Vloerisolatie bij een houten vloer

Vloerisolatie bij een houten vloer

Vloerisolatie bij een houten vloer moet met zorg worden aangepakt. Het gebruik van de verkeerde isolatiematerialen kunnen vervelende en kostbare gevolgen hebben. Vooral oudere woningen of woningen waar veel vocht vanuit de kruipruimte de woning binnen komt verdienen extra aandacht.

Het volledig afsluiten van een houten vloer met vloerisolatiematerialen is niet de bedoeling. De houten vloer moet kunnen blijven ademen. Sluit u het helemaal af met isolatiemateriaal dan liggen problemen als houtrot, optrekkend vocht en schimmelvorming op de loer.

Een ander, nauwelijks te voorkomen, gevaar bij het isoleren van een houten vloer aan de onderzijde is het volgende: De houten balkkoppen liggen op de koude fundering. De fundering blijft bij directe vloerisolatie immers koud. Op dit koudste punt kan condensatie ontstaan, ook bij een op het oog droge kruipruimte. Door condensatie kan er houtrot, zwammen en schimmels ontstaan.

Houten vloer isoleren voorkom houtrot

Vloerisolatie aan de onderzijde van uw houten vloer

Vloerisolatie wordt toegepast aan de onderzijde van houten vloeren. Er zijn verschillende isolatiematerialen die hiervoor gebruikt kunnen worden. Glas- of steenwol, PUR schuim en isolatiefolie zijn enkele bekende isolatiematerialen die veel gebruikt worden.

Een vereiste voor het aanbrengen van vloerisolatie aan de onderzijde van houten vloeren is wel dat er voldoende ruimte is in uw kruipruimte. De kruipruimte is vaak erg krap en voor het aanbrengen van vloerisolatie aan de onderzijde van uw houten vloer is zeker een hoogte van 50 centimeter nodig. Een hoogte van meer dan 50 centimeter werkt comfortabeler.

 

Isolatie van een vochtige houten vloer

Nederland is een nat land. Veel kruipruimten zijn dan ook erg vochtig. En in een deel staat zelfs continu een laag water. Een vochtige houten vloer is niet optimaal. Vocht veroorzaakt houtrot en schimmelvorming op uw houten vloer. En het vocht dringt, via uw vloer, door in uw woning. Ook daar kan dit vocht schimmelvorming veroorzaken in uw meterkast en op uw muren. Teveel vocht in uw woning zorgt voor een ongezond woonklimaat waarin schimmels, huisstofmijt en bacteriën vrij spel hebben.

Bij veel vochtoverlast vanuit de kruipruimte is het zaak het probleem bij de oorzaak aan te pakken. Heeft u uitgesloten dat er geen lekkages in uw kruipruimte aanwezig zijn dan kunt u ervan uitgaan dat het vocht uit de bodem komt.

Gevolgen van vocht voor uw houten vloer:

  • Houtrot
  • Optrekkend vocht
  • Schimmelvorming

Bescherm uw houten vloer tegen vocht

Een vochtige vloer geeft een onaangenaam woonklimaat. Koude voeten, een muffe geur in huis en tocht over de vloer, uw verwarming een graadje hoger zetten helpt niet.
Ook de levensduur van uw houten vloer wordt verkort door de blootstelling aan vocht.

Om uw houten vloeren te beschermen tegen vocht is het belangrijk het vocht op de bodem van uw kruipruimte te houden. Dit kunt u uitstekend doen door bodemisolatie aan te brengen.

Bodemisolatie zorgt ervoor dat kou en vocht vanuit de bodem, op de bodem blijft. Het zal niet langer condenseren tegen de houten balken van uw vloer. Kou en vocht blijven op de bodem van uw kruipruimte. De luchtlaag boven de bodemisolatie wordt warmer en droger.

DroCom isolatiechips zorgen voor uw houten vloer

Een bekende bodemisolatie, die al jaren lang toegepast wordt, zijn schelpen. Schelpen hebben diverse voordelen en een paar nadelen. Gebaseerd op deze eeuwen oude wijsheid werden de DroCom isolatiechips ontwikkeld. Ze hebben alle voordelen die schelpen isolatie ook hebben, maar dan zonder de nadelen.Houten vloer isoleren - Drocom bodemisolatie

DroCom isolatiechips zorgen dan uw houten vloer in topconditie blijft. Vocht en condens blijft onder de laag isolatiechips waardoor uw houten vloer al binnen enkele dagen droog zal worden. Schimmelvorming en houtrot zullen stoppen.
Zelfs als er een flinke laag water in uw kruipruimte staat blijven de DroCom isolatiechips optimaal werken. Dit super lichte isolatiemateriaal zal eenvoudigweg gaan drijven op het water waardoor de isolerende werking blijft.

Door het aanbrengen van DroCom isolatiechips zal uw houten vloer niet langer blootstaan aan een vochtige omgeving. Uw woning krijgt een aangenaam en gezond leefklimaat. De luchtkwaliteit in uw woning gaat omhoog, droge lucht is eenvoudiger te verwarmen waardoor uw verwarming minder hard hoeft te werken.

[tweetquote]Uw energierekening zal fors lager worden na het aanbrengen van DroCom bodemisolatie, jaar na jaar.[/tweetquote]

Ook bodemisolatie onder uw houten vloer?

Bent u benieuwd geworden naar de effecten en voordelen van bodemisolatie onder uw houten vloer? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.
Reactie plaatsen