5 Voordelen van spouwmuurisolatie

5 Voordelen van spouwmuurisolatie

Overal wordt geroepen dat spouwmuurisolatie u zoveel voordelen zal opleveren. Maar wat gaat u hier nu echt van merken? Wij geven u hier de 5 grootste voordelen van spouwmuurisolatie.

Want spouwmuurisolatie is een geweldige investering die u zeer snel zult terugverdienen. De terugverdientijd bij een gemiddelde woning is tussen de 3 en 5 jaar. En daarna geniet u jaarlijks van de besparing op uw energierekening.

Meer comfort met spouwmuurisolatie

Een muur zonder isolatie is kil en straalt kou af. Zo ontstaat schijntocht of trek in huis wat een onaangenaam gevoel geeft. U kunt zelfs last hebben van vochtige binnenmuren en schimmelproblemen.

Wanneer er op de juiste manier spouwmuurisolatie wordt aangebracht gaat de temperatuur van uw binnenmuren voelbaar omhoog. Dit geeft een comfortabel en behaaglijk gevoel. Er gaat nu veel minder warmte verloren via de muren van uw woning. Daardoor hoeft u minder hard te stoken.
De temperatuur in de kamer zal veel gelijkmatiger blijven.

Bijkomend voordeel is dat uw woning in de zomer langer koel zal blijven door de isolatielaag. En de aangebrachte isolatie werkt ook nog eens geluidsdempend.

Bespaar met spouwmuurisolatieBesparen Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie zal ervoor zorgen dat uw energiekosten direct omlaag gaan. Al in enkele jaren heeft u uw investering terug. En heeft u een subsidie ontvangen op uw isolatie, dan is de terugverdientijd nog sneller.

Het rendement van spouwmuurisolatie is het hoogste van alle woningisolatie, vergeleken met dakisolatie en vloerisolatie. Het aantal vierkante meter dat u met spouwmuurisolatie aanpakt is het grootste te isoleren oppervlak.

Daarnaast stijgt de waarde van uw woning. Door spouwmuurisolatie aan te brengen voldoet uw woning aan de hogere eisen die tegenwoordig aan woningen gesteld worden. Een hoger energielabel bij verkoop maakt uw woning aantrekkelijker op de woningmarkt.

Help met milieu met spouwmuurisolatie

Brandstoffen worden steeds schaarser, door uw woning te isoleren heeft u hier minder van nodig. Met goede isolatie wordt uw CO2 uitstoot lager, waardoor u helpt het broeikaseffect te verminderen.

Daarbij gaat het verwerken van spouwmuurisolatie snel en schoon, er komen geen schadelijke dampen of gassen bij vrij. Uw woning wordt er brandveiliger van. Spouwmuurisolatie is brandwerend materiaal.

Spouwmuurisolatie, veel voor weinig

In vergelijking met de opbrengsten zijn de kosten voor spouwmuurisolatie relatief laag. Het is de best renderende isolatievorm die u kunt toepassen in uw woning. Zeker met de alsmaar stijgende energieprijzen zult u uw investering steeds sneller terugverdienen.

De kosten zijn eenmalig maar de besparing op uw energierekening gaat jaar na jaar door.

Weinig overlast van spouwmuurisolatiespouwmuurisolatie aanbrengen

Spouwmuurisolatie wordt op een snelle en schone manier aangebracht, vanaf de buitenzijde van uw woning. U zult hier dus zo goed als geen overlast van ervaren. Er zijn geen ingewikkelde verbouwingen nodig om het isolatiemateriaal aan te brengen.
Bij de meeste woningen is het aanbrengen van de spouwmuurisolatie binnen één dag klaar.

Zelf de voordelen van spouwmuurisolatie ervaren?

Wilt u zelf ervaren wat spouwmuurisolatie voor uw woning kan doen? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan. Een van onze isolatiespecialisten komt graag uw woning inspecteren, zodat wij u passend isolatieadvies kunnen geven.

Isolatie is bij ons altijd maatwerk, wij gaan voor het hoogste rendement!
Reactie plaatsen