Uw woning meer waard met woningisolatie
16 december 2022 

Uw woning meer waard met woningisolatie

De waarde van uw woning stijgt door goede woningisolatie. Zeker in deze tijd van torenhoge energierekeningen zijn goed geïsoleerde woningen bijzonder populair. De meeste verbouwingen laten uw woning er bij verkoop beter uitzien, maar de investering krijgt u zelden terug.

Bij woningisolatie ligt dit anders. Al tijdens uw verblijf in de woning zullen de isolatiemaatregelen zich terugverdienen. En bij de verkoop van uw woning is de woningwaarde hoger, waardoor het aanbrengen van isolatie u nogmaals duizenden euro’s oplevert.

Welke factoren bepalen uw woningwaarde?

De waarde van uw woning is afhankelijk van allerlei factoren. U heeft niet overal invloed op zoals de locatie en ligging van uw woning. De vraag en het aanbod van woningen in uw omgeving zijn ook bepalend voor de prijs. De afgelopen jaren zijn de prijzen op de woningmarkt explosief gestegen. Er is een krapte op de woningmarkt. De grote vraag en het kleine aanbod houdt de woningwaarde hoog.

U heeft geen invloed op bovenstaande factoren. Wat kunt u wel doen om uw woningwaarde te verhogen of uw woning sneller te verkopen? Een goed onderhouden woning zal sneller verkocht worden. Toch zijn grote verbouwingen vaak geen goed idee, tenzij u er eerst zelf van wilt genieten. Een nieuwe badkamer of keuken is zelden de smaak van de nieuwe eigenaar. Het is zonde als uw investering er meteen weer uitgesloopt wordt.

Voeg daarom iets toe wat een blijvende waarde aan uw woning geeft. Een dakkapel of aanbouw zijn hier goede voorbeelden van. Met de huidige energieprijzen zijn energiebesparende maatregelen ook erg in trek. Het isoleren van uw woning is daarom een goede, waardeverhogende investering.

Isolatie zorgt voor waardeverhoging

Vooral bij wat oudere, bestaande woningen is veel winst te halen als het gaat om isolatie. Vanaf het moment dat uw woningisolatie is aangebracht begint u met het terugverdienen van uw investering. Wellicht komt u ook in aanmerking voor een subsidie, waardoor uw investering direct lager is.

Woningisolatie verdient u in een paar jaar terug door de lagere energiekosten. Uw wooncomfort wordt beter, waardoor u meteen geniet van uw investering. Bij de verkoop van uw woning heeft u een hoger energielabel, dat een mooie onderhandelpositie geeft. De woningwaarde zal zeker een aantal procent hoger zijn dan voor het aanbrengen van de woningisolatie.

Wilt u de waarde van uw woning nog verder verhogen? Denk dan aan extra duurzame maatregelen zoals zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler.

Hogere woningwaarde isolatie

Hoeveel meer woningwaarde door isolatie?

Waarschijnlijk bent u benieuwd hoeveel de waarde van uw woning stijgt met goede isolatie. Onderzoeksbureau Calcasa heeft dit onderzocht. Ze hebben hierbij vergelijkbare woningen qua grootte, bouwperiode en woningtype binnen hetzelfde postcodegebied met elkaar vergeleken.

In 2018 was de gemiddelde woningwaarde in Nederland   € 297.000,-. Vergelijkbare woningen met een beter energielabel hadden gemiddeld een hogere verkoopprijs van 2 procent. Dat leverde toen al zo’n € 6.000,- op.

Inmiddels is de gemiddelde woningwaarde gestegen naar € 378.000,-. Woningen met een hoger energielabel zijn nu bijna 4 procent meer waard. Dat betekent dat een beter energielabel u zo’n € 14.000,- oplevert.

Vaak zijn de voordelen op lange termijn bij energiebesparende maatregelen moeilijk inzichtelijk te krijgen. Het effect van een beter energielabel laat duidelijk de voordelen zien. En deze voordelen krijgt u niet pas als u de woning verkoopt. Ook zolang u zelf in de woning woont zult u genieten van een aangenamere woning en lagere energierekeningen.

Woningisolatie aanbrengen loont

Uw woning voorzien van goede isolatie loont dus zeker de moeite. De verkoopprijs van uw woning met een hoger energielabel gaat zeker omhoog. Bent u benieuwd hoe u de isolatie van uw woning kunt verbeteren? Vraag onze isolatiespecialist om persoonlijk advies op maat. Wij gaan altijd voor de hoogst haalbare besparing en bieden daarom maatwerk isolatie. Ons advies is altijd vrijblijvend.

We geven u inzicht in de mogelijkheden en wat het u oplevert. Daarnaast kijken we ook voor welke subsidies u in aanmerking komt en regelen dit proces van A tot Z voor u.

Wij vinden het belangrijk dat u heldere en volledige informatie krijgt. Alleen dan kunt u een weloverwogen keus maken en de beste investering doen voor uw woning.

Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan voor woningisolatie.

Reactie plaatsen