Zelf vloerisolatie aanbrengen

Zelf vloerisolatie aanbrengen

Zelf vloerisolatie aanbrengen? Dat doet u wel even als echte doe-het-zelver! Het liefst wilt u alles aan uw woning zelf aanpakken, ook de vloerisolatie. En dat kan prima. Want wie een beetje handig is kan zelf zijn vloer isoleren.
Uiteraard is het belangrijk dat er de juiste materialen gebruikt worden. U kijkt hiervoor naar een zo hoog mogelijke isolatiewaarde. Want die biedt u de hoogste energiebesparing.

U wilt natuurlijk ook dat uw kruipruimte toegankelijk blijft. Want als u eens voor een leiding of bedrading onder de vloer moet zijn, wilt u hier zo eenvoudig mogelijk bij kunnen.
Een veel voorkomend probleem in kruipruimten is vocht. Wist u dat u dit vochtprobleem kunt aanpakken met de juiste isolatie?

Welke vloerisolatie kiest u?

U kunt ervoor kiezen uw vloer aan de onderzijde te voorzien van isolatieplaten, isolatiefolie of mineralen wol. Veel materialen zijn bij de gemiddelde bouwmarkt te verkrijgen. Maar leveren ze ook het gewenste resultaat? Bij vloerisolatie kunt u beter eenmalig wat meer besteden zodat u daarna jaren lang kunt genieten van een hoge energiebesparing.

Wanneer u isolatiemateriaal direct aan de onderzijde van uw vloer aanbrengt kan dit maar tot een beperkte dikte. En dat terwijl een dikkere laag vaak een hogere energiebesparing oplevert.Zelf vloerisolatie aanbrengen - Leidingen onder de vloer

Daarnaast is deze vorm van directe vloerisolatie een vastzittend materiaal. De toegankelijkheid van uw kruipruimte wordt hierdoor behoorlijk beperkt. Dit kan in de toekomst tot problemen leiden wanneer u werkzaamheden in uw kruipruimte uit moet voeren.

Vloerisolatie heeft een warme- en een koude kant. De warme kant is de kant van uw vloer. De koude kant is de onderkant van uw isolatielaag, onder de vloer. Vocht heeft de eigenschap te condenseren op het koudste oppervlak. Hierdoor zal het aanwezige vocht condenseren aan de onderkant van de isolatie, dicht bij uw vloer. Zeker bij houten vloeren en doorvoeringen van leidingen, naar de meterkast of uw radiators, kan dit tot vochtproblemen leiden.

Veilig zelf vloerisolatie aanbrengen met optimaal resultaat

Als doe-het-zelver is het belangrijk de risico’s goed in te schatten. Ga op een veilige manier te werk. Kies voor de juiste gereedschappen en isolatiematerialen. Vloerisolatie zelf aanbrengen, makkelijk met bodemisolatie van DroComBodemisolatie is een verstandige keus. Met bodemisolatie kan een zeer hoge isolatiewaarde behaald worden en daarmee een hogere energiebesparing dan diverse andere isolatievormen.
Bodemisolatie is een los materiaal waar u doorheen kunt kruipen. Uw kruipruimte blijft dus goed toegankelijk. Een ander groot voordeel, vocht condenseert op de bodem. Ver van uw vloer vandaan. Hiermee lost u veel voorkomende vochtproblemen op.

Bodemisolatie is gemakkelijk en snel zelf aan te brengen. U kunt zakken bodemisolatie in uw kruipluik leegstorten en met een bladblazer verder uw kruipruimte in blazen. Daarna strijkt u het geheel glad en klaar is uw isolatielaag.
Let er wel op dat u nooit met elektrische apparaten zelf de kruipruimte in gaat. In combinatie met het aanwezige vocht kan dit tot gevaarlijke situaties leiden.

Wilt u meer informatie over verschillende isolatievormen? Lees dan ons artikel over het verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie.

Voordelen zelf aanbrengen vloerisolatie:

  • Directe besparing op de energiekosten
  • Zeer hoge isolatiewaarde met DroCom bodemisolatie
  • Kruipruimte blijft toegankelijk na aanbrengen isolatiemateriaal
  • U voorkomt vochtproblemen in de toekomst
  • Verhoog uw wooncomfort
 

Prijsverschil zelf isoleren of laten isoleren

Door zelf uw vloer te isoleren bespaart u op de arbeidskosten. Al wordt deze besparing enigszins teniet gedaan doordat de overheid isoleren stimuleert. Op arbeidskosten wordt nu maar 6% btw geheven in plaats van de gebruikelijke 21%.
Als u het isolatiemateriaal bij u thuis laat bezorgen, en zelf gaat aanbrengen, moeten over alle kosten 21% btw worden berekend. Hierdoor is het prijsverschil een stuk kleiner dan voorheen. Maar het loont nog steeds de moeite om zelf isolatie aan te brengen.

Wilt u weten wat het kost als wij uw vloerisolatie aanbrengen? Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Reactie plaatsen