Garage isoleren

Garage isoleren

Uw garage isoleren kan zeer lonend zijn. Zeker wanneer de garage direct aan uw woning verbonden is. Via een aangebouwde garage kan heel wat warmte uw woning verlaten, zonder dat u dat in de gaten hebt. Dit zorgt voor onnodig hoge stookkosten.

Natuurlijk is het isoleren van een garage anders dan een woning. In de garage moet een bepaalde ventilatie aanwezig zijn om achtergebleven uitlaatgassen, en andere dampen die van de auto af komen, een uitweg te bieden. U wilt deze dampen natuurlijk niet in huis hebben.
Hoe pakt u de isolatie van uw garage goed aan?

Hoe is de isolatie van uw garage nu?

Begin met het inventariseren van uw huidige isolatie. Sommige garages zijn voorzien van een gestorte beton vloer. Andere garages hebben een kruipruimte onder de vloer. Is dit het geval, kijk dan of deze vloer is voorzien van vloerisolatie of bodemisolatie. Kou en vocht uit de bodem geven een kil en klam klimaat in uw garage.

De muren van uw garage kunnen enkelsteens of met spouw gebouwd zijn. Controleer of de muren zijn voorzien van enige vorm van isolatie. Zijn er ramen in uw garage? Dubbel glas houdt uiteraard meer warmte binnen dan enkel glas.
Ook via het dak van uw garage kan veel warmte verloren gaan. Hoe is uw dak nu geïsoleerd?

Heel belangrijk punt in een garage is de garagedeur. Vooral bij een inpandige garage is het van belang dat er een geïsoleerde garagedeur is gemonteerd die naadloos afsluit. Grote kieren tussen de muur en deur zorgen ervoor dat het in de garage bijna net zo koud wordt als buiten, hoe hard u ook stookt.

Vloerisolatie van uw garage

De vloer van uw garage kan koud aanvoelen en is een grote bron van warmteverlies. Is uw Isoleren Garagegaragevloer een betonvloer op zand dan kan u alleen een isolatielaag bovenop uw vloer aanbrengen.
Afhankelijk van het doel waarvoor u uw garage gaat gebruiken kunt u een passend isolatiemateriaal kiezen.

Gaat u geen auto in uw garage parkeren dan kunt u kiezen voor een ‘zwevende’ vloer waar u isolatiemateriaal tussen bevestigd. Wilt u wel een auto in uw garage zetten dan kunt u een stevige isolerende laag op uw vloer aanbrengen.

Is uw garage voorzien van een kruipruimte dan heeft u meer keus in isolatiemateriaal. U kunt vloerisolatie aanbrengen aan de onderzijde van de vloer of voor bodemisolatie kiezen. Op deze pagina leggen wij u uit wat het verschil is tussen bodemisolatie en vloerisolatie.

Muurisolatie van uw garage

Is uw garagemuur voorzien van een spouw dan kunt u spouwmuurisolatie aanbrengen. De muren van uw garage zijn een grote bron van warmteverlies. Een goede isolatielaag voorkomt dat warmte via uw muren verloren gaat.
Heeft u geen spouw dan kunt u een isolatielaag aanbrengen, eventueel met een voorzetwand voor een nette afwerking.

Dakisolatie voor uw garage

Warmte stijgt, dat is in uw garage niet anders. Het is natuurlijk zonde als de warmte in uw garage via het dak weer verdwijnt. Dakisolatie is dan de oplossing. Hoe dikker de isolatielaag, hoe hoger de isolatiewaarde zal zijn. Bekijk dus waar u de dikste isolatielaag kwijt kunt. Vaak is dit aan de binnenkant van het dak. Maar natuurlijk zijn er meerdere manieren om uw dak te isoleren.

Garages isoleren

Wilt u meer informatie over het isoleren van uw garage?

Meer informatie over de isolatiemogelijkheden? Wij helpen u graag de beste isolatieoplossing te vinden voor uw garage. Vooral wanneer uw garage aan uw woning vast zit is er zeer veel winst te behalen met het isoleren van de garage. Ook als u deze ruimte alleen voor uw auto gebruikt.

Vaak worden er veel spullen opgeslagen in de garage of wellicht heeft u een extra koelkast of vriezer hier staan. Ongemerkt gaat u meerdere keren per dag de garage in. Elke keer komt er kou mee de woning binnen waardoor uw verwarming extra hard moet werken. En dan hebben we het nog niet eens over de tocht die onder de deur door komt.

Het isoleren van uw garage zal u zeker een mooie energiebesparing opleveren. Wij vertellen u daar graag meer over.
Reactie plaatsen