Na-isoleren van reeds geïsoleerde spouwmuren

Na-isoleren van reeds geïsoleerde spouwmuren

Na-isoleren is een zeer effectieve, kostenbesparende isolatieoplossing. Het na-isoleren van reeds geïsoleerde spouwmuren wordt niet door elk isolatiebedrijf gedaan. Soms krijgt u zelfs te horen dat eerst de oude isolatielagen verwijderd moeten worden, voor er een nieuwe laag kan worden aangebracht.

Logisch dat u er dan wel even twee keer over na wilt denken. Dat is nogal een ingrijpende verbouwing. Gelukkig kan het ook anders. Een stuk goedkoper, en met veel minder overlast.

Wij kunnen reeds geïsoleerde spouwmuren moeiteloos na-isoleren. Zonder eerst de oude isolatie te verwijderen, en met minimale overlast voor u.

Waarom geïsoleerde spouwmuren na-isoleren?

Bij veel huizen in Nederland is er al een vorm van spouwmuurisolatie aangebracht tijdens de bouw. Vaak zijn dit dunne lagen, die ondertussen verouderd zijn. Veel van deze materialen zijn niet goed bestand tegen vocht en vervormen door de tijd.

Het gevolg, de isolatielaag in de spouwmuur zakt naar beneden, waardoor lege plekken in de spouwmuur ontstaan. Op de plekken waar de isolatie verdwenen is komt de kou direct door de muur heen. Van het isolerende effect is weinig meer over.

Door deze muren te voorzien van een nieuwe, egale isolatielaag wordt de isolerende werking hersteld, en flink verbeterd.
De moderne isolatiematerialen zijn zeer goed bestand tegen vocht en zullen niet vervormen of inzakken. Hierdoor bent u verzekerd van een goed werkende spouwmuurisolatie, voor de rest van de levensduur van uw woning.

Helmfoam-voor

Hoe werkt na-isoleren van reeds geïsoleerde spouwmuren?

Wanneer u ons vraagt uw spouwmuur na te isoleren zullen wij altijd eerst een controle uitvoeren. Dit is nodig om de staat van uw spouwmuur goed in kaart te brengen. Wij willen ten alle tijden voorkomen dat u te maken krijgt met vochtproblemen en kunt genieten van een optimale isolatie.

Bij de controle kijken wij binnen in uw spouwmuur en meten de dikte op. Zo kunnen wij u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn en hoeveel u erop vooruit gaat.
Ook kijken wij of er bijvoorbeeld koudebruggen in uw spouwmuur aanwezig zijn. Deze kunnen voor vochtproblemen zorgen.

Ziet uw spouwmuur er bij de controle goed uit dan kan het na-isoleren beginnen. Met speciale apparatuur brengen wij het isolatiemateriaal aan. Dit gebeurt via kleine gaatje in uw gevel. Alle werkzaamheden worden van buitenaf uitgevoerd. Daardoor ervaart u weinig tot geen overlast.
Na afloop worden de gaatjes weer netjes afgedicht en kunt u gaan genieten van uw uitstekend geïsoleerde spouwmuren.

helmfoam spouwmuur na-isoleren

Beste isolatiemateriaal voor na-isolatie

Wij gebruiken Helmfoam, voor het na-isoleren van spouwmuren. Dit materiaal heeft alle positieve eigenschappen van bijvoorbeeld PUR schuim, maar geen van de negatieve effecten.
In uw spouwmuur zal Helmfoam de oude isolatielagen plat drukken en een mooie, egale isolatielaag vormen.

Bij het aanmaken en verwerken van Helmfoam worden geen chemische middelen gebruikt, enkel lucht. Het materiaal zet niet met grote druk uit, zoals bijvoorbeeld PUR schuim dat doet. U loopt daardoor geen enkel risico op een te hoge druk op de spouwbladen en ramen.

Dit na-isolatiemateriaal is ongevoelig voor vocht en schimmelvorming en is dampdoorlatend. Daarnaast is het ook nog eens bekroond met een brandklasse B, ofwel heel moeilijk brandbaar. Het voldoet aan alle brandvoorschriften, dat geeft u een veilig gevoel.

Met Helmfoam wordt een optimale isolatielaag bereikt die u een hoge besparing oplevert. Elk hoekje en gaatje wordt netjes gevuld door dit isolatiemateriaal.

Helmfoam na-isoleren

De spouwmuren van uw woning na-isoleren?

Wilt u weten of het zin heeft uw spouwmuren van extra isolatie te voorzien? Vraag ons gerust om advies. Een van onze isolatiespecialisten komt graag uw spouwmuur inspecteren. Dan weet u meteen waar u aan toe bent.
Wij geven u passend advies en een offerte, aangepast aan uw wensen. Neem contact met ons op en ontdek hoeveel u kunt besparen door uw spouwmuren te laten na-isoleren.
Reactie plaatsen