Vloerisolatie bij renovatie

Vloerisolatie bij renovatie

Vloerisolatie bij renovatie van uw woning is een perfecte combinatie. Wanneer u bezig bent met de renovatie van uw woning is het een goed idee om meteen de isolatie grondig aan te pakken. U kunt nu overal goed bij.

Vaak worden de ramen, dakisolatie en spouwmuurisolatie meteen aangepakt, maar de vloerisolatie wordt nog wel eens vergeten. Een gemiste kans. En het vergeten van de vloerisolatie kan voor vervelende vochtproblemen in huis zorgen. En dat is wel het laatste wat u wilt, in een net gerenoveerde woning.

Vloerisolatie voorkomt renovatie houten vloeren

Kent u ze? De woningen waarvan de houten balkenlaag door schimmel en rotting is aangetast? Vocht in de kruipruimte is hiervan de oorzaak. Hout en vocht gaan niet goed samen.
Nu kunt u ervoor kiezen uw complete houten vloer tijdens de renovatie te vervangen voor beton. Maar dit is een kostbare en ingrijpende verbouwing. Vaak is de houten vloer nog prima te redden als er gezorgd wordt voor een droog klimaat in de kruipruimte. Schimmels zullen verdwijnen en het rottingsproces zal stoppen.

Vloerisolatie en/of bodemisolatie biedt hier de oplossing. Een goede bodemisolatie houdt het vocht vast op de bodem van uw kruipruimte. Boven de isolerende laag ontstaat een warmer en droger klimaat, de muffe geur die soms in uw woning kan hangen verdwijnt.
Bodemisolatie zorgt niet alleen voor een gezonder en aangenamer woonklimaat, maar ook voor een leuke besparing op uw energierekening.

Waarom vloerisolatie aanbrengen bij renovatie?

  • Uw energierekening gaat omlaag
  • De relatieve luchtvochtigheid in huis zal dalen
  • Uw woonklimaat wordt gezonder
  • De muffe geur in huis verdwijnt
  • Uw woning is makkelijker en sneller warm te stoken
  • Het comfort zal verhogen
  • Schimmelvorming wordt voorkomen
  • Uw woning voelt aangenamer aan
Vloerisolatie bij renovatie - Houtrot houten vloer

Vloerisolatie aanbrengen tijdens renovatie

Tijdens het renoveren van uw woning ligt alles open. En dat is handig, want zo kunt u overal goed bij. Daarom is dit ook het ideale moment voor het aanbrengen van vloerisolatie, zeker als uw woning een moeilijk toegankelijke kruipruimte heeft.

Is er wel een kruipruimte aanwezig, maar geen kruipluik?

Pak deze kans aan om uw vloer te voorzien van een handig kruipluik. Zo kunt u in de toekomst altijd in uw kruipruimte komen. En dat is handig als er werkzaamheden nodig zijn aan leidingen en afvoeren die daar lopen.

Is er geen toegankelijke kruipruimte, maar wel enige ruimte onder uw houten vloer?

Nu uw woning nog niet voorzien is van een mooi afgewerkte vloer kan er gemakkelijk, via gaten in uw houten vloer, isolatiemateriaal worden aangebracht in de ruimten onder uw vloer. Deze isolerende laag helpt u te besparen op energiekosten en uw wooncomfort te verhogen. Zo kunt u zelfs zonder kruipruimte profiteren van vloerisolatie.

Voordelen van vloerisolatie tijdens renovatie

Het aanpakken van de vloerisolatie tijdens de renovatie van uw woning heeft diverse voordelen.renovatie en vloerisolatie
Als u in één keer de isolatie van uw woning goed aanpakt zal de waarde van uw woning zeker stijgen. U zult een hoger energielabel ontvangen, wat bij een toekomstige verkoop zeer gewaardeerd wordt.

Het wooncomfort zal na renovatie duidelijk toenemen. En kiest u de juiste isolatiematerialen dan is de brandveiligheid gewaarborgd, een veilig gevoel.
De meeste moderne isolatiematerialen zijn milieuvriendelijk, ze zijn niet gevoelig voor vocht, inzakking of vervorming. Zo weet u dat u na de renovatie van uw woning jarenlang plezier heeft van uw geplaatste isolatie.

Meer informatie over vloerisolatie tijdens renovatie?

Wij kunnen ons voorstellen dat er de nodige vragen zijn wanneer u tijdens de renovatie vloerisolatie aan wilt brengen. Helmwijk B.V. is gespecialiseerd in totale woningisolatie. U kunt bij ons terecht met al uw isolatievraagstukken, wij voorzien u graag van passend advies.
Wij gaan altijd voor de hoogst haalbare isolatiewaarde, en daarmee de hoogste besparing. Wilt u weten wat er in uw woning mogelijk is? Neem vrijblijvend contact met ons op.
Reactie plaatsen