vloer gespoten, zoals PUR schuim of Jetspray. Hiervoor komt een isolatiespecialist, in beschermende kleding, in uw kruipruimte met speciale apparatuur om deze isolatielaag aan te brengen. Het is belangrijk dat dit secuur gedaan wordt en alle openingen rond leidingen en buizen worden afgedicht.

Nadeel van deze manier van isoleren is wel dat er een vaste laag onder uw vloer wordt aangebracht, die later niet meer te verwijderen is. Wilt u reparaties of werkzaamheden uitvoeren aan buizen, leidingen of bekabeling onder uw vloer dan zult u de isolatielaag moeten beschadigen om erbij te komen.

JetSpray aanbrengen

Vloerisolatie met polystyreen platen

Polystyreen platen worden ook veelvuldig toegepast als isolatiemateriaal. Het veelzijdige karakter van deze isolatieplaten zorgt dat ze voor veel toepassingen geschikt zijn.
Doordat ze ongevoelig zijn voor vocht en schimmelvorming zijn ze uitermate geschikt voor toepassing in vochtige ruimten zoals de kruipruimte. Ook voor dakisolatie en kelderisolatie worden de polystyreen platen vaak gebruikt.

Doordat deze isolatieplaten drukvast en beloopbaar zijn kunt u ze zelfs toepassen als isolatie aan de bovenzijde van uw vloer. Dit is ideaal als uw woning niet beschikt over een kruipruimte of deze niet toegankelijk is.

De polystyreen platen moeten naadloos worden gemonteerd onder uw vloer. Voor een optimale isolatiewaarde kiest u een zo dik mogelijke plaat.

Bodemisolatie aanbrengen onder uw vloer

Veel mensen verwarren vloerisolatie en bodemisolatie. Daarom zullen wij deze hier ook noemen. Wilt u het verschil weten? Lees dan ons artikel “Wat is het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie?” IsolatieChips aanbrengen

Bodemisolatie wordt aangebracht op de bodem van uw kruipruimte. Hier vormt het een mooie egale isolatielaag die kou en vocht op de bodem van uw kruipruimte gevangen houdt.
Het aanbrengen van bodemisolatie is een stuk eenvoudiger dan het aanbrengen van vloerisolatie aan de onderzijde van uw vloer. Bodemisolatie wordt uitgevoerd met bijvoorbeeld isolatiechips. Dit is een los materiaal dat door middel van een blaasinstallatie uw kruipruimte ingeblazen wordt. De isolatiespecialist zorgt voor een mooie egale verdeling van het isolatiemateriaal.

Bent u een handige doe-het-zelver dan kunt u ook zelf deze vorm van bodemisolatie aanbrengen.

Meer informatie over vloerisolatie aanbrengen?

Wilt u meer informatie over hoe vloerisolatie wordt aangebracht? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden al uw vragen en adviseren u over de beste isolatiematerialen, geschikt voor uw woning.
Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag!
Reactie plaatsen