Vloerverwarming en vloerisolatie

Vloerverwarming en vloerisolatie

Vloerverwarming en vloerisolatie vullen elkaar mooi aan. Heeft u vloerverwarming dan denk u misschien niet zo snel aan vloerisolatie. U heeft tenslotte geen last van koude voeten. Maar juist wanneer u vloerverwarming heeft is goede vloerisolatie onmisbaar. Doordat de verwarming in uw vloer zit verliest u veel warmte, en daarmee extra comfort, doordat een groot deel van de warmte via uw kruipruimte verdwijnt. Vangt u dit niet op met goede vloerisolatie dan loopt u een aanzienlijke energiebesparing mis.

Het effect van vloerverwarming zonder goede isolatie

Juist bij vloerverwarming is goede isolatie nodig. De isolatiewaarde, of Rc-waarde, moet zelfs hoger zijn dan bij woningen zonder vloerverwarming. Doordat de verwarming in uw vloer zit is meer isolatiemateriaal nodig om warmteverlies tegen te gaan.

Is uw vloer niet voorzien van goede isolatie dan kunnen de warmteverliezen enorm zijn. U kunt dit bijvoorbeeld merken aan het traag opwarmen van uw vloer. Sommige plekken kunnen zelfs niet tot nauwelijks warm worden. Veel mensen laten daarom de verwarming continue aan staan wat resulteert in een torenhoge energierekening.

Zonder goede isolatie kan het onder uw vloer zelfs warmer zijn dan boven uw vloer. Bij sommige woningen met vloerverwarming kunt u zien dat sneeuw om het huis sneller smelt. Dit komt doordat de vloerverwarming de grond onder en om het huis opwarmt. Stelt u zich eens voor hoeveel besparing het oplevert wanneer u deze warmte in uw woning kunt houden.

Zelfs bij nieuwbouwwoningen is de vloerisolatie vaak niet dik genoeg in combinatie met vloerverwarming. Het verbeteren van de isolatiewaarde levert hier een aanzienlijke winst op. Zowel op uw energierekening als uw comfort.

Tekenen dat uw vloerisolatie niet voldoende is:

  • Uw vloerverwarming warmt traag op
  • Koude plekken in uw vloer
  • Hoge energierekening
  • Sneeuw om het huis smelt sneller
  • Uw kruipruimte voelt warm aan
vloerverwarming vloerisolatie

Voordelen van vloerisolatie bij vloerverwarming

Goede vloerisolatie bij vloerverwarming biedt u vele voordelen:
  • Uw vloer warmt sneller en egaler op
  • De vloerverwarming laat zich beter regelen
  • De vloer blijft langer warm na het terugzetten van de thermostaat
  • Uw gasrekening zal een stuk lager uitvallen
  • De energiebesparing kan zomaar oplopen tot 34%

Hogere isolatiewaarde nodig bij vloerverwarming

Bij vloerverwarming is een hoge isolatiewaarde erg belangrijk. De Rc-waarde van uw vloerisolatie moet minstens 3,5 zijn. Een isolatiewaarde van 5 is uiteraard nog beter. Juist omdat de verwarming in uw vloer verwerkt zit kan alleen een goede, dikke isolatielaag de warmte in uw woning houden.

Zelfs als uw vloer al voorzien is van een isolatielaag loont het de moeite dit onder de loep te nemen. Aanwezige isolatiematerialen kunnen verbeterd worden door extra isolatiemateriaal toe te voegen. Zelfs voor kruipruimten met geringe hoogte zijn geschikte isolatiematerialen verkrijgbaar.

Wilt u meer weten over de isolatiewaarden van verschillende isolatiematerialen? Daarover leest u meer in ons artikel over de betekenis van isolatiewaarden bij vloerisolatie.

Bodemisolatie bij vloerverwarming

Wanneer uw vloerverwarming eerst bezig is de volledige kruipruimte op temperatuur te krijgen voor uw woning aan de beurt is, dan is het tijd voor goede vloerisolatie. Bodemisolatie is een zeer effectieve manier van kruipruimte isolatie. De isolatiechips van DroCom vormen een isolerende laag in uw kruipruimte.
Eventueel vocht blijft onder de isolatielaag. Zelfs water in uw kruipruimte is geen probleem. De isolatiechips blijven hierop drijven. Hierdoor zal de lucht in uw woning droger worden. En droge lucht is makkelijker te verwarmen dan vochtige lucht. En Drocom bodemisolatie bij vloerverwarminghet voelt ook nog een stuk comfortabeler aan.

Het aanbrengen van bodemisolatie met DroCom isolatiechips is een eenvoudige ingreep. Zelfs in kruipruimten met geringe hoogte. En mocht u in de toekomst werkzaamheden willen uitvoeren in uw kruipruimte, dan schuift u de isolatiechips eenvoudig opzij.

Is uw vloer al optimaal geïsoleerd?

Wilt u weten of u optimaal rendement haalt uit uw vloerverwarming? Wilt u weten hoe hoog de isolatiewaarde is van de in uw kruipruimte aanwezige isolatiematerialen? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en geven u desgewenst advies om nog meer energie te besparen.
Reactie plaatsen