Ervaringen na spouwmuurisolatie

Ervaringen na spouwmuurisolatie

De ervaringen na spouwmuurisolatie zijn voornamelijk positief, en zo hoort het ook. Spouwmuurisolatie hoort u een comfortabele woning op te leveren. En natuurlijk een flinke besparing op uw energierekening.

Wanneer dit niet het geval is, of erger nog, wanneer u negatieve gevolgen ervaart na het aanbrengen van isolatie in uw spouwmuur bent u natuurlijk minder blij.

Hoe voorkomt u negatieve ervaringen?

Voornamelijk positieve ervaringen na spouwmuurisolatie

Veruit de meeste mensen ervaren de positieve effecten van spouwmuurisolatie. Maar de meeste van deze ervaringen ziet u niet terug op bijvoorbeeld internet. Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die hun positieve ervaringen willen delen, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Veel gehoorde positieve ervaringen:Energieneutraal huis
 • Direct resultaat
 • Besparing op de energie rekening
 • Aangename temperatuur in huis
 • Gelijkmatig verdeelde warmte
 • Niet langer kille muren en tocht in huis
 • De woning wordt meer waard
 • Beter/hoger energielabel
 • Weinig tot geen overlast bij het aanbrengen
 • Snel geplaatst
Naast alle positieve ervaringen gaan er ook de nodige negatieve verhalen rond. Deze verhalen kunnen u er vanaf weerhouden om spouwmuurisolatie in uw woning aan te laten brengen. En dat is zonde. Daarom gaan wij graag nog wat verder in op de negatieve ervaringen.

Waar komen negatieve ervaringen met spouwmuurisolatie vandaan?

Spouwmuurisolatie aanbrengen is een vak apart. Wordt dit niet goed uitgevoerd, of het verkeerde isolatiemateriaal gebruikt dan kan het flink mis gaan. Een isolatiebedrijf dat onvoldoende ervaring heeft met spouwmuurisolatie, of na-isolatie van spouwmuren, kan u de verkeerde informatie geven. Gevolg hiervan is dat er de verkeerde keuzes worden gemaakt. Zowel in het gebruikte isolatiemateriaal als het aanbrengen hiervan.

Een ervaren isolatiebedrijf zal altijd eerst een grondige inspectie uitvoeren. Met deze belangrijke informatie wordt de keus voor het juiste isolatiemateriaal bepaald, en de juiste manier van aanbrengen. De meeste negatieve ervaringen hadden voorkomen kunnen worden door professioneel advies.

Veel gehoorde negatieve ervaringen:vocht in huis
 • Vochtproblemen
 • Schimmelvorming op de binnenmuren
 • Kapot gevroren gevel
 • Koude, vochtige plekken in de muur
 • Weinig besparing
Spouwmuurisolatie op zich zou alleen maar positieve ervaringen met zich mee mogen brengen. Maar zonder goede inspectie weet u niet of uw muur geschikt is voor isolatie. Puin of andere vervuiling in uw spouwmuur zorgt voor koudebruggen. Deze verminderen de werking van de isolatie enorm, en ze kunnen voor vervelende vochtproblemen zorgen.

Ook de verkeerde keuze in isolatiemateriaal kan tegenvallende resultaten geven. Spouwmuurisolatie hoort van alle isolatie maatregelen het hoogste rendement te geven. Maar wanneer er gekozen wordt voor het verkeerde isolatiemateriaal vallen de resultaten tegen. Een smalle spouw heeft een isolatielaag nodig met een zo hoog mogelijke isolatiewaarde. Wordt hier een isolatiemateriaal geplaatst met een lage isolatiewaarde dan zult u nauwelijks besparen.

Liever geen negatieve ervaring met spouwmuurisolatie?

Wilt u ook het liefst negatieve ervaringen voorkomen? Laat dan uw spouwmuurisolatie aanbrengen door een isolatiebedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Helmwijk B.V. in Bleiswijk is gespecialiseerd in complete woningisolatie. Wij bekijken uw woning dan ook als één geheel. Zo kunnen wij voorkomen dat het aanbrengen van spouwmuurisolatie een negatieve ervaring voor u wordt.

Eén van onze isolatiespecialisten komt uw spouwmuur grondig inspecteren. Is uw spouwmuur breed genoeg, is er geen vervuiling aanwezig en hoe is de staat van uw gevel? Wanneer de staat van uw muur goed in kaart is gebracht wordt er ook gekeken naar de aanwezigheid van eventuele andere isolatie en ventilatie. U wilt natuurlijk niet dat uw nieuwe isolatie de ventilatie vanuit uw kruipruimte blokkeert. Of dat vocht vanuit uw kruipruimte voor problemen gaat zorgen.

Door uw woning als één geheel te bekijken kunnen wij u een compleet en passend advies geven. Zonder dat u bang hoeft te zijn voor negatieve ervaringen achteraf.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie, en om de mogelijkheden te bespreken.
Reactie plaatsen