Isolerende ondervloer, heb ik dan nog vloerisolatie nodig?

Isolerende ondervloer, heb ik dan nog vloerisolatie nodig?

Een isolerende ondervloer wordt geplaatst voor het aanbrengen van laminaat of parket. Het is een laag die wordt aangebracht op de bestaande houten of betonnen vloer van uw woning.
Er zijn verschillende isolerende ondervloeren leverbaar. Sommige zijn zeer geschikt voor geluidsdemping andere hebben een hoog egaliserend vermogen.

Maar hoe goed isoleren deze ondervloeren en is vloerisolatie na het plaatsen van een ondervloer overbodig?

Wanneer gebruikt u een isolerende ondervloer?

Voor u uw laminaat- of parketvloer aanbrengt legt u eerst een isolerende ondervloer. Deze laag zorgt ervoor dat u lang plezier hebt van uw nieuwe vloer, de ondervloer zal de levensduur van uw nieuwe vloer verlengen.
Er zijn vier punten waarop u uw ondervloer kunt uitkiezen:
- Vochtdichtheid
- Egaliserend vermogen
- Warmte isolatie
- Geluidsdemping

Isolerende ondervloer, vocht- en dampdicht

Wanneer u last heeft van een vochtige kruipruimte komt dit vocht ook in uw woning terecht. ondervloer isolerendOptrekkend vocht kan uw nieuwe vloer aantasten en onherstelbaar beschadigen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Een isolerende ondervloer met vocht- en dampdichte eigenschappen kan u helpen uw vloer te beschermen.

Heeft u veel last van optrekkend vocht dan is het beter dit bij de bron aan te pakken, in uw kruipruimte. Goede bodemisolatie is hier de oplossing, hierover later meer.

Isolerende ondervloer met egaliserend vermogen

Om uw nieuwe vloer netjes te kunnen leggen heeft u een vlakke ondergrond nodig. Door een isolerende ondervloer te leggen met egaliserend vermogen kunt u oneffenheden tot wel 6 millimeter opvangen.

Geluidsdempende ondervloer

Een isolerende ondervloer met geluidsdempende eigenschappen is onmisbaar als u parket of laminaat wilt leggen in een appartement of op uw bovenverdieping. Geluiden zullen veel minder doorklinken naar de onderliggende ruimte.
Wilt u maximale geluidsisolatie, let dan op het TÜV certificaat op de ondervloer van uw keus.

Warmte isolatie van de isolerende ondervloer

Een isolerende ondervloer kan zorgen dat warmte langer in de ruimte wordt vastgehouden. Uw vloer voelt hierdoor minder koud aan. Maar door de dunne laag heeft deze ondervloer weinig isolatiewaarde. Wilt u echt gaan besparen op uw energiekosten dan is vloerisolatie onmisbaar.

Let ook op met vloerverwarming. Legt u een laag warmte isolerende ondervloer over uw vloerverwarming dan zal deze minder goed werken. Er zijn speciale ondervloeren leverbaar voor vloeren met vloerverwarming.

Heeft u vloerisolatie nodig in combinatie met een isolerende ondervloer?

Jazeker, alleen een ondervloer is niet voldoende om uw huis te beschermen tegen kou en vocht vanuit de kruipruimte. Ook zal een isolerende ondervloer niet de energiebesparing opleveren die u met vloerisolatie en bodemisolatie wel kunt behalen.Bodemisolatie

Vooral wanneer er een laag water in uw kruipruimte staat of u veel last heeft van optrekkend vocht in uw woning wilt u dit probleem bij de bron aanpakken, in uw kruipruimte. Hier biedt een goede bodemisolatie de oplossing. Bodemisolatie zoals DroCom isolatiechips vormen een dikke, isolerende laag op de bodem van uw kruipruimte. Vocht en condens blijft gevangen onder deze laag en zal niet langer uw woning binnen komen. Zo is uw nieuwe vloer zeker veilig voor vocht van onderaf.

Daarnaast bieden vloerisolatie en bodemisolatie u meer voordelen. In dit artikel leest u meer over het verschil is tussen bodemisolatie en vloerisolatie.
Natuurlijk mag u altijd contact met ons opnemen voor meer informatie. Wij adviseren u graag over de isolatiemogelijkheden en de resultaten die u mag verwachten in uw woning.
Reactie plaatsen