Subsidie en financiering van vloerisolatie en duurzame energie

Subsidie en financiering van vloerisolatie en duurzame energie

Subsidie en financiering helpt u om uw woning te voorzien van vloerisolatie en duurzame energie op te wekken. Uw woning energiezuiniger maken kost geld, een investering die u misschien niet direct heeft liggen. Krijgt u subsidie op uw woningisolatie dan zult u uw investering nog sneller terugverdienen. Een financiering helpt u met het toepassen van duurzame maatregelen, zodat u sneller kunt profiteren van alle voordelen.

De rijksoverheid stimuleert geregeld het aanbrengen van woningisolatie, zoals vloerisolatie. Helaas is hiervoor geen vast beleid. Regelmatig wordt er subsidie gegeven voor isolerende maatregelen die uw huis duurzamer maken en/of btw kortingen. Ook het toepassen van duurzame energie wordt hierin meegenomen. Om deze duurzame maatregelen nog verder te stimuleren zijn er zelfs speciale financieringsmogelijkheden.

Het isoleren van uw woning en energie besparen wordt natuurlijk nog aantrekkelijker wanneer er een subsidie tegenover staat. U bespaart veel energie en dat is goed voor het klimaat en voor uw portemonnee. Maar ook zonder subsidie is isolatie financieel aantrekkelijk. In dit artikel laten wij u de mogelijkheden zien. Wilt u weten welke regelingen er op dit moment van toepassing zijn, neem gerust contact met ons op.

Subsidies en maatregelen bij isolatie en duurzame energie

Er worden regelmatig diverse subsidies en maatregelen in het leven geroepen om u over de streep te trekken. Woningisolatie geven u meer comfort in huis en besparen u veel energie. Met of zonder subsidie, u bespaart een flink bedrag per jaar.

Subsidies worden onder andere gegeven voor:

  • Dakisolatie
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Isolerend glas
Ook duurzame energie is goed voor het duurzame energie zonnepanelenmilieu en uw energierekening wordt er een stuk aantrekkelijker door. De aanschaf van diverse energiebesparende maatregelen wordt aantrekkelijker gemaakt door landelijke subsidies, die eens in de zoveel tijd van toepassing zijn. Wanneer u zonnepanelen koopt kunt u soms zelfs de btw terugvragen bij de belastingdienst, zowel voor de aanschaf als de installatie!

Maak uw woning duurzamer met:

Diverse gemeentes en provincies hebben lokale subsidiepotjes. Wilt u weten welke subsidies uw gemeente kan geven? Kijk dan op energiesubsidiewijzer.nl.

Isolatie subsidie en btw tarief, voor eigen huis én huurwoning

Naast de mogelijke subsidies is het btw tarief op arbeidsloon verlaagd naar 6%, voor het aanbrengen van isolatie in uw woning. Dit scheelt u al snel honderden euro’s.
En wanneer u twee of meer isolatiemaatregelen combineert konden u en de subsidie vloerisolatievereniging van eigenaren zo’n 20% van de door u gemaakte kosten terug krijgen. Dit was geregeld in de landelijke subsidie energiebesparing eigen huis. Deze pot is op. Wellicht komt er in de toekomst een nieuw bedrag hiervoor beschikbaar. Wij zijn hiervan op de hoogte en adviseren u hier graag over.

Zelfs aan de eigenaren van huurwoningen werd gedacht. Tot eind 2017 zijn er landelijke subsidies gegevens voor het energiezuiniger maken van uw huurwoning. Zo wordt het isoleren van uw huurwoning ook financieel aantrekkelijk, zeker als u voor langere tijd in deze woning wilt blijven. Samen met de subsidie zorgt de jaarlijkse besparing ervoor dat u uw investering snel terugverdient.
Ook zonder subsidie kan de jaarlijkse besparing op uw energierekening aantrekkelijk zijn voor u als huurder.

Financiering isolatie en duurzame maatregelen

Wilt u graag uw woning isoleren, maar laten de financiën het niet toe? Het rijk en een aantal grootbanken hebben Het Nationaal Energiebespaarfonds opgericht. Hierdoor wordt het nemen van duurzame maatregelen nog verder gestimuleerd. Het is nu voor iedereen mogelijk zijn woning te verduurzamen.

Ondanks dat u hierbij een lening aangaat zijn de opbrengsten groter dan de kosten. U financiering vloerisolatiekunt tot maximaal € 25.000,- lenen en profiteert hierbij van een aantrekkelijke rente. Aflossen kan boetevrij.
Alle informatie over deze regeling kunt u vinden op de website energiebespaarlening.nl
Hier kunt u eenvoudig zien hoeveel u kunt lenen met de leencheck. U krijgt een helder beeld van de maandlasten en de totale kosten van de lening. Hierdoor kunt u gemakkelijk berekenen wat het isoleren van uw woning u oplevert.

Welke stappen gaat u zetten?

Of u in aanmerking komt voor subsidie of niet, isoleren levert u altijd voordeel op. Een aangenaam woonklimaat, meer comfort en een fors lagere energierekening. Eigenlijk zijn er geen redenen om niet te beginnen met isoleren.

Wilt u serieuze stappen gaan ondernemen om energie te besparen? Begin met goede isolatie. Heeft u dit op orde, dan kunt u de overige, benodigde energie duurzaam opwekken.
Twijfelt u of u in aanmerking komt voor subsidie voor isolatie? Neem gerust contact met ons op over uw isolatie. Wij adviseren u graag.
Reactie plaatsen