Investering woningisolatie drie keer sneller terugverdienen?
13 januari 2023 

Investering woningisolatie drie keer sneller terugverdienen?

De hoge gasprijzen zijn natuurlijk niet aangenaam, maar ze hebben ook een positieve kant. Wanneer u erover denkt uw huis te verduurzamen met goede woningisolatie is dit hét moment. Normaal gesproken doet u er enkele jaren over om uw investering in woningisolatie terug te verdienen. Door de hoge gasprijzen is de terugverdientijd nu een stuk korter geworden.

De overheid en gemeenten geven ook nu nog subsidies en stellen allerlei aantrekkelijke maatregelen beschikbaar om verduurzaming van uw woning te stimuleren. Maakt u hier gebruik van, dan is uw investering nog lager en de terugverdientijd nóg korter.

Hoe snel u uw investering in woningisolatie terug heeft, is natuurlijk afhankelijk van uw energieverbruik en de hoogte van uw investering. Wilt u het precies weten? Onze isolatiespecialist rekent het graag voor u uit.   

Isolatie terugverdientijd

Investering woningisolatie terugverdienen

Om uw terugverdientijd te berekenen deelt u de investering door de besparing die het u oplevert. Door de hoge gasprijzen op het moment is deze besparing flink hoger dan bijvoorbeeld aan het begin van 2021. Hoe hoger de gasprijzen worden, hoe hoger uw besparing oploopt. Daardoor wordt de tijd waarin u uw investering terugverdient korter.

Dit maakt het verduurzamen van uw woning steeds aantrekkelijker. Het is een investering die u nu meer comfort en een lagere energierekening oplevert. Maar ook in de toekomst is het een goede investering die u geld oplevert. De besparing blijft, ook als u de investering eruit heeft. Daarnaast levert het u nog meer op. De waarde van uw woning stijgt door het toepassen van duurzame maatregelen.

Hoe kort is de terugverdientijd op woningisolatie nu?

CE Delft heeft in opdracht van de NVDE (Nederlandse Vereniging Duurzame Energie) onderzoek gedaan naar de terugverdientijd van isolatiemaatregelen. Hierbij is gekeken naar de terugverdientijd bij een gemiddelde, slecht geïsoleerde tussenwoning na:

Daarnaast hebben ze ook gekeken naar drie duurzame warmtetechnieken bij een goed geïsoleerde woning. Want ook hier is de terugverdientijd opvallend korter dan voorheen. Dus is uw woning goed geïsoleerd en denkt u aan het plaatsen van een:

Dan kan dit een goed moment zijn. Uiteraard blijft woningisolatie altijd de eerste stap. Zoals de afbeelding hieronder laat zien is de terugverdientijd van vloerisolatie bij dit type woning verkort van 13 jaar naar 4 jaar. Dat maakt het aanbrengen van isolatie bijzonder interessant.

 Terugverdientijd woningisolatie door hoge energieprijzen

Bron: NVDE.nl

Het is dan ook niet gek dat de vraag naar energiebesparende maatregelen enorm is toegenomen.

Hier de terugverdientijden op een rij:

  • Dakisolatie:   van 9,5 naar 3 jaar
  • Spouwmuurisolatie:  van 3 naar 1 jaar
  • Vloerisolatie:   van 13 naar 4 jaar
  • Isolatieglas HR++:  van 10 naar 3 jaar

De investering in duurzame warmtetechnieken laat ook een flinke daling in de terugverdientijd zien. Waar u eerst een terugverdientijd tussen de 13 en 22 jaar had, is dat nu gemiddeld tussen de 4 en 6 jaar!

Woningisolatie loont de moeite

Zoals het onderzoek mooi laat zien, loont woningisolatie zeker de moeite. Goede woningisolatie is de beste garantie om uw energierekening naar beneden te krijgen. De snelle terugverdientijd maakt het verduurzamen van uw woning aantrekkelijker dan ooit.

Weet u niet waar u moet beginnen? De isolatiespecialist van Helmwijk helpt u graag met persoonlijk advies. Elke woning is anders en uw wensen staan voorop. Daarom is woningisolatie bij ons altijd maatwerk. Alleen zo kunnen we u de maximale besparing garanderen.

We helpen u bij alle stappen tijdens het isoleren. We kijken of u recht heeft op subsidies en vragen deze voor u aan. Zodat u hier geen omkijken naar heeft. Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen met goede woningisolatie?

Vraag vrijblijvend een offerte aan en laat u verrassen.  

Reactie plaatsen