Terugverdientijd van spouwmuurisolatie

Terugverdientijd van spouwmuurisolatie

De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is zeer aantrekkelijk. Van alle woningisolatie heeft deze vorm het hoogste rendement. In maximaal 5 jaar heeft u uw investering terug. Maar meestal is deze tijd flink korter. Enkel door te besparen op uw energiekosten zult u uw investering terugverdienen.

Afhankelijk van de huidige gasprijzen, en factoren als het rendement van uw HR ketel en de ligging van uw woning kan de terugverdientijd variëren. Hoe dan ook is spouwmuurisolatie een zeer aantrekkelijke manier om uw woning energiezuiniger te maken en flink op de kosten te besparen.

Zo snel verdient u spouwmuurisolatie terugSubsidie spouwmuurisolatie

De exacte terugverdientijd is van verschillende factoren afhankelijk. Maar het staat vast dat spouwmuurisolatie het hoogste rendement levert van alle isolatiemaatregelen die u kunt treffen. De relatief lage kosten zorgen voor een korte terugverdientijd en maken deze investering zeer interessant. En als u uw investering eenmaal terugverdient heeft blijft u besparen op uw energierekening, jaar na jaar.

Afhankelijk van uw stookpatroon zult u, met een gemiddelde woning, zo’n 9 m3 per vierkante meter geïsoleerde muur besparen. Voor de meeste woningen betekent dit een terugverdientijd van 3 tot 3,5 jaar. En wellicht heeft u nog recht op een subsidie vanuit uw gemeente of de overheid. Dan wordt uw terugverdientijd nog korter!

Uw investering nog sneller terugverdiend

Hoe hoger uw besparing, hoe sneller u uw investering zult terugverdienen. Daarom is het belangrijk voor het beste isolatiemateriaal te kiezen. Hiervoor kijkt u naar de isolatiewaarde van het materiaal. Deze wordt uitgedrukt in lambda-waarde. Hoe lager deze waarde hoe beter de isolatiewaarde. Wij werken met spouwmuurisolatiemateriaal met een lambda-waarde van 0,034 W/(m.K.).
Dit is beter dan de veelgebruikte EPS parels en gelijkwaardig aan PUR schuim, maar dan beter voor uw gezondheid.

Kiezen voor het juiste isolatiemateriaal, passend bij uw woning, kan ervoor zorgen dat u nog sneller uw investering zult terugverdienen.

Combineer uw spouwmuurisolatie voor nog meer voordeelEnergieneutraal huis

Woningisolatie bestaat uit meer dan alleen spouwmuurisolatie. Pakt u uw woning als één geheel aan dan zult u nog meer besparen. Combineer uw spouwmuurisolatie met vloerisolatie of bodemisolatie en dakisolatie en u zult nog meer besparen. Alle isolatiemaatregelen samen versterken elkaar en zorgen voor een zeer aangenaam woonklimaat en hoge besparing op uw energierekening.

Daarnaast is het belangrijk uw woning in de juiste volgorde te isoleren. Zo voorkomt u dat vocht in uw woning ‘gevangen’ wordt en daar voor problemen gaat zorgen. Begin met een goede bodem- of vloerisolatie, gevolgd door spouwmuurisolatie en aansluitend dakisolatie om optimaal te profiteren van de voordelen.

Zullen wij uw terugverdientijd berekenen?

Bent u benieuwd hoe lang de terugverdientijd bij uw woning is? Dit kunnen wij, aan de hand van de huidige gasprijzen, voor u berekenen. Daarnaast kunnen wij ook voor u kijken of er in uw gemeente, of via de overheid, op dit moment subsidies zijn waarvan u gebruik kunt maken.

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u en voorzien u van passend advies, afgestemd op uw woning.
Reactie plaatsen