Na-isoleren spouwmuren, wanneer nuttig?

Na-isoleren spouwmuren, wanneer nuttig?

Het na-isoleren van spouwmuren kan u een hoge besparing opleveren. Ook al zijn uw spouwmuren, bij de bouw, voorzien van een isolatielaag dan nog geeft na-isoleren u veel voordelen.
De isolatietechnieken en materialen worden steeds beter. Ze zijn niet meer te vergelijken met de isolatiematerialen die bijvoorbeeld in de jaren ’80 werden gebruikt.

De oude isolatielaag zal steeds minder functioneel worden. Sommige materialen zakken in waardoor grote delen van de muur ongeïsoleerd zijn. Door uw muur te laten na-isoleren voorziet u uw spouw van een mooie, egale spouwmuurisolatie en zult u flink besparen op uw energierekening. En natuurlijk geniet u in huis van een aangenaam woonklimaat.

Wanneer is na-isoleren mogelijk?

Wilt u zeker weten of na-isoleren mogelijk is? Vraag dan een gespecialiseerd isolatiebedrijf uw spouwmuur te inspecteren. Zij kunnen zien hoe de staat van uw spouwmuur is en welk isolatiemateriaal er is gebruikt.

Is uw woning van voor 1920 dan heeft u waarschijnlijk geen spouwmuur en moet de isolatie op een andere manier toegepast worden.
Woningen vanaf 1920 werden gebouwd met een spouwmuur, maar nog niet voorzien van isolatiemateriaal. Deze spouw diende enkel voor het buiten houden van vocht.

Vanaf 1977 werd al regelmatig spouwmuurisolatie toegepast bij de bouw. Maar deze isolatiematerialen zijn niet te vergelijken met de materialen die tegenwoordig worden gebruikt.
De densiteit (aantal luchtcellen per cm3) is vaak laag. Of, indien slecht aangebracht, zakt de isolatie na verloop van tijd in of verpulvert, waardoor er weinig van uw isolatielaag over blijft. Hier heeft na-isoleren zeker nut en kan u grote verbeteringen opleveren.
De isolatiematerialen die tegenwoordig worden gebruikt voor spouwmuurisolatie zullen niet vergaan, hebben een hoge densiteit en zijn van zeer hoge kwaliteit.

Na-isoleren is mogelijk bij (bijna) elke spouwmuur die al isolatie bevat. Vraag naar de mogelijkheden bij een goede isolatiespecialist.

helmfoam spouwmuur na-isoleren

Voordelen van na-isoleren

Na-isoleren levert u diverse voordelen op. In de eerste plaats natuurlijk een fijne besparing op uw energierekening. U zult per jaar gemiddeld 7 tot 10 kubieke meter gas besparen, voor elke vierkante meter geïsoleerde spouw. Daardoor is de terugverdientijd relatief kort. Bij een gemiddelde woning heeft u uw investering na 3 tot 5 jaar al weer terug.

Daarnaast heeft u weinig tot geen overlast van het na-isoleren van uw spouwmuur. De werkzaamheden worden vanaf de buitenzijde uitgevoerd, u heeft dus geen rommel in huis. Er komen geen sloopwerkzaamheden aan te pas, u ziet er na afloop zo goed als niets meer van.

De effecten van het na-isoleren zijn merkbaar aan het aangenamere binnenklimaat. De warmteverdeling wordt beter en de (schijn)tocht zal verdwijnen. In de winter blijft uw woning aangenaam warm en tijdens een warme zomer is het heerlijk koel.

Vochtproblemen na het na-isoleren

Twijfelt u of u uw spouwmuur wilt laten na-isoleren door de verhalen over vochtproblemen? Het is een bekend probleem, wat meestal ontstaat wanneer de isolatie slecht wordt aangebracht. Of als er niet goed wordt gelet op de situatie in de kruipruimte.

Kies dus in de eerste plaats altijd een isolatiebedrijf dat veel ervaring heeft met het na-isoleren van spouwmuren. Een goede isolatiespecialist zal altijd letten op de ventilatie en er alles aan doen om vochtproblemen te voorkomen.

Het kan zijn dat de ventilatie van uw kruipruimte nu via uw spouwmuren loopt. Wanneer deze worden voorzien van een nieuwe isolatielaag kan het vocht uit uw kruipruimte niet meer weg. Dit kan tot vervelende vochtproblemen leiden. Er moet dus worden gezorgd voor nieuwe ventilatie mogelijkheden of een zeer goede bodemisolatie.

Helmfoam na-isoleren

Na-isolatie bij uw spouwmuur?

Wilt u weten hoe het met uw spouwmuurisolatie is gesteld? Een van onze isolatiespecialisten komen graag bij u langs om uw spouwmuur te inspecteren. Aan de hand van deze informatie kunnen wij u voorzien van eerlijk en passend isolatieadvies voor uw woning.

Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.
Reactie plaatsen