Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Hoe wordt spouwmuurisolatie aangebracht?

Spouwmuurisolatie aanbrengen, het klinkt als een hele klus. Want hoe wordt er nu een egale isolerende laag aangebracht tussen twee gesloten muren?
En hoe komt u erachter of uw spouwmuur geschikt is voor spouwmuurisolatie, of wellicht al voorzien is van een isolatielaag?

Spouwmuurisolatie is geen klusje dat u zelf even uitvoert. Laat het aanbrengen over aan een gespecialiseerd isolatiebedrijf en u weet zeker dat uw muren optimaal geïsoleerd zijn. Alleen zo kunt u jarenlang genieten van een aangenaam woonklimaat, en een fors lagere energierekening.

Onderzoek voor het aanbrengen van spouwmuurisolatiespouwmuurisolatie controle

Voor het aanbrengen van de spouwmuurisolatie, vaak al voor het uitbrengen van de offerte, komt een isolatiespecialist bij u thuis de situatie bekijken. Hierbij worden uw spouwmuren grondig geïnspecteerd.
Niet alleen het aantal te isoleren vierkante meters wordt opgemeten. Ook de spouwdiepte, het voegwerk, het type steen en de aanwezigheid van oude isolatielagen wordt bekeken en gemeten.

Via een klein gaatje in het voegwerk kan de isolatiespecialist, met een endoscoop, goed uw spouw inspecteren. De staat van de eventueel al aanwezige isolatielaag, en de aanwezigheid van vervuiling in de spouw kan zo goed in beeld worden gebracht.

Heeft u last van vochtproblemen zoals vochtplekken en schimmelvorming op uw binnenmuren? Vermeld dit dan zeker even bij het onderzoek. Uw isolatiespecialist kan hier rekening mee houden. Wellicht is uw vochtprobleem op te lossen met goede spouwmuurisolatie of aanvullende maatregelen, zoals een goede bodemisolatie.

Hoe lang duurt het aanbrengen van spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie aanbrengen vraagt weinig van uw tijd en inzet, u zult er nauwelijks overlast van ondervinden. Er zijn geen ingewikkelde verbouwingen of breekwerkzaamheden voor nodig.
Zolang de medewerkers van het isolatiebedrijf goed bij uw buitenmuur kunnen komen hoeft u verder niets te doen.

Normaal gesproken duurt het aanbrengen van spouwmuurisolatie een halve tot één hele dag. Alle werkzaamheden worden vanaf de buitenzijde van uw woning uitgevoerd.

Hoe gaat het aanbrengen van spouwmuurisolatie in zijn werk?spouwmuurisolatie

Om een mooie, egale isolatielaag aan te brengen is het belangrijk dat het isolatiemateriaal netjes en vakkundig wordt aangebracht.
In uw buitenmuur wordt, op elke vierkante meter, een gaatje geboord in het voegwerk. Via deze gaatjes wordt het isolatiemateriaal aangebracht. Wij gebruiken hiervoor een speciale machine die automatisch afslaat, zodra de benodigde hoeveelheid isolatiemateriaal is ingespoten. Zo worden menselijke fouten voorkomen en bent u ervan verzekerd dat uw spouwmuur op alle plekken van evenveel isolatiemateriaal is voorzien.

De gaatjes in het voegwerk worden uiteraard weer netjes dichtgemaakt met specie in dezelfde kleur.

Welk isolatiemateriaal er gebruikt wordt is afhankelijk van uw spouwmuren, en eventueel al aanwezige isolatie. Een goed en ervaren isolatiebedrijf kan u precies vertellen welk isolatiemateriaal bij uw woning het beste resultaat oplevert.

Spouwmuurisolatie laten aanbrengen

Spouwmuurisolatie aanbrengen is een vak apart. Het verkeerd aanbrengen van spouwmuurisolatie kan vervelende (vocht)problemen veroorzaken. En natuurlijk bereikt u niet het gewenste resultaat en de beoogde energiebesparing.

Kies daarom altijd een gespecialiseerd isolatiebedrijf om uw spouwmuurisolatie aan te laten brengen. Wij hebben jarenlange ervaring in de woningisolatie, waardoor wij u van het beste advies kunnen voorzien. Wij werken altijd met maatwerk isolatie, zodat u een zo hoog mogelijke besparing kunt verwachten.

Een van onze isolatiespecialisten komt graag bij u langs om uw spouwmuur te inspecteren. Wilt u meer informatie over het aanbrengen van spouwmuurisolatie? Neem gerust contact met ons op.
Reactie plaatsen