CO2-vermindering door woningisolatie, zo werkt dat
05 augustus 2022 

CO2-vermindering door woningisolatie, zo werkt dat

Uw CO2 verminderen is een mooi streven. Nieuwe woningen worden tegenwoordig gebouwd met zeer goede isolatie. Energieneutraal wonen of een nul op de meter woning is in de nieuwbouw vanzelfsprekend. Nederland wil voor 2030 de CO2-uitstoot met 55% verminderen ten opzichte van 1990 en in 2050 zelfs met 95%. U kunt hier zelf uw steentje aan bijdragen door uw bestaande woning van goede isolatie te voorzien.

Woningisolatie maakt uw woning beter voor het milieu. Het verstoken van fossiele brandstoffen, zoals gas, is een belangrijke vervuiler. Goede isolerende beglazing, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie zorgen ervoor dat u minder hoeft te stoken. Ook blijft uw woning in de zomer koeler, waardoor u geen of minder vaak de airco nodig heeft. Hierdoor verlaagt u uw CO2-uitstoot.

Woningisolatie is een eenmalige investering waarvan u direct profiteert. Uw energierekening wordt lager, vooral in de winter. Door deze besparing verdient woningisolatie zichzelf weer terug. Energiebesparende maatregelen worden door de overheid en gemeenten gestimuleerd. Daarom kan u in aanmerking komen voor een subsidie als u twee of meer energiebesparende maatregelen toepast, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie en dakisolatie.

Woningisolatie voor een beter milieu

Het verminderen van uw eigen CO2-uitstoot kan voelen als een druppel op een gloeiende plaat. Maar alle beetjes helpen. Steeds meer mensen hebben zonnepanelen op hun dak liggen of verwarmen hun huis met een warmtepomp. Dit zijn flinke investeringen. Om uw huis met een warmtepomp te kunnen verwarmen, heeft u zeer goede isolatie nodig. Dit is dan ook de eerste stap in het verduurzamen van uw woning.  

Van elke kuub aardgas die u verstookt komt 1,7 kilo CO2 in de atmosfeer terecht. Grote hoeveelheden CO2 zijn schadelijk voor onze aarde. Daarom is elke besparing die u kunt doen, hoe klein ook, een stap in de goede richting. Directe energiebesparing bereikt u met optimale vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie. Samen met goed isolerend glas maakt u uw woning klaar om deze op een duurzamere manier te verwarmen.

CO2 vermindering woningisolatie

Woningisolatie niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor u

Het isoleren van uw kruipruimte, spouwmuren en dak is niet alleen goed voor het milieu. Het heeft ook een positieve invloed op uw gezondheid en uw portemonnee. Deze voordelen zijn direct zichtbaar op uw energierekening en voelbaar in uw leefomgeving.

Het aanbrengen van woningisolatie duurt, afhankelijk van uw woning, maximaal enkele dagen. Hierbij ervaart u minimale overlast. Spouwmuurisolatie wordt aangebracht via uw buitenmuur. Vloer- of bodemisolatie wordt aangebracht via het kruipluik. Dakisolatie kan een grotere ingreep zijn als uw zolder in gebruik is. Maar daarna krijgt u er een aangenaam bewoonbare ruimte voor terug.

Na het isoleren van uw woning geniet u direct van een:

  • Lagere energierekening
  • Aangenaam warme vloer
  • Lagere luchtvochtigheid
  • Vermindering van ongedierte in huis
  • Aangenaam leefklimaat, zonder muffe luchtjes

Woningisolatie laat uw huis meer waard worden

Goed geïsoleerde woningen zijn de standaard. Daarom zijn woningen met goede isolatie aantrekkelijker op de woningmarkt. U krijgt met goede isolatie een beter energielabel, waarmee uw woning meer waard wordt.

Voor de nieuwe bewoners is het fijn te weten dat deze woning met minder stoken aangenaam warm wordt. De warmte wordt langer vastgehouden, waardoor er minder gestookt hoeft te worden en er minder CO2 wordt uitgestoten.

CO2 verminderen

Maximaal besparen met woningisolatie

Wij gaan altijd voor maximale besparing, daarom is woningisolatie bij ons maatwerk. Wij voorzien u van persoonlijk advies op maat, zodat uw complete woningisolatie goed op elkaar is afgestemd.

Zo is de situatie in uw kruipruimte bepalend voor het soort vloerisolatie dat het beste kan worden toegepast. Welk isolatiemateriaal biedt u de hoogste besparing en laat u genieten van de meeste voordelen?

Wij werken uitsluitend met isolatiematerialen van hoge kwaliteit die hun werking bewezen hebben. Daarnaast vinden wij uw gezondheid belangrijk en zullen wij nooit uw kruipruimte, muren of dak isoleren met isolatiematerialen waarbij giftige stoffen vrijkomen.    

Goede woningisolatie is meer dan een isolerende laag aanbrengen. Ventilatie is net zo belangrijk. Wij adviseren u daar graag in. Om uw terugverdientijd zo kort mogelijk te maken, kijken we graag of u in aanmerking komt voor subsidie. Zo kunt u met een kleinere investering uw woning milieuvriendelijker, groener en duurzamer maken.    

Wilt u bijdragen aan een beter milieu? Wij helpen u graag

Een beter milieu, uw eigen wooncomfort verhogen en lagere stookkosten. Als dat geen win-winsituatie is?  Het is belangrijk om woningisolatie goed op elkaar af te stemmen en deskundig aan te laten brengen voor een optimaal resultaat.

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen met goede woningisolatie? Vraag onze isolatiespecialist om persoonlijk advies of vraag een vrijblijvende offerte aan. 

Reactie plaatsen